Fremoverlente Krogsveen-ledere i Telemark bretter opp ermene og tar tak

27. oktober 2020 av Krogsveen
Krogsveen-kontorene i Skien og Porsgrunn har fått nye, fremoverlente daglige ledere.
Med nye, spenstige daglige leder på plass, ligger alt til rette for at Krogsveen skal sikre seg en enda større markedsandel i Grenland spesielt, og Telemark generelt. Cathrine Noor og Thomas Johan Nilsen i henholdsvis Porsgrunn og Skien, vil ha tett samarbeid – ikke bare med hverandre, men også med daglig leder Henrik Tangen og hans medarbeidere ved Bamble-kontoret i Stathelle.

- Henrik har stålkontroll på hyttemarkedet ved sjøen, og styrer den skuta veldig stødig. Vi skal samarbeide tett med Henrik, og sammen skal vi gjøre hverandre enda bedre, sier Cathrine Noor.
Cathrine tiltrådte stillingen i begynnelsen av september, og er i full gang med jobben som daglig leder i Porsgrunn.

Ingen A4-person

39-åringen har bred erfaring, både som megler og andre typer salgsjobber. Cathrine jobbet nemlig som megler i Krogsveen fra 2009 til 2015. Men at hun skulle ende opp med jobben som daglig leder ved Porsgrunn-kontoret, kom overraskende på henne.

Cathrine er nemlig alt annet enn et A4-menneske. Tiden fra hun sluttet i Krogsveen i 2015, og fram til 1. september i år, har vært alt annet enn et A4-format.

- Nei, det kan du godt si. Jeg har vært på farten, for å si det slik, sier Cathrine, og ler godt.

Reisen startet med jobb lokalt i Skien. To år senere ble eventyrlysten for stor. Cathrine pakket kofferten og reiste til Spania med enveisbillett i lomma.

- Jeg dro til Spania for å lære språket. Hadde alltid hatt lyst til å lære spansk, og tok et ettårs språkstudium i Barcelona, forteller Cathrine.

Nye eventyr

Hun var langt fra ferdig med Spania etter språkkurset. Fra Barcelona gikk turen videre til en liten landsby med 500 innbyggere i fjellene utenfor Madrid. Der fikk hun prosjektjobb for et firma som drev med luksus-rideferier.

- Jeg har alltid vært ei hestejente, og takket ja til et bonderomantisk opphold i fjellene i Spania - et lite eventyr. Jeg trivdes veldig godt, og var der i fire måneder. Når den perioden var over, fikk jeg tilbud om fast jobb der oppe. Det var en herlig plass, men å bosette seg der fast, ville vel blitt litt ensomt og isolert, bedyrer Cathrine.

Hybrid IT-salgsspesialist i Barcelona

Dermed bar det tilbake til Barcelona, der hun fikk jobb som Hybrid IT-salgsspesialist i gigantfirmaet Hewlett Packard Enterprises (HPE), som er et amerikansk informasjonsteknologiselskap med 66.000 ansatte på verdensbasis.

- Det var en spennende jobb, men en jobb som var langt utenfor min komfortsone. Jeg har aldri vært så langt utenfor komfortsonen min noen gang, forteller Cathrine.

Hun jobbet i HPE fra januar 2019 til juli 2020. De siste månedene i Spania ble imidlertid vanskelige. Landet stengte ned på grunn av Korona-pandemien.

- Det ble totalt portforbud. Jeg var heldig som hadde fast og sikker jobb, men vi så jo hvordan pandemien rammet de aller fleste veldig hardt, og hvor stor påvirkning den hadde på folk flest. 2. juli åpnet Spania grensene sine, og da satt jeg på første Norwegian-fly hjem fra Spania. Vel hjemme forstod jeg virkelig verdien av det vi har skapt her hjemme i Norge, sier Cathrine.

Ikke forberedt

Hun var overhodet ikke forberedt på å bli tilbudt jobb hos sin tidligere arbeidsgiver. Faktisk hadde hun takket ja til en annen jobb da henvendelsen fra Krogsveen kom.

- Jeg skulle begynne i ny jobb 1. september. Dagen før, fikk jeg tilbud om jobben som daglig leder her i Porsgrunn. Da ringte jeg med en gang til min nye arbeidsgiver og sa at jeg ikke kom på jobb dagen etter, sier Cathrine, ler og rister på hodet.

Som å komme hjem

Lettelsen over å bli tilbudt lederstilling i Krogsveen var stor.

- Det føltes veldig rett. Det var som å komme hjem. Jeg kjente menneskene som jobbet her, jeg kjente systemet og organisasjonen. Alt var rett med denne jobben, sier Cathrine.

Friskusen, som er født og oppvokst i Skien, er fryktelig motivert for å videreutvikle arbeidet med boligmarkedet i Grenland og Telemark.
Vi er en utrolig fin stab av positive mennesker. Vi er sultne og klare til å ta tak i et distrikt som har hatt en eventyrlig prisvekst det siste halve året.
Cathrine Noor, daglig leder Krogsveen Porsgrunn

- Porsgrunn hadde åtte prosent prisvekst i siste kvartal – det samme som Oslo. Vi har ikke vært i nærheten av noe slikt tidligere, forteller Cathrine.

Samarbeid på tvers av grenser

Grenseløst samarbeid er nøkkelord som de tre Telemark-kontorene nå skal jobbe etter. Porsgrunn og Skien har spesialiserte meglere som jobber med hyttemarkedet i indre deler av Telemark, blant annet Rauland og Vrådal. Andre har spesialisert seg på Grenlands-området i og rundt Porsgrunn og Skien, mens Krogsveen i Bamble skal jobbe mot kystområdene Stathelle, Brevik og Kragerø, samt det enorme hyttemarkedet i den vakre Telemark-skjærgården.

