Tre tips som viser om du betaler riktig pris for boligen din

11. september 2019 av Krogsveen
Er du usikker på om du betaler for mye for boligen du ønsker deg? Her får du boligkjøpsrådgiver Trude Larsens tre tips til hvordan du blir tryggere på hva som er riktig pris.
Du har kanskje opplevd at eneboligen - eller leiligheten - du gjerne vil ha, har endt i budrunde og prisgalopp? Eller at selger har satt en pris du synes er litt i overkant høy?
For å unngå å synse - men heller vite - om prisen er riktig, har Trude Larsen følgende tre tips:

1. Følg med i markedet over tid

Sjekk boliger for salg i det eller de områdene du vil flytte til, gjerne over en tidsperiode på over ett år. Sjekk prisstatistikken for området, og finn ut snittprisen per kvadratmeter.
Vil du ha inngående kunnskap om prisene for akkurat den boligen du ønsker deg, bør du kontakt boligkjøpsrådgiver. Trude Larsen har verktøy som setter all synsing til side. Hun vil fortelle deg hva boligen er verdt og hva du kan forvente av prisutvikling for boligen i fremtiden.
Boligkjøpsrådgiver Trude Larsen

2. Unngå å bli med for høyt i pris i en budrunde med to budgivere

Når du er i en budrunde, spør megler om hvor mange budgivere det er. Hvis det bare er du og en budgiver til, bør du tenke nøye igjennom hvor høyt du vil være med å dra prisen opp for den aktuelle boligen. Spør deg selv hvor sterkt du ønsker boligen og om du vil være den som setter salgsrekord. Eller bør du rett og slett vente til en annen bolig kommer på markedet. Husk: Det kommer alltid en ny fisk i havet.
Er det flere enn to budgivere, er det ofte et tegn på at det er endringer i markedet, og at det prisen som bys er det faktiske prisnivået for boligen.

3. Unngå synsing

Synsing på pris er - som hovedregel  ingen god måte å avgjøre om prisen er riktig. Det uansett om du synes det er dyrt eller ikke. Sørg for å få fakta på bordet; det vil si tall og statistikk. Da får du en armlengdes avstand til pris og budrunder og du blir mer objektiv når du setter egne grenser. Objektiv trygghet skaper vi når vi hjelper kjøpere med prisvurderinger.
Men som Trude sier:
Vil du ha nettopp den ene spesielle boligen, ja, da er det kanskje verdt å følge magefølelsen?
Trenger du hjelp til å finne ut om prisen er rett for din drømmebolig? Les mer og få hjelp av en ekspert ved å klikke på lenken HER.Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0