Ulsrud/Oppsal

Ulsrudkollen 13

Prisantydning

9 300 000 kr

Omkostninger: 233 722 krTotalpris: 9 533 722 kr
Byggeår
1982
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
158 m² / 169 m²
Tomteareal
329 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Frittliggende enebolig over 2 plan - Garasje - Flott hage - v/Østmarka og t-bane - Barnevennlig - Generasjonsbolig?

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Er du en sporty person og vil du bo like ved marka? Lyst på enebolig i et populært og barnevennlig området? Ja, da bør du ta turen innom Ulsrudkollen 13! Kun to minutters gange til t-bane og 3-4 min til Bøler skole. Idylliske Østmarka befinner seg ca 6-8 minutters gange unna. Egen tomt, egen hage. Parkering i garasjerekke samt biloppstillingsplass på egen tomt.

Inneholder: 
1.etasje: Vindfang, gang, stue/spisestue med utgang til terrasse, kjøkken, bad/WC, 2 soverom og trapperom.
Underetasje: Trapperom, kjøkken, kjellerstue med utgang hage, bad/WC, badstu, vaskerom, soverom. I tillegg to store boder
Velkommen til visning! 

Eiendommen

Ulsrudkollen 13, 0687 Oslo
Gnr. 145, bnr. 346 i Oslo kommune.
Boligen eier 1/20 del av boligområdets fellesareal

Områdebeskrivelse

Vil du bo like ved marka? Legg skiene på skulderen og gå i 6-8 minutter og vips så går du rett inn inn i nypreparerte skiløyper på vinteren. Eller kanskje bare ta med familien på en helt impulsiv kveldsdukkert i Nøklevann eller i Ulsrudvann på en deilig varm sommerdag, uten de store forberedelsene? Bor du her er det akkurat disse mulighetene du har i umiddelbar nærhet.
Skulle du savne litt av kulturlivet i sentrum, er ikke byen lengre unna enn ca 17 min på t-banen.
Enebolig som ligger solrikt til på Ulsrud i et veletablert, tilbaketrukket og barnevennlig boligområde. Omkringliggende bebyggelse består i all hovedsak av småhusbebyggelse. Adkomst til boligen fra Ulsrudveien. Det er barnehage og skoler for alle trinn i nærområdet. Den offentlige kommunikasjonen i området, ved buss og t-bane innenfor 2 minutters gange. Kort vei til Bøler og Oppsal senter med mangeartede forretninger og diverse servicetilbud. Ca 5 - 10 minutter med bil til større handlesentre som Manglerud, Bryn og Tveita, som er innenfor bomringen. Flere innendørs- og utendørs idrettsanlegg på Bøler, Haraløkka og Oppsal.
Flotte rekreasjonsmuligheter i området som Østensjøvannet med et rikt dyre- og fugleliv.
Østmarka har et stort utvalg av turløyper sommer som vinter, bade- og fiskevann samt Østmarksetra som er et naturlig samlingspunkt. En av de trivelige sportsstuene Rustadsaga, Skullerudstua eller Mariholtet kan kanskje friste som mål for søndagsturen?

Veibeskrivelse

Adkomst fra Ulsrudveien. Gjesteparkering ved garasjeanlegget og bilfrie internveier frem til huset. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt under fellesvisninger. Se forøvrig også
vedlagte oversiktskart.

Barnehager og skoler

Sogner til Bøler barne-og ungdomsskole p.t.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 179 kvm
Totalt bruksareal: 169 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm

Primærrom:
1.etasje: Vindfang, gang, stue/spisestue med utgang til terrasse, kjøkken, bad/WC, 2 soverom og trapperom: 89 kvm
Underetasje: Trapperom, kjøkken, kjellerstue med utgang hage, bad/WC, badstu, vaskerom, soverom: 69 kvm
Sekundærrom:
Underetasje: Bod: 11 kvm 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.08.2019 utført av Jan Terje Johansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 329 kvm. Opparbeidet solrik tomt med uteplasser, terrasser, nyplantede hekker og stauder. 

Parkering

Garasje i felles garasjerekke medfølger. Eier har biloppstillingsplass på egen tomt. Noen få gjesteparkeringsplasser på fellesarealet og ellers vanlig gateparkering. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre. Bygning fundamentert med ringmur til fjell. Støpt gulv på grunnen i underetasjen. Saltak med selvbærende takstoler og rupanel taktro. Etasjeskiller mellom 1. etasje og loftet isolert med 20 cm isolasjon. Etasjeskiller mellom1.etasje og underetasje er trebjelkelag, isolert med 15 cm isolasjon. Lagringsloft over himling i 1.etasje.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:
 