- Poenget er at vi skal etablere et enda tettere samarbeid på tvers av kontorer og grenser. På den måten blir vi bedre, konkluderer Cathrine.
 

Unikt selskap

Hun påpeker at Krogsveens unike verktøykasse med Smart-annonsering, Boligsøkerregisteret og tilleggstjenestene Krogsveen Pluss, er en enorm inspirasjonskilde for eiendomsmeglerne i firmaet.

- Vi har spisskompetanse og etablerte verktøy til alt vi trenger for å lykkes i meglerbransjen, noe som er ganske unikt. Det er også svært korte linjer mellom toppledelsen og hvert enkelt kontor. Det er også unikt. Her i Krogsveen er vi fremoverlente, samtidig som vi har et svært jovialt miljø, bestående av runde, fine mennesker i alle ledd, sier Cathrine, og trekker paralleller til mannen som startet meglereventyret så langt tilbake som i 1975.

- Gunnar Krogsveen er en slik person. Et godt menneske helt fri for en «cocky» mentalitet. Det har smittet over på hele organisasjonen. Jeg føler meg trygg her, sier Cathrine.

Den aller beste skolen

Trygg føler også Thomas Johan Nilsen seg i Krogsveen-systemet. Thomas har jobbet under vingene til Henrik Tangen hos Krogsveen i Bamble. Her har han, ifølge ham selv, gått den aller beste skolen, og nå er 27-åringen klar for å stå på egne ben.

- Henrik er en unik læremester og sparringspartner. Han har lært meg alt om eiendomsmegling, sier Thomas.

Etter to og et halvt år som eiendomsmegler ved Bamble-kontoret, tar han nå over som daglig leder i Skien. Ikke bare bytter han kontor. Thomas flytter også fra Bamble til Skien. Nå skal han på boligjakt.

- Jeg er født, oppvokst og bosatt i Stathelle. Det er ikke lange veien å pendle til Skien, men fremtiden min ligger i Skien. Derfor velger jeg å flytte, sier Thomas.

Ihuga Odd-supporter

Han er slett ikke ukjent med Skien. Thomas er nemlig ihuga Odd-supporter, har sesongkort og ser hver eneste hjemmekamp med sine hvite- og svartkledde fotballidoler på Skagerak Arena.

- Jeg har fulgt Odd siden jeg var liten gutt. Husker godt jeg var med på supporterbussen som guttunge. Det var buss fra Stathelle til Skien, deretter kamp, før vi alltid avsluttet med pølse i kiosken før bussturen hjem. Det har vært mange morsomme stunder med Odd. Og det er det fortsatt. Sesongen i år har vært et eventyr, sier Thomas – veldig engasjert.

Tapte veddemål

Så engasjert er han i fotballklubben Odd, at han høsten 2007 tok sjansen og inngikk et veddemål med noen kompiser på at Odd ikke ville rykke ned fra daværende Tippeligaen. Odd rykket ned, og Thomas måtte finne fram de aller beste gå-skoene han hadde.

- Jeg tapte veddemålet, og måtte gå de 25 kilometerne fra Stathelle til Skien. Jeg husker det veldig godt. 6. april 2008 gikk jeg til Skien sammen med to kompiser som også tapte det samme veddemålet. Men det gikk greit. Vi brukte fem timer på turen, forteller Thomas, og ler godt.

Store ambisjoner

Kort meglerkarriere til tross; Thomas ble vist tillit og valgt som ny daglig leder ved Krogsveen-kontoret i fylkeshovedstaden i det nye fylket Vestfold og Telemark. Han er ydmyk og svært glad for at Krogsveen ønsker å satse på ham. Derfor har han også store ambisjoner om å gjøre en god jobb i Skien.

- Jeg har som sagt hatt en veldig god læremester i Henrik. Han har mye erfaring, er nummer én i Krogsveen-systemet, og han har brukt mye tid på meg. Derfor mener jeg selv at jeg har mye å bidra med; både på salg, og på det å bygge et knallsterkt team i Skien, sier Thomas.

Stort potensial

Krogsveen i Skien har et stort distrikt å forholde seg til. Foruten Skien, poengterer Thomas at det ligger et stort potensial i mindre plasser som Lunde, Ulefoss og Siljan.
Vi har det største kontoret i Telemark, med fem eiendomsmeglere og en salgskoordinator. Skien er også den største byen, så her er det store muligheter for utvikling.
Thomas Johan Nilsen, daglig leder Krogsveen Skien

Stikkordene som betyr alt

Han har klare tanker om hvordan han og de øvrige meglerne i Skien skal lykkes. Erfaringene fra tiden på Bamble-kontoret er god å ta med seg.

- Jeg skal ta med meg kulturen fra Bamble. Stikkordene er fremoverlent, vilje og lyst. For å være best, må folk synes det er gøy å gå på jobb, og sånn skal det være i Skien. Selv elsker jeg å gå på jobb, og det er også inntrykket jeg har av de andre som jobber i Skien, sier Thomas.

Sammen skal de være best

Han gleder seg også til å samarbeide med kollegene Cathrine Noor i Porsgrunn og Henrik Tangen i Bamble.

- Jeg har et veldig godt forhold til både Cathrine og Henrik. Sammen skal vi jobbe knallhardt for å bli best gjennom å hjelpe hverandre, dele erfaringer og samarbeide. Sammen skal vi lykkes, avslutter Thomas Johan Nilsen.
Skal du selge? Ta kontakt med våre kontor i Porsgrunn og Skien.
Foto: AMH MEDIA
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0