Sterk start på året for boligsalg – spår prisvekst på 3-6 prosent

31. januar 2020 av Krogsveen
Salg av boliger – spesielt i Oslo – har startet i rekordtempo i januar. Vår analytiker og boligekspert Leif J. Laugen tror på prisvekst opp mot seks prosent i 2020.
- Året har startet sterkt, og alt tyder på at det vil fortsette. Antallet kjøpere er høyt, og det er også flere budgivere per objekt. Det vitner om at markedet kommer til å være bra i tiden fremover, sier Laugen.
Og henviser blant annet til at flere boliger selges til over prisantydning. I Oslo har 55 prosent av boligene i januar blitt solgt over prisantydning, mens i fjor ble 45 prosent av boligene solgt til over prisantydning i januar.

Flere budgivere enn tidligere

I tillegg har antallet unike budgivere steget litt mer enn vanlig for januar både i Oslo og flere andre steder.
Kjøperne har kommet på banen igjen, etter at de trakk seg ut av markedet på slutten av 2019. Vi – i Krogsveen – har aldri hatt så mange interesserte kjøpere. I vårt boligsøkerregister nærmer vi oss nå 50.000 som er på jakt etter bolig, og det er en økning på flere tusen fra i fjor, sier Laugen.
Antallet boliger har som vanlig økt på starten av året, men volumet ligger likevel lavere mange steder enn på samme tid de siste årene.
Jeg blir derfor ikke forbauset om vi får en sterkere prisøkning enn mange har lagt til grunn nå i starten av året. Spesielt i Oslo og andre store byer, sier Laugen.

Flere vil selge

Flere av Krogsveens meglere opplever samtidig at mange ønsker å komme i gang med eget salg. Laugen mener nå er et godt tidspunkt for deg som vil selge boligen din.
- Det er ikke lenger frykt for at renten skal øke. Det gjør at flere vil kjøpe og selge boliger, og vi vil merke en økning spesielt i første kvartal, sier Laugen.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no