Slik får du liv i hagen

20. desember 2018 av Krogsveen
Det er hyggelig å fore fuglene på vinteren og mer enn 400 000 nordmenn gjør det. Det skaper liv i hagen og hjelpen din er viktig for at fuglene skal klare seg gjennom vinteren. Her får du 8 gode tips!

1. Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Det er ikke bare når det gjelder bolig at beliggenheten er viktig, det er også viktig når det gjelder foring av fugler. Det viktigste er at fuglene føler seg trygge, hvis ikke holder de seg unna. Heng derfor gjerne fuglebrettet i eller ved et tre eller en stor busk, det gir en naturlig sikkerhet.

2. Velg et sted med god utsikt

Plassér fuglebrettet et sted der du har god utsikt til å kunne følge med på fuglene, da får du mest mulig glede av foringen. Heng den for eksempel rettutenfor kjøkken- eller stuevinduet, det kan gi mange hyggelige opplevelser.

3. Ha gjerne flere matstasjoner

Det er hyggelig å ha et fuglebrett rett utenfor vinduet, men det er ikke alle fugler som tørr å komme så tett på mennesker. Ha derfor gjerne flere matstasjoner. En som er nærme og en, eller flere, som er litt lenger unna.

4. Gjør det enkelt å komme til fuglebrettet

Det kan fort bli mye snø, det er derfor en fordel om ikke fuglebrettet er alt for langt unna huset. Jo enklere det er å fore, jo mer glede vil du ha av å gjøre det.

5. Hva er det best å fore med?

Du kommer langt med solsikkefrø og meiseboller. Brødsmuler og kakerester er også kjærkomment. Bruk gjerne også nøtter (alle typer) eller frukt
og bær. Fett vil fuglene også sette pris på, men unngå fett med salt da det kan være skadelig for fuglene.

6. Fjern det gamle foret

Det er viktig å fjerne muggent brød og lignende, da det kanutvikles til muggsopp som kan være dødelig for fuglene.

7. Velg et overdekket fuglebrett

Et fuglebrett med tak gjør at det ikke regner eller snør på foret du legger ut.

8. Mat med jevne mellomrom

Hvis fuglene vet de kan få mat hos deg, er det større sjanse for at de dukker opp. Sørg derfor for å fore jevnlig.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0