logo
poster

Søte budrunder gir resultater

30. november 2019

Hvert år i førjulstiden tar våre meglere på seg spesialoppdrag: barnehager og SFO inviteres til å bake pepperkakehus som så blir auksjonert bort til inntekt for gode formål rettet mot barn. Så langt har pepperkakeauksjonene gitt hundretusener i inntekt til barn som trenger det – og oppdraget vårt er ikke ferdig!

Cathrine Wæraas Temmerud
av Cathrine Wæraas Temmerud
Direktør for marked, fag og kompetanseutvikling
Del

Årelang tradisjon med at barn hjelper barn

Tradisjonen med å selge pepperkakehus strekker seg mer enn 10 år tilbake.

«Det begynte med ideen om at vi kunne hjelpe barn som har ekstra utfordringer. Vi var vant med å selge boliger, og tenkte at da kunne vi sikkert klare å selge pepperkakehus også.» Henrik Tangen Daglig leder og pepperkakegeneral, Krogsveen avd. Bamble

Han husker godt den første budrunden som fant sted på biblioteket på Stathelle. Tangen sto midt mellom pepperkakehus og forventningsfulle unge bakere, men måtte konstatere at salget hadde gått trått.

- Det hadde egentlig gått skikkelig dårlig. Dette var ikke noe som var kjent blant folk, og det var vanskelig å få mye ut av det, forteller Tangen.

Han hadde fått inn 3000 kroner, og var i ferd med å avslutte budrunden da døra til biblioteket ble røsket opp.

- Som lyn fra klar himmel kommer det inn en mann som roper; - Vi byr 10 000 kroner!

Dermed kunne Tangen ta med seg 13 000 kroner opp til barneavdelingen ved Sykehuset Telemark. Det ble også startskuddet for en tradisjon som i år markerer tiårs-jubileum.

Rikt utsmykkede hus garantert fri for råte!

Barnehager og SFO inviteres høytidelig til å levere inn sine byggverk. De blir vurdert og fremstår alle som såpass attraktive at prisantydning settes til “Høysbydende”. I ekte meglerstil tar våre meglere på seg oppdraget med å selge de mange rikt dekorerte pepperkakehusene: salgsoppgaver blir utarbeidet, plakater til vindusutstillinger henges opp, byggverkene blir stilt ut enten i egne kontorlokaler eller på bibliotek og aller viktigst: våre meglere skaffer budgivere.

Den største gleden

Den største gleden man kan ha er å gjøre andre glad heter det, og det har vi sterke bevis på! Barnehagebarn og SFO-barn legger ned så mye kreativitet og innsats i pepperkakebyggverkene sine, og det å se stoltheten og forventingen i barnas tindrende øyne på selve auksjonsdagen er ubetalelig. Og når vi samtidig vet at alle inntektene fra auksjonen går til å glede ytterligere flere barn, som av forskjellige årsaker ikke har de samme forutsetninger, ja da er det mye som tyder på at denne tradisjonen også blir holdt i hevd i årene som kommer.

Årets auksjoner

I år kan du bli med på pepperkakehus-auksjoner hos blant annet Krogsveen Nesodden, Bamble, Trondheim, Jessheim og Sandefjord.

Kontakt de aktuelle kontorene våre for informasjon eller bidrag!

Cathrine Wæraas Temmerud
Direktør for marked, fag og kompetanseutvikling

Cathrine Wæraas Temmerud

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies