logo
poster

Derfor bør megler være tilstede på visning

9. mars 2020

Er du usikker på om du vil bruke penger på å ha eiendomsmegler til stede på visningen av boligen din? Her får du fem gode grunner til hvorfor det lønner seg.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

Enkelte hevder at det ikke er nødvendig at megler er til stede når boligen din skal vises til potensielle kjøpere. Regionleder Fredrik Søreide i Krogsveen Hordaland mener det er klokt at megleren er med. Her får du hans begrunnelser.

1. Megler bygger tillit

En god megler skaper trygghet under visningen av boligen din. Megleren vil kunne svare potensielle kjøpere på spørsmål både om boligen og om prosessen ved et eventuelt kjøp. En faglig sterk megler bygger tillit og kan utgjøre tungen på vektskålen for en kjøper som har behov for svar.

2. Megler får bedre oppfølgingsgrunnlag ved å være på visning

Når megler er tilstede på visningene, får han eller hun langt bedre oversikt over potensielle kjøpere. Megleren vil kunne stille spørsmål om hvilke behov kjøperen har og om det er noe ved boligen kjøperen ønsker å få avklart.

Når megler skal følge opp potensielle kjøpere, er det en stor fordel av megler har vært tilstede på visningene for å vite hvem som har stilt hvilke spørsmål. Med en slik kunnskap er det lettere å gi god oppfølging og knytte kontakt med potensielle budgivere, enn hvis du bare får en liste med navn. Det blir som å famle i blinde.

3. Megler skal gi omsorg for begge parter

Å kjøpe bolig er kanskje den største økonomiske investeringen vi gjør. Derfor er det en fordel å ha en nøytral part tilstede på visningene. Den eiendomsmegleren du benytter, skal kunne svare på spørsmål om boligens tekniske stand eller økonomiske forhold. Hvis megleren ikke er tilstede på visningen, vil han eller hun ikke fange opp disse spørsmålene eller usikkerheten og potensielle budgivere forsvinner for godt.

4. Megler får frem potensialet i boligen

På visning er det meglers oppgave å få frem boligens potensiale, lytte til potensielle kjøpere og forklare om boligen kan matche behovene boligkjøperen har.

Megler vil også gi råd og tips om eventuelle oppussing, endring av planløsninger og hvordan rommene kan disponeres. En god megler er trent til å se muligheter for hvordan din bolig kan matche en boligkjøpers behov. Det er ofte lettere for megleren å finne gode løsninger, enn for deg som har bodd i boligen lenge.

Enkelte boligselgere og kjøpere synes også det er ubehagelig å snakke om endringer med eier. En eiendomsmegler gjør at ingen er redde for å stille slike spørsmål.

5. Selger kan også utgjøre en forskjell på visning

Det kan også være en fordel at du som selger er med på visninger, spesielt hvis det gjelder større familieboliger. En selger kan gi viktige opplysninger om nabolaget, skolevei og svare på spørsmål om boligen.

Megler kan med fordel ta seg av spørsmål om boligens potensial, tekniske tilstand, prisnivå i nabolaget, eller veiledning om finansiering og budgivning.

Trenger du en megler? Klikk på lenken her og finn en megler her.

Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies