logo
poster

Bedre boligannonser på FINN.no. Nå skal antall boligkonflikter ned.

3. oktober 2018

1. oktober 2018 ble boligannonsene på FINN.no for bruktbolig og fritidsbolig endret og nedskalert kraftig. Dette ble gjort av meglerbransjen i samråd med Forbrukertilsynet og FINN.no. Målet er at kjøperne lettere skal få med seg all vesentlig informasjon om eiendommen før budgivning starter.

Cathrine Wæraas Temmerud
av Cathrine Wæraas Temmerud
Direktør for marked, fag og kompetanseutvikling
Del

I et hektisk hverdag viser det seg at mange budgivere legger innholdet i boligannonsen på FINN.no til grunn for sin kjøpsbeslutning. Ofte er det kun annonsen på FINN.no som skummes igjennom og resten av beslutningsprosessen etter visningen går på magefølelse.

Denne adferden ønsker meglerbransjen å bidra til å endre.

Felles tiltak i bransjen

Bransjen og forbrukermyndighetene har sett på tiltak som kan bidra til at kjøperne blir mer bevisst innholdet i salgsoppgaven, takstmannens rapport og selgers egenerklæring før en kjøpsbeslutning tas. Derfor er innholdet i annonsen på FINN.no redusert såpass kraftig at enhver skal forstå at man må lese selve salgsoppgaven før bud kan legges inn. Det er viktig å ha riktige forventninger før et kjøp, slik at kostnader til vedlikehold på grunn av alder, slitasje og nødvendige påkostninger tas høyde for før budgivningen starter.

Kjøp av bolig gjennom megler skal bidra til at faktiske forhold ved eiendommen blir opplyst på en forståelig måte.

Mye er likevel likt som før

Fremdeles søkes det etter bolig på FINN.no på samme måte som tidligere. Dog er meglers tekst om boligen redusert til et lite avsnitt som heter «Kort om eiendommen». Annonsen skal lede kunden rett inn på eiendommens hjemmeside hvor resten av opplysningene og vedleggene skal være fritt tilgjengelig for kunden.

Vi har tro på at den nye løsningen vil bidra til færre misforståelser og uklare forventninger. Å kjøpe en brukt bolig vil alltid være en risikosport. Vår jobb er å bevisstgjøre kjøperne på denne risikoen, samtidig som vi får frem potensialet i boligen.

Cathrine Wæraas Temmerud
Direktør for marked, fag og kompetanseutvikling

Cathrine Wæraas Temmerud

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies