logo
poster

Interiørtips og trender - årets tapetnyheter 2016

1. februar 2016

Den hvite minimalistiske og nøytrale stilen som har rådet lenge i norske interiør er på vei ut. Inn kommer stadig mer fargerike og personlige interiør, og det gjenspeiles i trender ellers: vi er på jakt etter det unike, det ingen andre har. Vi ønsker å skape en stil som er vår egen, og som en motsats til det maskinelle og til verden som endrer seg så raskt søker vi etter det som gir oss harmoni og ro.

Cathrine Wæraas Temmerud
av Cathrine Wæraas Temmerud
Direktør for marked, fag og kompetanseutvikling
Del

På årets første pressevisning av tapetnyheter hos Borge ble vi presentert for tre viktige trender og følelser innen tapet og interiør: Vintage, That Luxury Feeling og That Contemporary Feeling, de skal jeg gå nærmere inn på senere. Det er utrolig spennende å se hvordan samfunnet vi lever i gjenspeiles i interiør og tapeter.

Levd liv og det håndlagde

Vi ønsker i større og større grad å assosiere noe som er håndlaget - i motsetning til dataverden og industriproduksjon. Vi lever i en verden som endrer seg raskt og det blir mer og mer viktig for oss å kunne omgi oss med noe som gir oss assosiasjoner til levd liv og det håndlagte. Strikk har jo vært og er fremdeles veldig populært, det samme er broderier slik vi husker bestemor satt med.

I tapeter ser vi igjen denne trenden; fletter, vintage, blanding av nytt og gammelt, håndlaget stil og patina. Mange av tapetene har også duse pastellfarger som er med på å underbygge det unike og myke. Det unike som bare du har, og det du oppfatter som luksuriøst, er det viktigste stikkordet for tapettrender i 2016 også. Det luksuriøse hentes fra det gamle håndverket og en svunnen tid, der nettopp håndverket var i høysetet.

Interiørtrend tapeter - Vintage

Når det stormer rundt oss, er det naturlig å se seg tilbake for å hente inspirasjon. Vi blir nostalgiske, og tradisjon, levd liv og historie er viktige stikkord i dagens trendbilde. Nå ønsker vi å vite litt om historien bak produktene vi omgir oss med, og vi setter godt håndverk og samvittighetsfull produksjon høyt.

Vintage tapetkolleksjonene har både spennende historier å fortelle, og er alle som en designet og produsert på skikkelig vis av mennesker som har kjærlighet til faget og tradisjonen.

I tråd med vintagestilen er det fremdeles veldig i tiden å bringe naturen inn i hverdagsrommet, så drivved, tre og stein er fremdeles veldig populært.

Tapetkolleksjoner som gir deg den rette vintage-følelsen: A Vintage Book, Eco Simplicity, Rivièra Maison og Casual Chic.

Interiørtrend tapeter - That Luxury Feeling

Merk deg kombinasjonen sort og gull - det kommer vi til å se mye til i tiden fremover! Etter en altfor lang periode med hvite vegger våger vi nå mer, og vi velger stadig mørkere tapeter på veggene. Dette kommer kanskje av at vi ønsker en luksusfølelse også i hverdagen, vi ønsker å ta med oss hotellfølelsen inn i hjemmet vårt. Mørkere vegger gir et eksklusivt inntrykk samtidig som rommene oppleves som lunere og koseligere å være i - og kos og hygge er trendbegreper som brer om seg i disse tider.

Tapetkolleksjoner som gir deg den rette luksusfølelsen: Bruggia, Indigo, Adagio og Casual Chic.

Interiørtrend tapeter - That Contemporary Feeling

Denne trenden handler om noe av det viktigste: nemlig følelsen av å være unik, skape sin egen stil, være trendy. Nå skal du vise personligheten din med tapet, og våge litt mer enn du først hadde tenkt. Palmesus og fantasifulle design med detaljer som stadig byr på nye oppdagelser. Sterke, geometriske former. Fargene blått og grønt, ja farger generelt. Dette er alle viktige elementer om du ønsker å være først ute med det siste.

Tapetkolleksjoner som gir deg den rette trendy følelsen: Designed For Living og Wonderland by Hanna Werning.

Se også hvordan tapetsering kan øke boligens verdi og nyttige tips til tapetseringen .

Sjekk også ut finndintapet.no

Inspirasjon og alle foto: Borge as

Cathrine Wæraas Temmerud
Direktør for marked, fag og kompetanseutvikling

Cathrine Wæraas Temmerud

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2021 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2021 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies