Smestad

Viggo Hansteens vei 8 B

Prisantydning

18 900 000 kr

Omkostninger: 472 500 krTotalpris: 19 372 500 kr
Etasje
3
Byggeår
1918
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
312 m² / 324 m²
Tomteareal
843 m²
Fasiliteter
Veranda

Innholdsrik og lekker familiebolig! God intern beliggenhet. MÅ SEES!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Det er en sann glede å ønske dere velkommen til en lekker og stor familiebolig over 4 plan i Viggo Hansteens vei 8 B. Dette er en bolig med sjel, der de gamle bygningsdetaljene er godt ivaretatt. Flott hage med gode solforhold.
Eier har i dag leid ut hele boligen.

Loft og kjeller er i dag innredet men disse rommene er ikke godkjent til varig opphold. Det oppfordres til nedlasting av salgsoppgaven, for nærmere beskrivelser.

Velkommen til visning!

Eiendommen

Viggo Hansteens vei 8 B, 0376 Oslo
Gnr. 32, bnr. 175 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende på Smestad i et veletablert boligområde bestående av småhus- og eneboligbebyggelse. Boligen ligger godt tilbaketrukket fra Viggo Hansteens vei, hvor det også er en egen gangvei til Smestadkrysset. Dette er et veletablert, trygt og barnevennlig boligområde med særdeles mange attraktive tilbud i nærheten. Her finnes det nærbutikk samt andre forretninger. Det er kort avstand til Smestad skole og Ris ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, tur-/sykkelstier m.m. Det er også kort til Vinderen hvor det finnes et rikt utvalg av forretninger. Blant annet Vinmonopol, Baker Hansen, Åpent bakeri, Billies Kitchen, Little Italy Pizza Takeaway, Jonathan Sushi restaurant, Coop, Rema 1000, Apotek, flere klesforretninger, utstyrs-forretninger, bokhandel, grønnsaksbutikk og diverse servicetilbud som lege, tannlege m.m.

Offentlig kommunikasjon er lett tilgjengelig. Den raskeste måten å komme til Majorstuen på er å ta t-banen fra Smestad. Fra Smestad går både Østeråsbanen og Kolsåsbanen. Det betyr avgang mot sentrum tilnærmet hvert 5. minutt. Langs Ring 3 går det busser både mot Lysaker og Fornebu og den andre veien østover. Flybussen til Gardermoen har også stoppested på Smestad. For øvrig er det enkelt å sykle både til sentrum, marka og strendene på Bygdøy.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Eiendommen tilhører Smestad skolekrets. Kort vei til Ris ungdomsskole og flere barnehager i området.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 364 kvm
Totalt bruksareal: 324 kvm
Totalt primærrom: 312 kvm

Primærrom:
 U.etasje: Trapperom, kjøkken, bad1, stue, gang, bad 2, stue/kjøkken og alkove: 75 kvm

1. etasje: Trapperom 1, trapperom 2, stue1, kjøkken 1, bad 1, gang, bad 2, stue 2, alkove, kjøkken 2 og 2 soverom: 99 kvm

2.etasje: Trapperom 1, trapperom 2, bad 1, gang 1, kjøkken 1, bad 2, gang 2, stue, kjøkken 2, bad 3 og 3 soverom: 99 kvm

3.etasje/Loft: Stue/kjøken og 2 soverom: 39 kvm

Sekundærrom:
U.etasje: bod 1 og bod 2: 12 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.06.2019 utført av Petter vie Jan. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 843 kvm. Tomtens inngangsparti er opparbeidet med singel,gress og beplantning. Flat terreng og hage bak boligen.

Parkering

Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Offentlig vann og avløp.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport fra takstmann fundamentert med støpt mur, yttervegger i mur og treverk med panel på fasader, etasjeskillere i treverk, vinduer med 1+1 og 2-lags glass og valmet tak med tekket med teglstein.
Bolig med generelt god standard. Boligen er påkostet med 2 baderom i 2018. Det er flere baderom i boligen som er renovert i ca. 2009. 
Boligen ble pusset opp, og underetasje og loftetasje ble innredet i 2005.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Selger opplyser om at det har blitt observert brune pelsbiller. Omfanget er ikke kartlagt og ny eier overtar som det er.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er gitt TG2 på følgende forhold:

- 4 av badene mangler tilstrekkelig fall til sluk.
- Manglende helling på terreng. Det kan anbefales å dreneres rundt boligen.
- Eldre vinduer i hele boligen, foruten om takvinduer fra 2005.
- Eldre takstein

Eier har notert følgende punkter i egenerklærinsskjema:
- Eier opplyser om dårlig isolerte vannrør. Det er ikke brakt klarhet i hvilken tilstand avløpsrøret har. 
- Det opplyses om at det kun er ett pipeløp som er i bruk i dag.
- Vann fra takrenne bør ledes bort fra bygget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Selger opplyser om at det har blitt observert brune pelsbiller. Omfanget er ikke kartlagt og ny eier overtar som det er.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

Boligen har blitt delt inn i 7 enheter i eiers tid. I den forbindelsen har det blitt opprettet 3 nye bad i 2019.
Vinduer har blitt slipt og malt, og det samme gjelder gulv også.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1918.

Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1926. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Megler kan ikke finne dokumentasjon hos kommunen om takvinduer på loftet. Det er satt inn takvinduer på loftet etter byggeår som ikke er meldt inn til kommunen, og megler kan såles ikke se at disse takvinduene er godkjent.

Kjeller og loft er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger fra ekspedisjonsdokumentet og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Det er sendt inn søknad om rammetillatelse for bruksendring til varig opphold av kjeller, 2.etg. og loft.

Det ble gitt rammetillatelse den 12.06.2018 fra Plan- og bygningsetaten. Søknaden viser tegninger om bruksendring av kjeller, 2.etg. og loft.
Det er merknader til søknaden. Rammetillatelsen er gitt med vilkår som må oppfylles før man kan få igangsettingstillatelse. Vilkårene finner man i rammetillatelsen som ligger vedlagt i salgsoppgaven. 

Tegninger fra rammetillatelsen er lagt inn i salgsoppgaven og det er differanse på dagens fordeling av rommene.
Tegningene viser boligen over flere plan.

Kjeller: 2 bad, gang, 2 boder, stue/kjøkken, stue/kjøkken, alkove og trapperom.
2.etg.: 4 soverom, 2 bad og trapperom.
Loft.: Loftstue

Erklæringer om ansvarsretter for utførelse må være sendt inn før igangsettingstillatelse gis og arbeidene kan starte. Gjennomføringsplanen må oppdateres og innsendes hver gang det skjer en endring i ansvarsforholdene og ved søknad om endring, igangsettingstillatelse, brukstillatelse og ferdigattest. Dette arbeidet overtar kjøper av eiendommen.

Rammetillatelsen gjelder i tre år:
Tiltaket må være lovlig satt i gang innen tre år, ellers faller tillatelsen bort. Det betyr at Plan- og byggningsetaten må ha gitt igangsettelsestillatelse, og man må ha satt i gang arbeidene i tilstrekkelig tid før fristen løper ut. Fristen begynner å løpe fra vedtaksdatoen, og den kan ikke forlenges.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Boligen er registrert som enebolig og det er lov å leie ut hele eller deler av boligen. Det er gitt rammetillatelse fra kommunen, der det søkes om bruksendring på kjeller, 2.etg, og loft. Dette betyr ikke at avdelingene vil bli godkjent som egne bruksenheter, men det er søkt om bruksendring fra boder til varig opphold.

Eier har i dag delt opp eneboligen i flere avdelinger:
Kjeller: 2 avdelinger
1.etg: 2 avdelinger, 
2.etg.: 2 avdelinger
Loft: 1 avdeling

Dette er ikke søkt om og er således ikke godkjent som separerte boenheter hos kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Det er en sann glede å ønske dere velkommen til en innholdsrik og lekker enebolig. Viggo Hansteens vei 8 B ligger i en hyggelig og barnevennlig gate med eneboliger rundt. Nabolaget er rolig og barnevennlig og med hyggelige naboer. Barnehager, barneskoler og ungdomsskoler ligger innen fem minutters trygg gange. Det finnes også mange fritidsaktiviteter og idrettsanlegg i nærområdet. Det er gangavstand til matbutikker, og ellers kort vei til Majorstua med forretninger og øvrige servicetilbud, som blant annet Meny, Vinmonopolet, restauranter, kafeer, bank og postkontor. Det tar 3 minutter å spasere til t-bane-forbindelse på Smestad, som fører deg til Oslo sentrum på få minutter.

Boligen er fordelt over 4 plan med kjeller, 1.etg., 2.etg, og loft.

Underetg./kjeller:
Kjelleren i dag innredet med stue, 2 kjøkken, alkove, 2 bad og boder. Det gjøres oppmerksom på at kjelleren ikke er godkjent som varig opphold.

1.etg.:
God takhøyde i hele etasjen, samt store vinduer som gir etasjen luftighet og rosmlighet. Innbydende og hyggelig inngangspart til huset fra dette planet. I 1.etg. har man 3 innredet kjøkken, 2 stuer, 3 soverom og alkove.

2.etasje:
Flott trappeoppgang fra første plan opp til 2.etg. Her er det innredet 2 kjøkken og 2 bad. Det er 2 fine stuer, samt 2 soverom og alkove i denne etasjen også.

Loft:
Innredet loft med kjøkken og stue. Det gjøres oppmerksom på at loftet er godkjent som bod og er således ikke godkjent til varig opphold.

Oppvarming

Varmekabler i alle rom i underetasje og på alle baderom. Det befinner seg peis i leilighet i 1.etasje.
Panelovner.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr. 901008, tinglyst 04.09.1930: Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Dagboknr. 10575 . tinglyst 14.09.1956, Bestemmelse om vann og kloakkledning: denne eiendommen har rett til å føre kloakkledning og vannledning over Viggo Hanssteens vei 10, samt adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene samme sted som når dette er påkrevd. For skade og ulempe i den anledningen kan det kreves erstating etter skjønn. Kan ikke slettes uten Oslo og kloakkvesens samtykke.

Dagboknr. 6876 tinglyst 14.06.1957, Bestemmelse om kloakkledning: Gjelder denne registerenheten med flere. Eier av gnr. 32, bnr. 175 gir eier av gnr. 32, bnr. 611 rett til å føre sin kloakkledning inn på hans nåverende kloakkledning mot at de i fellesskap skal vedlikeholde kloakkledningen fra forgreiningskum og til hovedkloakken i Viggo Hansteens vei. Kan ikke slettes uten Oslo og kloakkvesens samtykke.

Dagboknr. 4879 tinglyst 21.04.1964, Bestemmelse om kloakkledning: denne eiendommen gir gnr. 32, bnr. 403 rett til å føre kloakkledning og vannledning over gnr. 32, bnr 175, samt adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene samme sted som når dette er påkrevd. For skade og ulempe i den anledningen kan det kreves erstating etter skjønn. Kan ikke slettes uten Oslo og kloakkvesens samtykke.

Dagboknr. 24802, tinglys 15.05.1992, Bestemmelse om adkomstrett: Gnr. 32, bnr. 906 skal ha adkomstrett via den eksisterende avkjørsel fra Viggo Hansteens vei som er opparbeidet på kommunens eiendommer gnr. 32, bnr. 3 og bnr.175 og 611.

Dagboknr. 5672, tinglyst 04.01.2008, Erklæring/avtale, Rettighetshaver av avtalen er Oslo Kommune. Dette gjelder bestemmelser om gjerde, benyttelse, om kommunale eksisterende installasjoner og flere bestemmelser. 

I de tilfelle vei ikke opparbeides i full bredde og Oslo kommunes areal mellom reguleringslinjen og veien blir inngjerdet sammen med eiendommen, plikter eier å flytte gjerdet vederlagsfritt dersom veien skal utvides. Oslo kommune har rett til å brøyte snø inn på dette areal.Mot nåværende og fremtidige parker, friareal, turareal og lignende ubebygget kommunal eiendom påhvilker gjerdeholdet eier alene. Dersom dette ikke blir overholdt av eier, kan Oslo kommune sørge for arbeidet på kjøperens regning. Oslo kommune har rett til å legge og ha lignende ledninger, kummer og lignende i eller over den ubebygde del av eiendommen. Slike anlegg skal legges slik at de er til minst mulig sjenanse for grunneier. Oslo kommune har rett til adkomst til sine anlegg for vedlikehold av disse, herunder også utskifting. Avstand fra kommunale vann- og avløpsledninger til byggverk må ikke være mindre enn 2 meter. Dersom eiers bygge- eller anleggsarbeider nødvendiggjør omlegging av kommunale vann- og avløpsledninger som forefinnes på tomten, skal fordelig av utgiftene til eventuell flytting og/eller beskyttelse av ledningene skje i samsvar med de til enhver tid gjeldende regler i Oslo kommune. Oslo kommune betinger seg evigvarende rett til å ha kommunale eksisterende installasjoner fortsatt værende på eiendommen, samt å drive, fornye og vedlikeholde disse. Eier overtar eiendomsretten og vedlikeholdsplikten til stikkledninger som betjener eiendommen.

Dagboknr. 91670, tinglyst 05.02.2010, Erklæring/avtale: Denne eiendommen med gnr. 32, bnr. 175 skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei fra Viggo Hansteens vei i eksisterende adkomstvei over gnr. 32, bnr. 978. vist med blå farge på kartet. Erklæringen gjelder også andre bestemmelser, som blant annet;
Gnr. 32, bnr. 978 har rett til snuplass over gnr 32, bnr 175 som vist med rød farge på kartet.
Gnr. 32, bnr. 987 kan plassere nytt bolighus intill 3 meter fra grensen til gnr. 32 bnr. 175.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Dagboknr. 366879, tinglyst 10.05.2012, Bestemmelse om veg og parkering: Gnr. 32, bnr. 982 skal ha bruksrett til kjørbar og gangbar adkomstvei fra Viggo Hansteens vei over gnr. 32, bnr. 175 som er denne eiendommen. Gnr. 32, bnr. 982 skal også ha bruksrett til 2 plasser til biloppstilling i garasje på gnr. 32, bnr. 175.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR42.1990

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.356,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 29.934,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 54.000,- pr. år. / 54.000 kwh. pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 4.555.719,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 16.400.588,40. 
Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr19.372.500,- .

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

U.etasje plantegning
1.etasje plantegnig
Loft plantegning
Terrassen. Tomta er på omlag 842 kvm. Passer perfekt for hyggelig kvelder med venner og familie.
Boligen har 2 separate innganger.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Viggo Hansteens vei 8 B er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 112 lokalkjente.

Transport

Transport

Smestadwalk
3 min
Smestadwalk
3 min
Hoffwalk
21 min
Skoler

Skoler

Smestad skole (1-7 kl.)walk
12 min
Ullern videregående skolewalk
19 min
Ris ungdomsskole (8-10 kl....walk
19 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Smestad Butikk Ahsan Bashi...walk
2 min
Ditt Apotek Smestadwalk
5 min
Coop Extra Makrellbekkenwalk
11 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget ikke tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,60 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-
Visningshonorar: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Belmin Keranovic
Eiendomsmegler

Belmin Keranovic

Telefon 23 12 20 53

Lurer du på noe

Belmin svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.