Vatnefjorden

Ulvestadvikane

Prisantydning

400 000 kr

Omkostninger: 11 222 krTotalpris: 411 222 kr
Byggeår
1974
Tomteareal
95.1 m²

Frittliggende enkelt naust i Ulvestadvikane i Vatnefjorden

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

BUD ØNSKES!

Frittliggende enkelt naust beliggende i Ulvestadvika langs Vatnefjorden - ca. 1,3 km fra Vatne sentrum. Naustet er fra begynnelsen av 1970-tallet og har en enkel standard med støpt dekke. Treport/dører i front mot sjøen og en enkel tredør på ene langveggen. Adkomstrett (til fots) over utmark langs skogholt.

Eiendommen

Vatne (Naust), 6265 Vatne
Gnr. 102, bnr. 215  i Haram kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende i Ulvestadvika langs Vatnefjorden - ca. 1,3 km fra Vatne sentrum. 

Veibeskrivelse

Se vedlagte kartbeskrivelse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 38 kvm
Totalt bruksareal: 33 kvm

Sekundærrom:
Naustrom med støpt dekke.: 33 kvm

Det foreligger ikke tegninger hos kommunen. Det henvises til takst avholdt av takstmann Stig H. Vatne i Boligverdi AS datert 12.11.2018.


Tomten

Eiet tomt på 95,1 kvm som har en liten støpt platt i fremkant av naustet og ellers naturtomt. 

Parkering

Ingen parkering i tilknytning til naust.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via gangvei over hovedbruket. 

Det er ikke innlagt strøm, vann eller avløp i naustet. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i trekonstruksjon med utendig stående trebord og metallplater på taket. Treport/dører i front mot sjøen og en enkel tredør på ene langveggen. Det er støpt dekke inne i naustet og støpt/murt grunnmur.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis. 

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. 

Standard

Naustet er fra begynnelsen av 1970-tallet og har en enkel standard med støpt dekke. Treport/dører i front mot sjøen og en enkel tredør på ene langveggen.

Oppvarming

Ingen oppvarming eller innlagt strøm.

Energimerke Energimerket G-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 101189-1/58, tinglyst 28.06.1948, type heftelse: Forkjøpsrett. Den 28.06.1948 fikk Ragnvald Ulvestad hjemmel til eiendommen og det ble tinglyst forkjøpsrett til Peter og Oline Ulvestads  andre barn. Den 19.09.1973 fikk nåværende eier hjemmel til eiendommen uten at denne forkjøpsrett ble gjort gjeldenede. Slike gamle personlige forkjøpsretter er vanskelige å få bort og finne ut av da navn etc. ikke fremkommer. Det vil bli gjort forsøk på få finne ut hvem disse er og få de bort men mest sannsynlig er disse avdøde nå. Kfr. megler ved ytterligere spørsmål.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen: 
Dagboknr 1044554-3/58 tinglyst 19.009.1973. Bestemmelse om gjerde. Eiendommen har gjerdeplikt mot hovedbruket.

Eiendommen har tinglyst rett til gangveg over hovedbruket frem til eiendommen. Rettigheten er tinglyst på gnr. 102, bnr. 10, med dagboknr. 103353-2/58, tinglyst 19.09.1973. 

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 23.09.1999 er avsatt til: LNF-område (Landbruk/natur/fritid). 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR71.18171

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Ingen faste utgifter tilknyttet eiendommen.

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 411.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Dronefoto området
Utsikt fra naustet
Fasade mot sjøen - naustet helt til høyre i bildet
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 32.500,- 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 7.500,-
Visningshonorar:kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Espen Skarbø
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF

Espen Skarbø

Telefon 70 30 07 53

Lurer du på noe

Espen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.