poster

Visste du at du kan få profesjonell hjelp til å kjøpe bolig?

19. februar 2020

Skal du kjøpe bolig for første gang – og er usikker på om boligen holder mål og om prisen er rett? Krogsveen gir hjelp til boligkjøpere.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

De aller fleste nordmenn på boligjakt, kjøper bolig på egenhånd. Uten profesjonell hjelp eller råd.

For førstegangs boligkjøpere, utlendinger eller andre som er usikre på kjøpsprosessen, kan det være klokt å få hjelp fra en ekspert som står på din side, og ikke selgers.

Å kjøpe bolig er for de aller fleste livets største investering. Selv om vi har et velfungerende boligmarked, finner stadig flere kjøpere ut at det kan være lønnsomt å bruke noen få kroner for å bli sikrere på kjøpet. I tillegg får de en enklere kjøpsprosess, sier boligkjøpsrådgiver Trude Larsen.

Krogsveen bistår blant annet med å vurdere hvor mye det koster å eventuelt pusse opp boligen du vurderer, om du har råd til boligen og om den er verdt det du tenker å by for den.

- Fordelen med å få hjelp fra en av våre rådgivere, er at du blir tryggere før du legger inn bud og eventuelt kjøper boligen, sier Larsen.

En rådgiver til nytte og glede

Hun erfarer blant annet at de som har tapt flere budrunder, vegrer seg for å bli med på flere. Da kan gode råd og hjelp være nyttig.

De fleste som kjøper bolig, ønsker også å gjøre en god investering. En rådgiver vil vurdere om boligen vil stige i pris, om den ligger i et område som er attraktivt og om standarden er på høyde med prisen.

Få hjelp til hele kjøpsprosessen

Larsen får også en rekke henvendelser fra utenlandske som skal kjøpe bolig i Norge, men som ikke behersker norsk godt nok til å forstå blant annet saksdokumenter.

Mange av våre kunder kan mye selv, men når de får faglig hjelp fra oss til å belyse usikre faktorer, føler de større trygghet for at de fatter riktig kjøpsbeslutning. For mange er det bare et lite puff som må til for å ta de riktige valgene og komme i mål med boligkjøpet, sier Larsen.

Hun kan likevel ikke garantere at du finner den perfekte boligen.

Det er sjelden at alle punktene på ønskelisten tikker inn. Det som er viktig er å være bevisst på hva du faktisk kjøper så du slipper negative overraskelser i ettertid. Det hjelper vi folk med å se, sier Larsen.

Her er oversikt over det de fleste ønsker hjelp til av en boligrådgiver

  • Hjelp til å få oversikt over alt som er nødvendig for å få en trygg og god boligkjøpsprosess
  • Hjelp til å vite hva jeg skal kjøpe og til hvilken pris
  • Hjelp til å ha fokus på kjøpsprosessen
  • Hjelp til å vurdere om boligen holder det den lover samt se etter skjulte feil og mangler
  • Hjelp til å vurdere om boligen er verdt det jeg vil by og om det er en god investering
  • Kostnadsoverslag på eventuell oppgradering/oppussing
  • Hjelp til å håndtere budrunder
  • Hjelp til å finne ut hvilke område og type bolig som passer din livssituasjon
  • Hjelp fra en som står på kjøpers side

Skal du kjøpe bolig for første gang – og er usikker på om boligen holder mål og om prisen er rett? Krogsveen gir hjelp til boligkjøpere.

Les også: Finnes det objektive sannheter i bolighandelen?

Ønsker du å vite mer om kjøpshjelp? Les mer her

Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no