Solgt: 6 000 000 kr
Adamstuen

Ullevålsveien 96 A

Prisantydning

5 900 000 kr

Omkostninger: 161 972 krTotalpris: 6 061 972 kr
Etasje
2
Byggeår
1985
Soverom
2
Areal (P-ROM)
85 m²
Tomteareal
4723 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 599 kr

SOLGT! Romslig, lys og gjennomgående 3-roms endeleilighet med solrik balkong og garasje - stort potensiale - peis

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En stor, gjennomgående og lys 3-roms endeleilighet med et stort potensiale. Leiligheten ligger sentralt og idyllisk til, med en solrik, sørvestvendt terrasse på 8 kvm. som har utgang fra stuen. Terrassen vender mot grønt, hyggelig og bilfritt gårdstun. Leiligheten for øvrig har gode lysforhold og en praktisk planløsning. 
Leiligheten har noe behov for oppussing, men fremstår med et stort potensiale og antatt mulighet for endret planløsning.
I Ullevålsveien 96 A bor du skjermet og hyggelig til, i grønne omgivelser og med kort gangavstand til en rekke bymessige fasiliteter, kollektivtransport og grønne lunger. 
- Garasjeplass med mulighet for el-bil lading.
- Peisovn fra 2016 i stuen. 
- Bod i kjeller på ca. 5 kvm. i tillegg til innvendig bod på 4 kvm.

Eiendommen

Ullevålsveien 96 A, 0451 Oslo
Gnr. 47, bnr. 27, snr. 3 og ideell andel 1/59 av gnr.47, bnr. 27, snr 62 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Svært attraktivt og sentralt beliggende på Adamstuen, i etablert boligstrøk med blokk- og bygårdsbebyggelse. Leiligheten ligger skjermet, med en foranliggende grønn oase, mellom Sognsveien og Ullevålsveien. Kort vei til Bogstadveiens handlegater på Majorstuen med rikt utvalg av forretninger, caféer og spisesteder.

Adamstuen torg ble oppgradert i 2011, og her finnes blant annet hyggelige kaféer, grønnsakhandel, Baker Hansen og sushi-restaurant. Ved grøntområdet "Idioten" har Åpent Bakeri åpent mandag - søndag med hyggelig uteservering. I umiddelbar nærhet ligger Bislett og Thereses gate som byr på blant annet Kaffebrenneriet, Godt brød, apotek, Vinmonopolet, St. Lars, United Bakeries og Laundromat, samt andre koselige kaféer, butikker og restauranter. Av andre servicetilbud i området har du søndagsåpne butikker som Bunnpris og Joker. Det er gangavstand også til Hegdehaugsveien/Bogstadveien, med sitt store utvalg av butikker.

God offentlig kommunikasjon med kort vei til 17- og 18-trikken som raskt tar deg til sentrum, Oslo S/Bussterminalen og Grünerløkka, eller Blindern og Rikshospitalet/Gaustad, som er et utmerket utgangspunkt for sykkel- eller skiturer i Nordmarka. Kort vei til 20- og 21-bussen, som enkelt og raskt tar deg til Majorstuen, Frognerparken og Skøyen, St. Hanshaugen, Solli plass og Aker Brygge, eller Sagene og Torshov. Med T-bane fra Majorstuen eller Forskningsparken kommer man raskt til Frognerseteren eller Sognsvann.

Det er gangavstand til flotte rekreasjonsområder sommer som vinter så som "Idioten", St.Hanshaugen, Stensparken og Marienlystparken.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt og samtidig vil ha kort vei til flotte grøntarealer.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Bhg. Vestre Aker menighetsbarnehage (3-5 år) - 0.2 km
Bhg. Kirsebærjordet barnehage (0-5 år) - 0.4 km

1-10 kl. Marienlyst skole - 0.7 km
1-7 kl. Ullevål skole - 0.9 km
1-7 kl. Bolteløkka skole - 1 km
1-10 kl. Majorstuen skole - 1.5 km
8-10 kl. Fagerborg skole - 0.4 km
8-10 kl. Vestre Aker skole - 0.8 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole - 1.4 km

Vgs. Heltberg Gymnas Bislett - 1.3 km
Vgs. Akademiet videregående skole Oslo - 1.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 102 kvm
Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 85 kvm

Primærrom:
Leilighet: 2. etasje - 85 kvm: Entré/gang, kjøkken, stue, bad, vaskerom, 2 soverom

I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 5 kvm, merket med «A3» i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.03.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 4.723 kvm som tilhører sameiet. Pent opparbeidet tomt med blant annet asfalterte internveier, gressplener, prydbusker og trær. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i lukket og oppvarmet fellesgarasje under bygget. Det er opplegg for el-bil lader på plassen. Garasjeplassen er en ideell andel (1/59) av gnr. 47 bnr. 27, snr. 62). Garasjeleie er inkludert i felleskostnader. Lading av El-biler/Hybrid-biler i garasjeanlegget eller fra sameiets el-nett må kun skje etter avtale med styret og etter de retningslinjer som enhver tid gjelder for sameiet. Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste el-ladestasjon er i Brageveien, og nærmeste bysykkelstativ er ved holdeplassen på Adamstuen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2 og TG3:

TG 2:
- Vinduer og terrassedør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
- Gulv på kjøkken og i entré: Parkettlaget har løsnet i enkelte endeskjøter i entréen, og på kjøkkenet er gulvet under kjøleskapet ødelagt etter en tidligere fuktskade.
- Varmtvannsbereder: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen.
Den anbefalte brukstiden på berederen etter Byggforskserien 700.330 er 20 år.
Det anbefales at det ettermonteres en waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje ved montering av ny bereder.

TG 3:
- Bad: Badet er fra 1985 og har utløpt den anbefalte brukstiden.
Det anbefales å montere et lukket dusjkabinett dersom badet ikke rehabiliteres, slik at gulv og vegger ikke blir belastet for vann i daglig normalt bruk.

Selger opplyser at det i 20124 var en mindre soppskade med svertesopp på det ene soverommet. Årsaken ble fastslått til å være fuktighet i rommet pga. at det ikke ble luftet og at det sto på en luftfukter der hele tiden. Selger oppgir at rommet ble vasket og pusset opp og at det ikke har vært noe problem de siste 5 årene.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.09.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal umiddelbart underrettes om leieforhold, herunder også utleie av garasjeplass.

Standard

Velkommen til Ullevålsveien 96 A, en stor, gjennomgående og lys 3-roms endeleilighet med et stort potensiale. Leiligheten ligger sentralt og idyllisk til på populære Adamstuen, med en solrik, sørvestvendt terrasse på 8 kvm. som har utgang fra stuen. Terrassen vender mot grønt, hyggelig og bilfritt gårdstun. Leiligheten for øvrig har gode lysforhold og en praktisk planløsning. Separat kjøkken med generøse vindusflater, to gode soverom - hvorav ett spesielt romslig med garderobeskap, flislagt bad samt et separat, praktisk vaskerom. I tillegg har man en praktisk, innvendig bod på 4 kvm. tilknyttet vaskerommet.
Leiligheten har noe behov for oppussing, men fremstår med et stort potensiale og antatt mulighet for endret planløsning.

I Ullevålsveien 96 A bor du skjermet og hyggelig til, i grønne omgivelser og med kort gangavstand til en rekke bymessige fasiliteter. Like ved leiligheten finner du bl.a. søndagsåpen Bunnpris og Joker, bakeri, pizzarestaurant og populære Adamstuen Sushi. I tillegg er det kort gangavstand til både trikkestopp og busstopp samt Flybussen. Stensparken, Idioten og St. Hanshaugen-parken er flotte, grønne lunger innen kort gangavstand. Adamstuen ligger sentralt plassert mellom Bislett, St. Hanshaugen og Ullevål.

- Leiligheten var nymalt i 2018/2019.
- Garasjeplass med mulighet for el-bil lading i felles garasjeanlegg i kjelleren.
- Peisovn fra 2016 i stuen. Det ble montert vifte tilknyttet denne i 2016.
- Bod i kjeller på ca. 5 kvm. i tillegg til innvendig bod på 4 kvm.
- Kabel-Tv inkludert i felleskostnadene.

Entrè/gang:
Romslig entrè/gang med garderobeskap og god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. 

Stue:
Stor og lys stue med utgang til solrik terrasse og hyggelig utsyn. Rikelig med plass til spisebord og sofa/salongbord. Hyggelig peisovn som var ny i 2016.

Terrasse:
Solrik, sørvestvendt og usjenert terrasse på 8 m2 med utgang fra stuen. Her har man god plass til utemøblement. Skjermet og hyggelig utsyn mot sameiets grønne og bilfrie fellesområde.
Konstruksjonen er i betong med blomsterkasse i betong fungerende som rekkverk/fallsikring. Gulv er flislagt.

