Visste du at Krogsveen kan leie ut boligen for deg?

30. juni 2020 av Krogsveen
Vurderer du å leie ut boligen din? Se hvorfor det lønner seg å la Krogsveen gjøre jobben for deg.
Tall fra Prognosesenteret viser at 15 prosent av alle boliger i Oslo leies ut. Også i andre byer og tettsteder er det flust av nordmenn som leier ut bolig nummer to.

For mye jobb å leie ut?

Bolig nummer to kan gi deg ettertraktet ekstrainntekt. Dog kan mange vegre seg, fordi det også innebærer å jobbe med noe de fleste ikke har kunnskap om.
- Det er ingen tvil om at mange nordmenn med solid økonomi, fristes av å eie en bolig de kan leie ut. Det gir utvilsomt gode ekstra inntekter. Det som kan holde dem tilbake, er jobben det innebærer. Det er ikke gitt at alle kjenner lover og regler knyttet til utleie, sier eiendomsmegler Thomas Dideriksen hos Krogsveen.
Han er daglig leder for selskapets utleieavdeling på Sagene. Per nå er det flest boliger i Oslo som leies ut med Krogsveen som mellommann, men selskapet vokser og planlegger utleie flere steder i landet.

Slik blir det lettere for utleier

De fleste velger å bruke Krogsveen fordi det gjør utleiers jobb langt enklere. Krogsveen finner leietaker, inngår avtaler og følger opp alle forhold vedrørende leiekontrakten.
- Utleier slipper å bruke tid og energi på utleieforholdet. Jeg anser dette som en god investering for å sikre et ryddig leieforhold. Det er nettopp når noe skjer at det er tidskrevende og kostbart ikke å ha profesjonelle på laget, sier Dideriksen.
Det betyr blant annet at alle kontrakter skrives med Krogsveen. I de tilfellene hvor leieforholdet endres, er det også Krogsveen som gjør jobben med å avvikle et leieforhold og finne ny leietaker.
Hvis en leietaker unnlater å betale, legger Krogsveen ut for husleien i to måneder. I tillegg følger de opp i forhold til inkasso og eventuelt utkastelse.
- Leietaker forholder seg utelukkende til oss. Vi tar oss av alle henvendelser og følger selvsagt lover og regler til punkt og prikke. Med oss på laget, vil utleier være trygg på at alt skjer etter boken og vel så det, sier Dideriksen.

Utleier betaler åtte prosent

Han mener det ikke blir mer kostbart for leietaker, at utleier benytter Krogsveen som samarbeidspartner.
Utleier betaler åtte prosent av leieinntektene til Krogsveen for å gjøre jobben, og leien følger markedsverdien.
Vil du ha hjelp til å leie ut boligen din? Les mer her.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0