Røa

Voksenhagen 26

Prisantydning

8 050 000 kr

Fellesgjeld: 2 152 000 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 10 210 719 kr
Etasje
3
Byggeår
2012
Soverom
3
Areal (P-ROM)
124 m²
Tomteareal
12402 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
12 861 kr

Lekkert og moderne rekkehus fra 2012 i barnevennlige omgivelser | Takterrasse - 2 P-plasser - Gjennomgående - IN-ordning

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til fantastiske Voksenhagen 26! Her bor du skjermet og rolig til i et svært barnevennlig og bilfritt bomiljø på attraktive Røa. Kort gangavstand til flere barnehager, skoler, kollektivforbindelser og butikker. Dette er et moderne rekkehus over 3 plan som ble ferdigstilt i 2012. Boligen har en god planløsning og høy standard. Det medfølger bruksrett til to parkeringsplasser med lademulighet. 

Verdt å merke seg 

- Moderne rekkehus fra 2012
- To parkeringsplasser med ladestasjon
- Solrik takterrasse på 32 kvm
- Gangavstand til barnehager og skoler
- Barnevennlig
- Hage 
- Lave omkostninger
- IN-ordning
- Tre soverom
- To bad
- Gjennomgående
- Á-konto oppvarming
- Veldrevet brl

Dette er en bolig du må se! Velkommen til visning.

Eiendommen

Voksenhagen 26, 0770 Oslo
Gnr. 31, bnr. 295 i Oslo kommune.
Andelsnr. 8,
Voksenhagen Borettslag, org.nr. 996 180 298

Områdebeskrivelse

Voksenhagen borettslag ligger i et meget attraktivt, sentralt og barnevennlig boligområde med kort gangavstand til skoler og barnehager. Området har gode kollektivforbindelser og et rikt utvalg av dagligevarehandel, butikker og kaféer. Nærmeste barnehage er Jarbakken og Frantsebråten, begge to ligger kun få minutters gange fra boligen. Flotte rekreasjonsmuligheter i nærområdet med blant annet gang- og sykkelvei til Bogstadvannet med flotte bade- og turmuligheter. Bogstad gård med kafé og kulturaktiviteter, samt Oslo Golfklubb med flotte fasiliteter. 

Det er også nærhet til Holmenkollen med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski i nærheten, samt Tryvann vinterpark. I Nordmarka kan man velge forskjellige løypealternativ både sommer og vinter. For den badeglade er det kort vei til Røa bad som fremstår som et lekkert anlegg med bl.a. 25-meter basseng, spa/terapibasseng, boblebad, barnebasseng, sklier og klatrevegg.

Gangavstand til Hovseter T-bane hvor linje 2 går. Nærmeste bussholdeplass er Hovseterhjemmet. Røa er nærmeste handelssted med mange butikker som dagligvarer, butikker, postkontor, Vinmonopolet, apotek, baker, bank, og bokhandel. I tillegg finnes også legekontor, tannlegekontor og kiropraktor. Alt dette i gangavstand fra borettslaget. Røa, som er senteret i Vestre Aker bydel, inneholder alt du forventer å finne i en liten by. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Rema 1000 i Hovseterveien, en kort spasertur fra boligen.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Gjesteparkering på Jarbakken barnehage fra kl 17:00 på ukedagene. 

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 148 kvm
Totalt bruksareal: 128 kvm
Totalt primærrom: 124 kvm

Boligen inneholder
1. Etasje: Entré, baderom, åpen stue- kjøkkenløsning og bod/teknisk rom
2. Etasje: Trapperom/gang, bad, 3 soverom og bod
3. Etasje: Loftstue og takterrasse 

I tillegg disponerer boligen to boder. En ved boligens inngangsparti og en kjellerbod i borettslagets parkeringsanlegg. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.05.2019 utført av Tove Hegerland og Bjørn Tallhaug. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Felles eiet tomt for borettslaget på 12402,6 m². Opparbeidet med plen, beplantning og gjerder. Private stikkveier til boligene. Området er bilfritt. Denne boligen disponerer egen andel hage rundt huset. 

Parkering

Felles oppvarmet underjordisk garasjeanlegg for borettslaget. Det medfølger 2 parkeringplasser (nr 20 og 21) disse er ved siden av hverandre. Det er montert 1 elbil-lader som tilhører plassene. 

Borettslaget disponerer deler av parkeringsplassen ved Jarbakken Barnehage som gjesteparkeringsplasser. Plassene er ikke tilgjengelig i barnehagens åpningstid (07.00-17.00 mandag til fredag).