Kjøkken:
Separat kjøkken med store vindusflater og plass til frokostbord.
Kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål. Integrert i innredningen er ovn og platetopp. Nisje til oppvaskmaskin og kjøl/frys.
Benkeplate av laminert spon og lys under overskap.
Ventilator over platetoppen.
Stålkum og ett-greps blandebatteri.
Hvitevarene følger leiligheten.

Hovedsoverom:
Romslig hovedsoverom med garderobeskap og plass til dobbeltseng samt tilhørende nattbord.

Soverom 2:
Soverom 2 er også av praktisk størrelse, og egner seg i tillegg godt som gjesterom/barnerom/kontor.

Bad:
Romslig, flislagt bad med innmurt badekar og dusjvegg i glass. Servantskap og gulvmontert toalett. Antatt varmekabler i gulvstøp, disse er ikke funksjonstestet.

Vaskerom:
Praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Rommet har sluk i gulvet og nyere innredning med benkeplate i laminert spon og nedfelt vaskekum.

Overflater:
Gulv: 2- og 3-stavs eik parkett. Fliser på badet. Gulvbelegg på vaskerommet.
Vegger: Malt strie. Malt tapet på vaskerommet. Fliser på badet.
Innvendig himling: Malte, slette flater med hulkilbelistning. Nedsenket gipshimling på badet.

Teknisk/diverse:
- Porttelefon med fjernåpner. Modell: Aiphone GF-1D.
- Sikringsskap plassert i boden. Hovedsikring og måler er plassert i byggets hovedtavle.
- Eldre varmtvannsbereder på ca. 120 liter er plassert i benkeskap på kjøkkenet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Antatt varmekabler i gulvstøp på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Ullevålsveien 96, med sameiebrøk 17/1059.
Sameiet består av 61 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.

Det er tillatt med husdyr. Eier plikter å registrere dyr hos styret. Dyreholdet må ikke være til sjenanse eller ulempe for andre beboere.

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Oppdatert elektriske anlegget høsten 2017
- Oppdatert og utvidet sykkelparkering i 2017
- Oppussing av trappeoppganger i 2016
- Reetablert videoovervåkning av garasjen
- Renset ventilasjonskanaler i 2016
- Høytrykksrenset rør og avløpsrør i 2015
- Innført kollektiv løsning for bredbånd og TV, inkl fiberkabel

Planlagte påkostninger: 

Det er utarbeidet en langsiktig vedlikeholdsplan for årene 2019-2023. Ifølge styreleder er dette budsjettert med og det er p.t. ikke planlagt noen ekstraordinære innbetalinger fra eksjonseierne knyttet til dette.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 45936, tinglyst 13.09.1984, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for kr. 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 6 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, veg og erklæring/avtale om spisningsledning og rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2653 datert 18.03.1983. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Det er flere planforslag i nærheten som bl.a:
Saksnr. 201619105: Ring2 - Majorstuen til Carl Berners plass. Trikk, sykkelanlegg og trær. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201619105

Saksnr. 201800551: Kirkeveien 161 - Installasjon av løfteplattform. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201800551

 Saksnr. 201809247: Kirkeveien 161 - Rehabilitering og ombygging. Se saksinnsyn for mer informasjon om plassering og fremdrift: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201809247.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR48.1930

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.599,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører m.m.
Fellesutgiftens grunnbeløp økes med ca 5 % hvert år, fra 01.01, så fremt ingen annen justering er vedtatt.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen , men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 2.183,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.664.842,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.993.431,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12.108,- pr.31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2018.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.054.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Ta kontatk med megler Karin Bruteig på tlf. 91000947 dersom oppsatt visningstidspunkt ikke passer.
Stor og lys stue med utgang til solrik terrasse og hyggelig utsyn
Rikelig med plass til spisebord og sofa/salongbord.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Ullevålsveien 96 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 134 lokalkjente.

Transport

Transport

Ullevål sykehuswalk
1 min
Ullevål sykehus i Sognsvei...walk
2 min
Blindernwalk
16 min
Skoler

Skoler

Fagerborg skole (8-10 kl.)walk
5 min
Marienlyst skole (1-10 kl....walk
8 min
Vestre Aker skole (8-10 kl...walk
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Ullevålwalk
3 min
Joker Adamstuenwalk
4 min
Veso apotekwalk
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Ullevålsveien 96 A
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Karin Bruteig
Daglig leder/ Eiendomsmegler

Karin Bruteig

Telefon 21 04 50 02

Lurer du på noe

Karin svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...