10 tips til å skape et koselig høsthjem

15. november 2017av Franciska Munck-Johansen
Vi er så heldige å bo i et land med fire årstider og nå er høsten her. Det betyr mørkere kvelder og kaldere temperaturer, men også tid til å være sammen og tid til å kose seg inne. Ved å gjøre noen små forandringer kan du skape en lun og god stemning og gjøre hjemmet ditt klart for den mørke årstiden.

1. Finn frem puter og pledd

Nå er det tid til å fylle sofaen med myke puter og lune pledd. Det kan også være fint å henge et pledd over en stol eller legge noen puter og pledd i en stor kurv.

2. Tenk mykt og varmt

Teksturer er viktig. Velg materialer som fløyel, myk ull, fleece og lignende for å skape en god og lun stemning. Saueskinn skaper også høststemning.

3. Lag en kosekrok

Det kan være en myk stol i et hjørne av stua, eller det kan være i sofakroken. Ha godt med puter og pledd, og ha gjerne et sidebord med plass til stearinlys, litt å lese på og noe varmt å drikke.

4. Stearinlys, lyslykter og lyslenker skaper stemning

Sett gjerne sammen flere lyslykter i et ellers mørkt hjørne av stuen. Det skaper stemning og lyser opp i mørket.

5. Bytt gardiner

Bytt ut de lette gardiner med tykkere og myke gardiner. Det vil ikke bare gi et lunere preg, det vil også bidra til å holde på varmen.

6. Lag et fint inngangsparti

Store krukker med høstblomster som lyng og krysantemum sammen med lyslykter i ulike høyder er en enkel måte å skape et fint inngangsparti.

7. Bruk høstfarger

Det skaper stor forandring å bare legge til litt puter, pledd og stearinlys i fine høstfarger.

8. Ta naturen inn i stua

Gå en tur i skogen og la deg inspirere av naturen. Litt mose, røffe greiner og kastanjenøtter kan bli fin høstpynt. En vase med greiner med høstblader er også flott. Bonusen er vakre høstfarger og frisk høstluft.

9. Gjør soverommet høstfint

Sengetøy i høstfarger, et varmt pledd og en skinnfell er enkel og fin pynt, som gjør det koseligere på soverommet.

10. Mal en vegg

Hvis du har lyst til å gjøre litt ekstra, kan det å male en vegg i en mørkere farge være en fin og enkel måte å gjøre stuen mer lun og hyggelig på.


Franciska Munck-Johansen

Franciska Munck-Johansen, Interiørfotograf og stylist

Franciska er kjent som interiørfotograf og -stylist, fra interiørreportasjer i de fleste store norske interiørblader som Interiørmagasinet, Vakre Hjem & Interiør, Bonytt etc, i tillegg til en rekke utenlandske magasiner.
Franciska er også en av Norges største interiørbloggere med bloggen Franciskas Vakre Verden. Hun har i tillegg gitt ut en rekke interiørbøker.