logo
poster

Hvilke faktorer fordyrer boligkjøpet ditt?

1. juli 2019

Dersom du vil ha det som alle andre etterspør, da må du betale mer. Dette er tydelig å observere i dagens marked som er ganske balansert med et snev av kjøpers marked. Samtidig ser vi at enkelte boliger kan gå veldig høyt.

Trude Larsen
av Trude Larsen
Daglig leder Boligkjøpsrådgiver Krogsveen / Eiendomsmegler MNEF
Del

Etterspørsel + knapphetsfaktor = høy pris

Vi hjelper ofte våre kunder med å estimere markedsverdien på boligen de vil kjøpe og gir dem en oversikt over mulige bud. Slik kan vi hjelpe dem å sette en fornuftig grense i budrunden.  Noen ganger overraskes vi over hvor høyt noen boliger kan gå, men som regel treffer det ganske bra.

Etterspørsel er et nøkkelord.  Er det mange som vil ha boligen blir det en heftig budrunde og en høy sluttpris.  At mange vil ha den samme boligen kan skyldes at den er veldig attraktiv og flott, men vel så ofte er det fordi den har noen knapphetsfaktorer som er vanskelig å oppnå i området hvor boligen ligger.

Dersom du er opptatt av å ikke sette salgsrekord, eller ditt budsjett setter begrensninger, bør du være obs på følgende faktorer:

  • Garasjeplass eller privat parkering øker prisen på boligen, spesielt i sentrale strøk med få parkeringsplasser
  • Stor fin og vestvendt balkong øker prisen, spesielt i strøk med eldre bebyggelse og få balkonger
  • Heis øker prisen på boligen, særlig i områder med mange boligkompleks uten heis
  • Egen hageflekk og bakkekontakt i områder med få rekkehus og eneboliger gir høye boligpriser på denne boligtypen

Les også:  Bare MÅ ha det

Ha en åpen holdning

Du skal ikke la være å etterspørre fordyrende faktorer hvis de er virkelig viktige for deg og du har råd til det. Men det kan være verdt å tenke på om et gode, som for eksempel en garasjeplass, skal belønnes med nesten en million kroner høyere pris enn “normalt” fordi alle som byr er kjempeopptatt av å få akkurat dette. Vår kunde var i dag med i en budrunde som vi bestemte oss for å tre ut av på et tidspunkt fordi budene gikk veldig høyt. “Alle” budgiverne, som var i aldersgruppen senior, ville ha garasjeplassen og den store balkongen.  Hun bestemte seg for å satse på å ha bil i sitt andre “hjem” på landet og heller klare seg med kollektivt i tjukkeste Oslo.  Det tenker jeg er en klok beslutning.En slik åpen holdning vil kunne forenkle hennes videre boligjakt adskillig.

Trenger du hjelp til å prioritere og se muligheter sparrer vi gjerne med deg.

Slik kan du få hjelp til boligkjøpet

Trude Larsen
Daglig leder Boligkjøpsrådgiver Krogsveen / Eiendomsmegler MNEF

Trude Larsen

Trude Larsen startet opp et konsept for rådgivning til boligkjøpere i 2015. I november 2016 kjøpte Krogsveen dette selskapet for å imøtekomme dokumenterte behov for uavhengig boligkjøpsrådgivning. Trude er utdannet eiendomsmegler og har 30 års erfaring fra ulike arbeidsfelt knyttet til boligmarkedet. Trude brenner for å øke kjøpers kompetanse og stilling på boligmarkedet og har derfor også etablert bloggen Boligdama.

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies