poster

Derfor er det viktig å pusse opp boligen før du selger

30. september 2019

Førsteinntrykket kan være avgjørende for hvor mye du får for boligen din og hvor fort den selges. Nå får du hjelp fra Krogsveen til å pusse opp boligen før salg.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

Listverk som mangler, gulv og dører som er slitt og maling som ser litt shabby ut skremmer ofte kjøpere fra å by på nettopp din bolig.

De fleste som jakter på bolig, ønsker å kunne flytte rett inn uten å måtte gjøre store forbedringer. I tillegg viser en velholdt bolig at de som har bodd her, har tatt godt vare på den. Det er også et pluss, sier eiendomsmegler Fredrik Søreide i Bergen.

Han mener det ikke er tvil om at boliger som er velholdte, selges raskere og til rett pris, sammenlignet med boliger som ser litt slitte og slitne ut.

Puss opp før visning

Derfor anbefaler han – ofte i samarbeid med stylist – hva som bør gjøres før fotografering og visning.

- Det er ikke alltid like lett for selger å se hva som bør gjøres. Som selger har du kanskje bodd i boligen i mange år og blitt vant til de manglene som er. Nye og erfarne øyne ser raskt hva som bør gjøres, for å heve standarden, sier Søreide.

Han vurderer også raskt hva som ikke lønner seg å utbedre. Så som kjøkken og bad koster ofte så mye å rehabilitere, at det sjelden lønner seg økonomisk. Likevel kan rommene forbedres med små grep.

Effektiv og grundig malerjobb

Søreide erfarer at de fleste boliger som selges, trenger noen malestrøk, nye lister samt friske opp hagen. I tillegg er gulv ofte slitt.

Det er også inntrykket til Ståle Helle hos Eiendomsservice Vest i Bergen. De tilbyr snekkere, gartnere og vaktmestere gjennom Krogsveen. De fleste oppdragene gjelder maling, skifte dører og lister samt fornye gulv.

Håndverkerne jobber raskt og bra

I tillegg vet de at det er viktig å jobbe raskt. Derfor er de fleste av deres malerjobber unnagjort på under én uke.

I eiendomsbransjen går det raskt. Når noen vil selge, bør boligen komme fort ut i markedet. Det betyr at alle involverte må være effektive uten at det går utover kvaliteten, sier Helle.

De benytter utelukkende fagfolk som er bosatt i Norge.

Ønsker du å vite mer om våre håndverker og vaktmester tjenester? Les mer her

Les også mer om hva vi kan tilby av flyttehjelp.

Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no