Antall ladestasjoner har blitt utvidet i flere omganger. Etter en oppgradering i 2018 er det nå kapasitet til inntil 48 ladestasjoner. For at alle boligene skal kunne få ha hver sin lader har styret foreløpig ikke åpnet for at noen kan ha mer enn en lader. Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere i murkonstruksjon med pusset overflate. Bygningen antas fundamentert til faste/komprimerte masser. Støpt betongsåle mot grunn. Av naturlige årsaker er kontroll av drenering og drenerende masser begrenset. Ut over dette, antas dreneringen å være utført i henhold til praksis og krav på byggetid. Tak og overflatevann er ledet bort gjennom egne drensrør. Utvendig pussede og malte flater. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med folie. Taket er trolig tekket med foliemembran. Tremmer på takterrasse antas over membran samt benyttes som takterrasse.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Alt ved denne boligen har i tilstandsrapporten fått tilstandsgrad 1. 

Selger opplyser i egenerklæringgskjema at de har hatt sukkermaur på kjøkkenet. Dette forsvant umiddelbart ved bruk av maurlokkeboks. Det gjøres også oppmerksom på at det er lagt inn varmekabler i dreneringsrør fra tak for å unnga issprenging. Arbeidet ble utført av Skanska i regi av borettslaget. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.12.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

1. Etasje

Entré | Velkommen inn 
Lyst og innbydende inngangsparti med pene fliser på gulv. Entréen har smarte oppbevaringsløsnigner for sko, yttertøy og øvrig tilbehør. 

Stue og kjøkken | Et naturlig samlingspunkt 
Stuen og kjøkkenet er selve hjertet i denne boligen. Dette er et åpent og romslig areal hvor hele familien kan samles. Det er god plass til et stort spisestuebord, sofaseksjon og tilhørende mediamøblement. Innred det slik du ønsker! Rommet er gjennomgående med direkte utgang til hageflekk på østsiden og steinbelagt platting på vestsiden . Det er pipeløp i stuen og det er mulig å montere peis om ønskelig. 

Kjøkkeninnredningen er fra 2012 og består av glatte folierte fronter, heltre benkeplate og rustfritt underlimt benkebeslag. Kjøkkenet har gode arbeidsflater og rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap. Videre har kjøkkenet ventilator med avtrekk til kanal/ventil, lys og plate over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer slik som induksjon platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og frittstående kjøl-/fryseskap medfølger boligen. 

Baderom/wc | Praktisk og delikat
Delikat flislagt baderom fra byggeår med praktisk beliggenhet i entréen. Innredning bestående av servant, speil, veggmontert klosett og dusjhjørne med dusj -/ blandebatteri. Baderommet har downlights i himling og varmekabler i gulvet. 

Teknisk rom/ bod beliggende under trappen. 

2. Etasje

Hovedsoverom | God morgen! 
Stort og romslig hovedsoverom med god plass til en dobbeltseng og nattbord på hver side. Rommet har skyvedørsgarderobe med speil og masse oppbevaringsplass. Rommet er vestvendt. 

Soverom 2 & 3 | Barnerom, gjesterom eller kontor? Valget er ditt!
I tillegg til hovedsoverommet har denne etasjen ytterligere 2 soverom. Begge rommene har plass til garderobeskap, seng og skrivepult. Et av rommene har av nåværende eier vært anvendt som kontor. Begge soverommene vender mot øst. 

Baderom | Badekar og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
Pent og romslig baderom fra byggeår med fliser på gulv og vegger. Innredning bestående av heldekkende servant over skuffeseksjon med glatte fronter, speil, veggmontert klosett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og et barnevennlig badekar. Baderommet har også varmekabler i gulv, downlights i taket, samt opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel i nisje. 

Trapperom/gang og bod
Trapperom med adgang til etasjens øvrige rom. Etasjen har også en innebygd bod på cirka 2 kvadratmeter. 

3. Etasje

Loftstue | 
Hyggelig og praktisk loftstue som kan oppfylle mange behov. Tilsvarende boliger i borettslaget har gjort arealet om til et ekstra soverom. Ellers kan arealet fint brukes som kontor, hobbyrom eller lignende. Direkte utgang til takterrasse fra loftstue. 

Takterrasse | Gode solforhold
Fantastisk takterrasse på hele 32 kvadratmeter med gode solforhold hele dagen. Utsikt mot frodige grøntarealer og omgivelsene. God plass til å innrede slik du ønsker med grill, utemøblement og beplatning. 

Overflater gulv: Gulv med parkett og fliser. 
Overflater vegger: Vegger med malte flater og fliser på bad.
Overflater himling: Malte himlinger.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av bod/teknisk rom og baderommene. Baderommene har elektriske varmekabler i gulvet. Romtermostater i hvert etasje. À-konto oppvarming med avregning en gang per år. 

Energimerke Energimerket B3

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Voksenhagen Borettslag.
Borettslaget består av 50 boliger.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS. 
Dugnad må påregnes. 

