logo
poster

Årets farge 2017 er rødt!

16. november 2016

Årets farge 2017 ble nylig lansert og nå skal vi sette farge på tilværelsen! I fjor falt valget på rosa, et motsvar til det maskinelle, kalde og grå. Rødt er en forlengelse av rosa, men med en langt sterkere puls. Tør du ta i bruk årets farge?

Svein Arne Strømsodd
av Svein Arne Strømsodd
Forlegger
Del

Hvorfor rødt?

Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike, forteller at fargepalettene er basert på analyser av trendrapporter og interiørmesser som gjenspeiler tendenser vi ser over hele verden. De utvalgte rødfargene sier mye om hvordan vi ønsker å leve.

Trendforskerne og andre eksperter har konkludert med at folk nå søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjert og fylt av lidenskap. Rødt er dramatikk, drivkraft og energi, det er en farge som oppleves som intens og kraftfull, som får hjertet til å hamre litt ekstra. Nå vil vi gjerne være 100 prosent til stede i det vi gjør, og da er rødt perfekt.

Rødt med mange nyanser

Rødt er en farge som har mange spennende kontraster i seg, og som på samme tid kan snakke til flere sider av oss. Vi vil gjøre mange ting, og la stilen vår utrykke de ulike sidene våre. De nye palettene har en rekke nyanser av rødt – farger som inspirerer oss og formidler helt spesielle stemninger. Her er kjølige farger som skaper ro, og dynamiske farger med mye varme i seg.

Fire fargepaletter i rødt

Fargerike har satt sammen fire paletter av rødt. I tillegg presenterer de 32 støttefarger som er delt inn i en varm og kjølig skala, og som passer til palettene.

Nostalgisk ro

Denne paletten er inspirert av det enkle livet på hytta og av naturens ro. Disse rødfargene er bleknet av sol og vind, og går aldri av moten. De passer sammen med det grønne i norsk natur.

Nostalgisk ro - Kløverblomst (vegg) og Bunadsrød (stol)

Nostalgisk ro - Markjordbær

Djerv lek

Er inspirert av rødfarger fra Cuba og Florida. De er eksotiske, friske, klare og varme. Paletten passer for dem som ikke er redd for litt oppmerksomhet.

Djerv lek - Granateple

Djerv lek - Hibiscus (fronter)

Østenfor sol

Er inspirert av Østens mystikk og av eventyrene fra Tusen og en natt. Dette er en palett med dype og kjølige rødfarger som innbyr til meditasjon og indre reiser.

Østenfor sol - Dyp rubin

Østenfor sol - Hjerterdame

Urban eleganse

Er inspirert av det vi kan kalle ”hotell-stilen”. Fargene er kjølige, mørke og litt sofistikerte. De gir en moden, eksklusiv stil.

Urban eleganse - Cosmopolitan

Urban eleganse - Jasper

Urban eleganse - Rød fløyel

Oppdragsforlaget.no Svein Arne Strømsodd

Kilder:

Fargerike

Fargekart: Årets farge 2017

Alle foto: Fargerike

Svein Arne Strømsodd
Forlegger

Svein Arne Strømsodd

Svein Arne Strømsodd har 20 års erfaring som forlagsredaktør av praktiske bøker for hus- og hytteeiere. Han har også skrevet flere bøker for denne målgruppen. I dag er han forlegger i Oppdragsforlaget.no

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2021 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2021 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies