Populær auksjon med pepperkakehus

29. desember 2019 av Krogsveen
Egne landsbyer med pepperkakehus skaper giverglede i våre lokalsamfunn. Under årets pepperkakeauksjon samlet Krogsveens meglere inn over 100.000 kroner til barn i Norge som trenger hjelp.
I kafeen på kommunehuset på Nesodden, settes det hvert år opp en egen pepperkakelandsby. Det er barn i lokale barnehager og på SFO, som for det meste står for bakingen.
Når landsbyen er på plass, starter Krogsveens meglere på Nesodden-kontoret budrunde i kjent meglerstil. Akkurat slik de er vant til når de selger ordinære boliger.
For oss er det en stor begivenhet hvert år. Vi meglere ringer næringslivet for å få inn bud. Pengene vi samler inn, overrekkes til Kiwanis som deretter fordeler pengene til barn som trenger hjelp. Det er ordføreren som står for overrekkelsen, og det er stor stas, sier daglig leder Nina Bøe i Krogsveen Nesodden.

Også i Bamble får auksjonen stor oppmerksomhet

Fra første søndag i advent, blir pepperkakehusene som bakes til auksjonen i Bamble utstilt på Brotoget kjøpesenter. Når husene er på plass, starter eiendomsmegler og daglig leder Henrik Tangen og de andre meglerne ved Krogsveen-kontoret budrunden.
- Vi ringer potensielle kjøpere, inviterer pressen og forteller om auksjonen på sosiale medier. Det hele avsluttes med brask og bram med live budrunde på kjøpesenteret, sier Tangen.
I år valgte de å gi pengene til det lokale Krisesenteret. Representanter derfra, samt mer enn 50 barn, var til stede under den siste budrunden som gikk live.
- Min viktigste jobb starter etter at auksjonen er avsluttet. I tre dager til ende tar jeg på meg nisseutstyr, og reiser til alle barnehagene som har bidratt med å bake. Vi deler ut små gaver og lager ståhei. Vi er tross alt avhengige av dem som baker, sier Tangen.

Gir til lokale organisasjoner

På Jessheim samarbeider meglerne med Ullensaker bibliotek. Pepperkakehusene er utstilt på biblioteket og pengene gikk i år til Omsorg Jessheim – en organisasjon som hjelper familier som sliter i ulike faser av livet.
I Sandefjord oppfordres barna i lokale barnehager til å bake. I tillegg stiller en rekke privatpersoner og bedrifter opp.
- Vi har utstilling på kjøpesenteret Hvaltorvet i hele desember. I tillegg ringer vi bedrifter og andre for å få inn bud, sier daglig leder Andreas Haraldsen ved Krogsveen Sandefjord.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0