Tilbudet på eneboliger og rekkehus størst om våren

18. september 2019 av Krogsveen
Er du på jakt etter ny enebolig eller rekkehus? Se hvorfor boligkjøpsrådgiver Trude Larsen mener du bør legge jakten til våren.
Når på året lønner det seg å kjøpe bolig? Det er ofte det store spørsmålet for selgere. For kjøpere er det derimot liten tvil, i hvert fall hvis du ønsker deg enebolig eller rekkehus.
Boligkjøpsrådgiver Trude Larsen
- Som kjøper ønsker du som hovedregel å ha et godt utvalg av boliger å velge mellom. Derfor er våren et bra tidspunkt å kjøpe på, sier Trude Larsen.

Flest boliger legges ut om våren

De fleste som selger eneboliger og rekkehus, legger boligene for salg på våren fordi de vil vise frem hagene sine. I tillegg vet de at mange ønsker å kjøpe på våren og tidlig sommer, for å flytte inn før skolestart.
- Vi ser at det legges ut mange boliger og rekkehus fra april til slutten av juni. Dermed får du - som boligkjøper - et stort antall boliger å velge mellom, sier Trude.
Gode kjøp kan skje på vinteren
Samtidig innser hun at du lettere kan gjøre et godt kjøp, hvis du velger å kjøpe enebolig på vinteren. Det blant annet fordi færre legger ut eneboliger og rekkehus før jul. De som gjør det, har ofte behov for å selge raskt. Det kan være en fordel for deg som kjøper.

- Som kjøper er du prisgitt selgerne markedet. Du velger ikke når en bolig legges ut. Men du kan komme billigere ut av det, hvis du går på visninger i vinterhalvåret, sier Trude.

Unngå budkrig - kjøp om vinteren

I tillegg er risikoen for å havne i budkrig mindre. Færre er på visninger, og dermed er det også færre som konkurrerer om samme bolig.
I sommerhalvåret er det større risiko for å havne i budrunder. Kanskje fristes du til å betale mer for drømmeboligen enn du opprinnelig har tenkt.
- Det er vanskelig å gi helt entydige råd til kjøpere om når på året du bør se på bolig. Det avhenger av hva som er viktig for deg, og når du vil flytte. Det som uansett lønner seg, er å følge med i boligmarkedet over tid, og kjøpe når det passer deg. Da har du full kontroll, sier Trude.
Hun anbefaler deg i tillegg å lese magasinet til Krogsveen. Et godt tilbud med moderat prisutvikling, kalles et balansert marked. I noen tilfeller referer vi også til kjøpers marked.
Les Krogsveens prisstatistikk HER.

Leiligheter selges hele året

Når det gjelder leiligheter, mener hun sesong ikke har like stor betydning. Leiligheter legges ut for salg i like stort omfang hele året.

- Vi ser derimot at det er høysesong for kjøp av små leiligheter om våren og tidlig sommer. Det skyldes at foreldre kjøper boliger til barn som skal studere, og det vil de gjerne gjøre før studenten skal flytte, sier Trude.
Ønsker du mer informasjon og gode råd om hvordan planlegge ditt boligkjøp?
Kontakt Krogsveen kjøpshjelp og få et rådgivningsmøte med en av våre eksperter.

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0