Sett din personlige stil på boligen

12. mars 2018 av Krogsveen
Den største trenden nå er å sette din personlige stil på boligen. Et hjem som er slik du ønsker det skal være, et hjem som du og familien din trives med og et hjem som er unikt for deg. Men hva gjør man da, for å få et personlig hjem? Selv om vi kan gjøre slik vi vil, er det ikke nødvendigvis enkelt å få til et unikt hjem. Her får du ti gode tips!

10 tips for å sette din personlige stil på boligen

1. Bruk tid på å finne den stilen som passer deg, og eventuelt familien din best.
Pinterest kan være en god hjelp. Det kan også hjelpe å klippe ut bilder fra interiørblader som du liker særlig godt og lag deg ditt eget moodboard.
2. Ikke vær redd for å vise personligheten din.
Det er de personlige tingene og den personlige stilen, som er med på å gjøre et hjem interessant. Er du glad i å lage mat kan det for eksempel være fint å sette opp bildelister på kjøkkenet,
der du kan vise frem favoritt kokebøkene dine. Og hvis du liker å spille gitar, kan gitaren din være en fin dekor på veggen når den ikke er i bruk.
3. Ikke vis frem alt på en gang.
Kunsten er å skape en fin balanse. Selv om du er glad i å reise, kan det være overveldende å ha alle reiseminnene fremme på en gang. Velg heller ut noen få objekter og vis dem frem på en fin måte.
4. Sett like ting sammen.
Et av triksene som mange proffestylister bruker, er å samle objekter med en fellesnevner, i stedet for å plassere dem spredt rundt om i rommet. Sett derfor gjerne sammen like objekter. Det kan være på en
hylle, i en vinduskarm på et konsollbord eller lignende. Tenk også gjerne på å sette sammen ting i ulik høyde, da blir det mer spennende å se på. Sett de høyeste tingene bak.
5. Ikke kjøp den super trendy vasen som alle skal ha.
Let heller etter objekter som akkurat du synes er kule.
6. Finn frem arvestykkene.
Har du noe du har arvet, eller andre gjenstander som betyr noe ekstra for deg? Få dem frem i lyset. Hvis du for eksempel har arvet noen flotte glass av bestemor, er det bedre å bruke dem som hverdags-luksus, enn å tørke støv av dem en gang i året.
7. Kjøp brukt.
Gå gjerne på jakt etter spesielle møbler og gjenstander. Det er mye spennende å få kjøpt brukt. Ekstra spennende blir det om det er noe du har et forhold til. Kanskje minner lenestolen deg om da du var liten og var på
sommerferie, eller kanskje klarer du å finne andre gjenstander, som gir deg gode minner.
8. Alt trenger ikke matche.
Det blir fort kjedelig og upersonlig om alt matcher. Bryt gjerne med en kontrastfarge eller med et overraskende element.
9. Bruk gjerne humor.
Et kort med en morsom tekst, en kitch skulptur eller kanskje noe fra barndommen din kan tilføre litt humor til interiøret.
10. Bruk kunst.
Det trenger ikke være dyre malerier til hundretusenvis av kroner, men kunst er, kanskje mer enn noe annet, med på å gi personlighet til et hjem. Velg gjerne reproduksjoner, men styr unna masseproduserte bilder fra de store varehusene. Finn eventuelt et tøft bilde hos et bildebyrå og få dettrykt opp selv. Sjansen er stor for at ingen har det samme som deg og det koster ikke mye.
Lykke til!
Se flere av våre tips:
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0