logo
poster

Sterk start på året for boligsalg – spår prisvekst på 3-6 prosent

31. januar 2020

Salg av boliger – spesielt i Oslo – har startet i rekordtempo i januar. Vår analytiker og boligekspert Leif J. Laugen tror på prisvekst opp mot seks prosent i 2020.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

- Året har startet sterkt, og alt tyder på at det vil fortsette. Antallet kjøpere er høyt, og det er også flere budgivere per objekt. Det vitner om at markedet kommer til å være bra i tiden fremover, sier Laugen.

Og henviser blant annet til at flere boliger selges til over prisantydning. I Oslo har 55 prosent av boligene i januar blitt solgt over prisantydning, mens i fjor ble 45 prosent av boligene solgt til over prisantydning i januar.

Flere budgivere enn tidligere

I tillegg har antallet unike budgivere steget litt mer enn vanlig for januar både i Oslo og flere andre steder.

Kjøperne har kommet på banen igjen, etter at de trakk seg ut av markedet på slutten av 2019. Vi – i Krogsveen – har aldri hatt så mange interesserte kjøpere. I vårt boligsøkerregister nærmer vi oss nå 50.000 som er på jakt etter bolig, og det er en økning på flere tusen fra i fjor, sier Laugen.

Les mer om vårt boligsøkerregister her.

Antallet boliger har som vanlig økt på starten av året, men volumet ligger likevel lavere mange steder enn på samme tid de siste årene.

Jeg blir derfor ikke forbauset om vi får en sterkere prisøkning enn mange har lagt til grunn nå i starten av året. Spesielt i Oslo og andre store byer, sier Laugen.

Flere vil selge

Flere av Krogsveens meglere opplever samtidig at mange ønsker å komme i gang med eget salg. Laugen mener nå er et godt tidspunkt for deg som vil selge boligen din.

- Det er ikke lenger frykt for at renten skal øke. Det gjør at flere vil kjøpe og selge boliger, og vi vil merke en økning spesielt i første kvartal, sier Laugen.

Ønsker du å selge boligen din og vil ha kontakt med en av våre meglere? Les mer her.

Ønsker du mer informasjon om vår prisstatistikk? Les mer her.

Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies