poster

Derfor er det lurt å kjøpe bolig før du selger din egen

3. oktober 2019

Ønsker du å sitte i førersetet - og ha best mulig kontroll - bør du kjøpe bolig før du selger. Det mener Krogsveens kjøpsrådgiver Trude Larsen.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

Så mange som 80 prosent av oss velger å kjøpe en ny bolig, før vi selger vår egen. Det er klokt, skal vi tro Trude Larsen.

Hun rådgir boligkjøpere i alle faser av kjøpsprosessen, og er overbevist om at det lønner seg - i de aller fleste tilfeller - å kjøpe før du selger.

- Enkelte synes kanskje det er skummelt å kjøpe først, men min erfaring er at det i de fleste tilfeller gir det beste resultatet. Da kan du bruke så lang tid du vil på å finne drømmeboligen, sier Trude.

Du får bedre tid når du kjøper først

Hun ser at de som velger kjøp før eget salg, langt oftere ender opp med den rette boligen.

Ved å kjøpe først, har du god tid til å dra på visninger, vurdere ulike områder, sammenligne leiligheter, rekkehus og eneboliger og tenke nøye gjennom hvor og hvordan du vil bo.

Enkelte trenger mer trygghet

Samtidig har hun forståelse for at enkelte ønsker å selge først, blant annet for å være helt sikker på hvor mye de kan investere i en ny bolig.

Andre trenger å være trygge på at de ikke blir sittende med to boliger over tid.


- De fleste har en formening om hva deres egen boligen er verdt. Likevel kan de være usikre på om de får solgt og om markedet er stabilt, sier Trude.

Kjøpsrådgiver Trude Larsen

Kjøpsrådgiver Trude Larsen

Hva hvis banken krever at du selger først?

Enkelte opplever også at bankforbindelsen de benytter, krever at de selger før de kjøper. I slike tilfeller er Trude god å ha.

Som kjøpsrådgiver kan hun hjelpe deg med analyser som kan få banken til å gi mer finansiering enn de opprinnelig hadde tenkt.

- Vi bruker vår kunnskap og analyseverktøy til å hjelpe kjøpere med å utarbeide et grunnlag som kan brukes i forhandlinger med banken. Når våre kunder får en gjennomarbeidet oversikt over månedlige kostnader for boligen, samt en analyse av markedsverdien, hender det bankene strekker seg akkurat så langt som det trengs, sier Trude.

Trenger du råd i forbindelse med ditt boligkjøp? Kontakt en av våre eksperter hos Krogsveen kjøpshjelp HER.Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no