- Vindskiene og islekter har sterkt behov for vedlikehold. TG3
- Lagrede møbler og gjenstander må fjernes fra åpen isolasjon på loftet. Denne blir sammenklemt og skadet. TG3
- Østre hjørne av grunnmur har sprekk etter tidligere setning i grunnen.Setningen er utbedret, men sprekken er der. TG2.
- Peis i kjellerstue og badstu i underetasjen har ikke vært i bruk i nåværende eiers eiertid.
- Vinduer og karmer og noen innerdører har fått TG2.
- Kjøkkeninnredningi underetasjen gis TG2.
- Mørke parkettgulv gis TG1, teppebelagte gulv i underetasjen gis TG3, mens øvrige gulv gis TG2.
- Takstige er ikke festet etter omlegging av takshingel.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

Taket er tekket om i 2009.
Kjøkkeninnredningen i 1.etg er fra ca 2011. 
Kjøkkeninnredningen i underetasjen er fra 2001.
Badet i 1.etasje er pusset opp i 2008/2009, med blant annet nytt rør- i-rør-opplegg.
Terrasse er utvidet med 10 kvm (dette er ikke byggemeldt) i 2009
Vedovn i 1.etg er fra 2018
Gang, soverom og kjellerstue i underetasjen ble sommer 2019 pusset opp med nye laminatgulv, helsparkledede vegger og nymalt. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.11.1983. 
Ferdigattesten omfatter ikke utvidelse av terrassen i 2009 og ikke innredning av kjellerstue fra "Diverse" som rommet er angitt som på opprinnelige byggetegninger. En bod i kjeller er innredet til badstue. Overnevnte er ikke omsøkt til Plan- og bygningsetaten.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Lys og trivelig frittliggende enebolig over to plan med en supert beliggenhet på populære Ulsrud med kort vei til herlige Østmarka og Østensjøvannet. Egen garasje i felles garasjeanlegg medfølger. Boligen er siden eiers eietid fra 2001 og fram til nå, fortløpende blitt modernisert og oppgradert på flere bygningdeler. Blant annet kan nevnes kjøkken i 1.etasje fra 2011, kjøkken i underetasje fra 2001, nytt bad/WC i 1.etasje fra ca 2008/2009. Noen gulv i 1.etasje er byttet, og ny lekker vedovn i hovedstuen ble satt inn i 2018. Terrassen ble utvidet med 10 kvm i 2009. Ny takshingel lagt ca 2009. Alt av el i1.etasje er byttet ca i 2018. Nyere sikringsskap med jordfeilvarsler på alle sikringer. Infratek har godkjent el-anlegget i 2018. Flere rom i underetasjen er i sommer 2019 blitt modernisert med nye laminatgulv og vegger gipset og malt. 

Inneholder i 1.etasje: 
Entré: 
Hyggelig nyoppusset gang. Praktisk skyvedørs- garderobe med speilfronter. Her er det plass til sko og henge opp yttertøy. 

Soverom I: 
Parkett på gulv og malt panel på veggene. Garderobeskap. 

Bad/WC: 
Nytt modernisert bad/WC fra 2008/2009. Eier opplyser at det er støpt nytt gulv, lagt nytt sluk, byttet alt av rør samt soilrør. Rør-i-rør-opplegg. Badet er pusset opp av fagfolk men kvitteringer finnes ikke. Fliser på gulv med varmekabler. Fliser på vegger. Buede dusjdører og vegghengt WC. Pen baderomsinnredning i varm trefarge med mange praktiske skuffer og skap.

Soverom II: 
Det største soverommet med parkett på gulv og malte veggoverflater. En hel vegg med garderobeskap, som har god plass til klærne dine.

Stue: 
Meget stor, lys og stilig innredet stue, spisestue med ny moderne vedovn fra 2018. Mørke, stilige skipsgulv er lagt her, og tøff fondvegg i svart- og sølvfarget tapet. Hele sydveggen er dekket av vindusflater, slik at her får du mye lys inn. Herfra har du utgang til stor terrasse på ca 23 kvm som er delvis overbygget. Eier fikk satt inn ny markise i 2018, som skjermer for sola. På terrassen har du flott utsyn over blomsterenga som ligger i front av boligen. Eiers krystalllamper i 1.etasje medfølger ikke.


Kjøkken: 
Romslig og trivelig kjøkken med smart kjøkkenhalvøy-løsning. Flott kirsebærfarget kjøkkeninnredning fra 2011. Funksjonelt kjøkken med god skap- og benkeplass. Stilig avtrekkshette i rustfritt stål, er tilkoblet over kokeplass fra himling over kjøkkenhalvøy. Det er tilkoblet en ny oppvaskmaskin og integrert komfyr med nedfelt kermamisk platetopp. 
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Spisestue: 
God plass til spisestue bak kjøkken og kjøkkenhalvøy. Spisestuen er smart plassert foran vinduene, og i tillegg kan du følge med på hva kokken lager av deilig mat. 

Inneholder i underetasjen: 
Kjellerstue: 
Laminatgulv lagt sommer 2019, nymalte og helsparklede vegger. Peis (ikke blitt brukt i nåværende eiers eiertid)
Fra kjellerstuen er det utgang til egen hage. Dette rommet er i henhold til originale byggetegninger omtalt som "diverse". Eier har brukt rommet som kjellerstue. Underetasjen er blitt brukt som generasjonsbolig, av nåværende eier. 

Soverom III: 
Nye laminatgulv og nye vegger som er helsparklede (3 ganger) og malt. 
Gangen ble også modernisert sommer 2019 med nye laminatgulv og helsparklede vegger som er nymalte.

Bad/WC: 
Flislagt bad/WC med varmekabler i gulv. Nyere dusjkabinett ble satt inn ca 2016. WC og vask med servantskap. Badet ble pusset opp av tidligere eiere og byggeår er uvisst. Trolig på 90-tallet. 

Badstue: 
Første eier satte inn badstu i forlengelsen av badet i underetasjen. Opprinnelig var dette en bod, ihht byggetegninger. Eier har ikke brukt badstuen i sin eiertid.

Vaskerom: 
Malt betonggulv og betongvegger. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk vaskekum. 

Kjøkken: 
Kjøkkeninnredningen er fra 2001. Bra med skapplass. Kjøkkenet ble bygget ved å ta en del av det opprinnelige vaskerommet.  

To store boder i underetasjen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Fyring med ved i vedovn. Varmekabler i begge bad. 
Varmtvannsbereder på 200 liter står i vaskerom. Fra 1981. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst en servitutt på eiendommen - pliktig medlemsskap i velforeningen. 
Det følger av eierskap til fellesareal at det er tinglyst gjensidig adkomstrett og fra hovedbølet er man pliktig til å vedlikeholde vann-/avløpsledninger ved pålegg. Kommunen har også rett til å føre slike ledninger over eiendommen. 
Servituttene vil følge eiendommen. 
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Området er hovedsakelig regulert til boligformål, eksisterende iht ny kommuneplan. Området er omfattet av kommuneplanen 2015, Oslo mot 2030, smart, trygg og grønn. Innenfor regulert byggeområde for boliger kan det oppføres tett småhusbebyggelse i maks. 2 etasjer og underetasje der terrenget etter bygningsrådets skjønn ligger til rette for det. Samlet utnyttelsesgrad for boligområdet skal være mellom 0,25 - 0,35 ihht. gjeldende reguleringsplan S-2364.

Området forøvrig er regulert til blant annet. bolig, vei, turvei, friområde, kirke/skole, trase for sporvei m.m.
Oslo by er stadig under endring/utvikling, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser.

Det gjøres oppmerksom på en pågående plansak i området, på andre siden av t-banelinjen syd for eiendommen (Knut Valstads vei30/Østbyfaret 3-7). Bebyggelsen er planlagt som rekkehusbebyggelse over 3-4 etasjer.
For mer info gå inn på saksinnsyn, Plan- og bygningsetaten, og se sak 201614371. 
Friområde med turvei mellom t-bane, denne eiendom og ytre ringvei er registrert med biologisk mangfold.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR45.1946

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5.074,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 7.105,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 27.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.545,-(inkl.innbo)
Velavgift er kr 12.000,- pr. år. Velavgiften dekker komm.avg. (renovasjon), snøbrøyting av fellesområder, Kabel-TV, forsikring og strøm av garasjeanlegget.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkl i velets felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
GET er også internettleverandør, pris kr 500,- pr mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 582,- pr mnd. Alarmen kan evt overføres ny eier. Det bør påregnes en viss tilknytningsavgift.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.177.654,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7.839.554,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.533.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Ulsrudkollen 13 - uetg
Ulsrudkollen 13 -1. etg.
Hyggelig inngangsparti
Uteplass ved inngangsparti
Romslig hage
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Ulsrudkollen 13 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 60 lokalkjente.

Transport

Transport

Ulsrudwalk
2 min
Ulsrud Twalk
2 min
Bryn stasjondrive
7 min
Skoler

Skoler

Østmarka skole (1-10 kl.)walk
5 min
Ulsrud videregående skolewalk
6 min
Bøler skole (1-10 kl.)walk
14 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Vitusapotek Ulsrudwalk
6 min
REMA 1000 Ulsrudwalk
7 min
Coop Prix Østmarkveienwalk
10 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,6 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,- (inkl ukens bolig)
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Mette Linge
Eiendomsmegler

Mette Linge

Telefon 23 12 65 05

Lurer du på noe

Mette svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.