Krokstadelva/Langløkka

Tyrihans 19

Prisantydning

2 800 000 kr

Omkostninger: 71 222 krTotalpris: 2 871 222 kr
Etasje
2.3
Byggeår
1989
Soverom
4
Areal (P-ROM)
107 m²
Tomteareal
666 m²
Fasiliteter
Veranda

Krokstadelva/Langløkka - Innflyttningsklar selveierleilighet over 2 plan med 4 soverom. Beliggende i blindvei og nær marka.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

- Stor 5-roms leilighet
- Rolig og skjermet beliggenhet
- Parkeringsplass i felles gårdsplass
- Stor terrasse/platting rundt boligen
- Nye gulv
- Pent kjøkken og bad
- Enden av blindvei
- Nærhet til skog, mark og idrettsplass

Boligen ligger rolig til i enden av blindvei. Pen leilighet med kort vei til marka samt idrettstilbud. Nye gulv i stue og kjøkken. Pent bad og kjøkken. 

Eiendommen

Tyrihans 19, 3055 Krokstadelva
Gnr. 37, bnr. 599, snr. 1 i Nedre Eiker kommune.

Områdebeskrivelse

Meget barnevennlig og meget solrikt beliggende med flott utsikt over Eikerbygda og mot Drammen/Kongsberg. Kort avstand til barneskole og barnehager. Boligen ligger i boligfelt uten gjennomgangstrafikk. 

Det er gangavstand til Årbogen idrettsanlegg med flott badeplass og sandvolleyballbane. Flott turterreng sommer og vinter, med turstier og lysløyper. Alternativt tar skogsbilveien ta deg fra Årbogen til Ulevann, som er et populært utgangspunkt for ski innover Finnemarka. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Kort vei til Eknes idrettsanlegg med svømmehall, fotballplass mm. 

Kort vei til busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca 45 min., og ca 30 min. til  Kongsberg. Fra Mjøndalen er det påkjøring til E134 mellom Mjøndalen og Drammen. Det er ca. 50 minutters kjøring til Oslo, ca. 34 minutter til Kongsberg og ca. 20 minutter til Drammen sentrum. 

Veibeskrivelse

Kjør opp Nordlysveien helt til endes og ta ned til venstre inn Ulevannsveien. Ta deretter umiddelbart inn til venstre inn på Tyrihans og boligen er da beliggende innerst i blindveien på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Nedre Eiker kommune har god barnehagedekning bestående av både private og kommunale barnehager. Flere barnehager i området. For liste kontakt megler eller se www.bine.no 

Krokstad Skole (1.-7.klasse) med SFO, se www.krokstad.nek-skole.no 
Eknes ungdomsskole (8-10. klasse). Se www.eknes.nek-skole.no 

Videregående skoler i Hokksund, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 119 kvm
Totalt bruksareal: 111 kvm
Totalt primærrom: 107 kvm

Primærrom:
1. etasje: Vindfang, bad, stue, gang og kjøkken: 68 kvm

2. etasje: Gang og 4 soverom: 39 kvm

Sekundærrom:
2. etasje: Bod 4 kvm

I tillegg 1 utebod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.04.2019 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Felles eet tomt på 666 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Den delen av tomten som har sin naturlige tilhørighet rundt denne leiligheten disponeres utelukkende av denne seksjonen. 

Parkering

2 biloppstillingsplasser på gårdsplass, i.flg. eier.  

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder "Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen nærmer seg sin forventede levetid"

Tilstandsrapporten følger vedlagt i  salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.05.1989

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Pen leilighet over 2 plan

Hovedetasje

Entre fliser med varmekabler, MDF plater på vegger og malt panel i tak. Sikringsskap med automatsikringer. 

Bad er renovert i 2012 og har fliser på gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt panel i tak med spotter. Dusjkabinett. WC. Innredning med servant. Opplegg for vaskemaskin og tørktrommel. Et pent og praktisk bad. 

Stue og spisestue med laminat (2018) på gulv, malt brystningspanel med malte murflater og malt panel på vegger. Malt panel med spotter. Utgang til svært romslig (vest og nordvendt) terrasse på omtrent 100 kvm. Vedovn. Åpen løsning mot kjøkken og spiseplass. 

Kjøkken med laminat (2018) på gulv, malt panel på vegger og takess i tak. Takhøy Crown innredning med integrerte hvitevarer. Kjøleskap medfølger ikke. Opplegg for oppvaskmaskin. Fliser over benk. God spiseplass mot stuen. 

2. etasje med adkomst via malt tretrapp. 

Hall med laminat på gulv, malte flater på vegger og malt panel i tak. 

4 soverom hvorav det ene er gjort klart for å lage bad nr. 2. Røropplegg er lagt opp. Soverommene har laminat på gulv, malt panel på vegger og panel i tak. 

Bod med lagringsplass. 

Loft med adkomst via luke i tak med god lagringsplass. 

2 biloppstillingplasser i gården. 

Oppvarming

Varmekabler i gulv i entre og på bad. Vedovn i stue. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 leiligheter, med sameiebrøk 115/179
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser 

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende 2 servitutter på sameiets eiendom. 
Dagboknr 8315 tinglyst 17.08.1988 type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte - bla. privat stikkledninger er eiers ansvar, fritak fra gjerdeplikt mot tomten og rett til (hvis nødvendig) å ha liggende offentlige ledninger og kabler. 
Dagboknr 1154 tinglyst 26.01.2007 type heftelse: Seksjonering

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til  boligformål i henhold til reguleringsplan for Lanløkka nord boligomr. ved Nordlysveien datert 11.12.1996 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.12.1996

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR2018403

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.401,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Fellesutgiftene er kr 0,- pr. mnd. men det betales dog felles byggningsforsikring. Denne seksjonens andel av dette er ca 6-7.000,- pr. år. Beregnes etter sameiebrøk. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 13.750 kwh. i snitt de siste tre år. 
Fibernett lagt inn i boligen og leveres av Viken fiber. Ny eier må ta stilling til hvilke pakker de vil ha på tv og internettsignaler.  

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 681.298,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.452.672,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen andel fellesgjeld i sameiet. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr2.871.222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Plantegning
Fasade
Adkomst og gårdsplass
Stue
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 40.000,-.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-/kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF

Satvinder Jhooti

Telefon 32 80 79 06

Lurer du på noe

Satvinder svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...