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Dyreholdet tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Borettslaget fremstår veldrevet og har en god økonomi. Borettslaget hadde i 2018 et årsresultat på kr 1.133.070,-. Det er god kontroll på kommende og løpende vedlikeholdskostnader. Borettslaget har utarbeidet to vedlikeholdsplaner, en plan for periodisk vedlikehold med mellom 2 og 10 års frekvens, og en lengre vedlikeholdsplan for periodisk vedlikehold med frekvens sjeldnere enn hvert 10. år. Borettslaget budsjetterer normal årlig drift og vedlikehold med omlag kr 810.000,-. 

Styrets arbeid
- Ferdigstilt garantisak om gulv- og varmeanlegget. Borettslaget bærer ingen kostnader utover det opprinnelig avtalt, dette vil ifølge styreleder ikke medføre økte kostnader.
- Garantisak Weber fasadepus
- Utbedret vannlekkasjer på tak og garasjetak
- Fornyet avtale om TV og bredbånd fra GET
- Innledet samarbeid med Grønt og Rent AS om gartnertjenester. 
- Fasadevak utført i 2018
- Brannforebyggende tiltak

Hjemmelshaver av Landingsveien 14 forsøker å få omregulert eiendommen fra garasjetomt til boligtomt. For så å rive eksisterende bebyggelse og utvikle lavtliggende garasjeanelgg med boligbebyggelse ovenpå. Dette kan påvirke boforhold mtp sol og innsyn. Borettslaget har engasjert seg, og det primære målet er å få stanset omreguleringen og utbyggingen. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Det praktisteres forkjøpsrett i borettslaget. Øvrige andelseiere i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget OBOS har forkjøpsrett. Frist for å melde interesse om forkjøp er 29.05.2019, klokken 00:00

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
 
Det er tinglyst 15 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om parkering, bestemmelse om vann/kloakkledning, bestemmelse om ledninger, kummer o.l, bestemmelse vedr kommunale eksisterende installasjoner, større tiltak som omfatter ledninger sal godkjennes av VAV, bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bestemmelse om nettstasjon og bestemmele om kommuneal installasjoner.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 


Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-4514 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.04.2010. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Nærliggende reguleringssaker: 
Sak: 201613348. Saken gjelder Landingsveien 14 og oppføring av boliger. Sakstype: Foreløpig plan

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Selger ønsker overtagelse etter 1. juli.

Oppdragets KR-kode

KR38.1957

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 12.861,- pr. mnd. og inkluderer: À-konto oppvarming/varmtvann/elbil-lading, kabel-tv/bredbånd, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar, revisjon, kommunale avgifter, drift, vedlikehold, garasje, renter og avdrag. 

Felleskostnadene fordeles slik:
Garasje kr 374,-
Oppvarming kr 1.160,-
Fellesutgifter kr 3.855,-
Renter og avdrag lån kr 7.472,-

Eiendomsskatten for 2019 er for denne boligen 8.836,-. Eiendomskatten fordeles flatt med kr 2.209,- over fire måneder. (mai, juni, september og november). Eiendomsskatten betales gjennom forretningsfører OBOS via felleskostnadene. 

Á-konto oppvarming, varmtvann og strøm EL-bil. Avregning og eventuelt justering av Á-kontobeløp skjer årlig. Ved salg av bolig må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesninsskjema til Techem Norge AS.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14 000,- pr. år. / 11 700 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Grunnpakke kabel-tv og bredbånd er inkludert i fellekostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm og kjøper kan om ønskelig ta over selger avtale. Avtalen koster kr 5.698 for 2019. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.358.316,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 8.489.937,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25.154,- pr. 01.05.2019
Andel fellesgjeld er kr 2.152.000,- pr. 01.05.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 48.719.570,- pr. 01.05.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,35 % 
Type rente: Flytende
Lånets løpetid: 33 år og 5 måneder. 
Lånenr: EIKA1-200079471

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 7.472,- basert hva kapitalkostnadene er i dag. Dette tallet kan endre seg dersom det forekommer endringer i felleskostnader eller rentenivå. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Gebyr for utlysning av forkjøpsrett kr 7.187,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 
kr 10.410.719,- Av dette beløpet utgjør kr 2.152.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3. etasje.
Plantegning 2. etasje.
Plantegning 1. etasje.
Her er det god plass til utemøblement, grill og beplantning.
Takterrasse
Gode solforhold store deler av dagen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Voksenhagen 26 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 90 lokalkjente.

Transport

Transport

Hovseterhjemmetwalk
3 min
Hovseterwalk
11 min
Hoffdrive
9 min
Skoler

Skoler

Rudolf Steinerskolen i Osl...walk
4 min
Hovseter skole (8-10 kl.)walk
5 min
Voksen skole (1-7 kl.)walk
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 Hovseterwalk
7 min
REMA 1000 Arnebråtveienwalk
8 min
Røa Senterwalk
17 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,8 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Kristian Bangen Paulsen
Eiendomsmegler

Kristian Bangen Paulsen

Telefon 21 00 46 06

Lurer du på noe

Kristian svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.