Komplett salgsoppgave

Tunvegen 36

2 250 000 kr
78 m²
3 soverom
Stor og deilig terrasse med gode solforhold
Stor og deilig terrasse med gode solforhold
Kart
Del
Flott beliggende hytte med 3 soverom, bad og gjestetoalett - Solrik beliggenhet!
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  2 250 000 kr
 • Omkostninger
  57 420 kr
 • Totalpris
  2 307 420 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  78 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  78 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  58 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2003
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum har gleden av å ønske velkommen til Tunvegen 36!
- Hytten ligger som ende i rekke på 3 enheter
- Fint beliggende med koselig utsyn til omkringliggende fjell og alpinanlegg
- Solrikt med deilig terrasse mot koselig lite tjern/vann
- Hytten er praktisk innredet med bla. 3 soverom, bad, toalettrom i 2. etasje og kjøkken/stue i delvis åpen løsning
- Kort vei til alle fasiliteter som bla. fine turområder, lekeområde, skaterampe, hoppepute, bade- og båtplass, alpinanlegg og skiløyper. Samt golfbane i nærmiljøet
- Velkommen til Vrådal Panorama og Tunvegen 36 - en lettholdt og koselig hytte!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tunvegen 36, 3853 VRÅDAL
Kommunenummer 4028, gårdsnummer 1, bruksnummer 68, seksjonsnummer 4, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
1. etasje 44 kvm: Entrè, stue, kjøkken, bad og bod
2. etasje 34 kvm: Gang, wc og 3 soverom
Åpent areal:
1. etasje 53 kvm: Terrasse
2. etasje 5 kvm: Balkong
Arealet på lagringshems måles til 5 m2 (ALH), men grunnet lav takhøyde er ingen deler av arealet måleverdig som bruksareal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.09.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Hytte i rekke på tre enheter, bygget i 2003.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Plate på mark. Yttervegger i laftet tømmer. Tak i trekonstruksjon og saltak tekket med torv. Vinduer, balkong- og terrassedør med to-algs glass. Ytterdør i trekonstruksjon med glassfelt. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Utover normalt elde og slitasje, gjøres det spesielt oppmerksom på følgende punkter gitt TG2:
* Bad - Ikke etablert ventilasjonsspalte dør/terskel. Stedvis manglende vedheft i elastiske flisfuger. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og kan ikke derfor ikke verifiseres som fullgod og sikker mot lekkasjer. Ikke tilfredsstillende fall til sluk. Redusert avrenningshastighet i sluk til servant, rensing må påregnes.
* Toalettrom - Ikke etablert ventilasjonsspalte dør/terskel. Klosett er løst og må festes. Redusert avrenningshastighet i sluk til servant, rensing må påregnes.
* Gulver - Bomlyd stedvis i enkelte fliser. Stedvis knirk i gulvet.
* Veggflater - Observert fuktmerker ved lafteknuter enkelte steder, samt på vegg ved skorstein. Ukjent årsak. Utført fuktmåling med pigg i treverk og det er ikke registrert forhøyede verdier.
* Innerdører har kontakt med terskel/karm, og må justeres.
* Elektrisk anlegg uten dokumentasjon. Ikke observert feil eller mangler.
* Fasade - Behov for overflatebehandling. Montering av vannbrett ved vinduer er ikke fagmessig utført (fra byggeår).
* Tak - Observert råteskader i taktro ved inngangsparti. Undertaktekking ikke inspisert. Lukket takkonstruksjon og inspeksjon er ikke mulig. Ikke observert teg på lekkasjer eller skader. Overgang mellom tak og vegg er vurdert til å ha mangelfulle tettedetaljer. Torvhaldstokker bærer preg av alder og rådeskader er observert. Utbedring bør påregnes. Takvann har kun utkast og ikke bortledning av vann fra grunnmur. Anbefales etablert.
* Rekkverkshøyden er under 1 m og er et avvik fra dagens byggteknisk forskrift.
Se supplerende og utfyllende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser om at det er montert varmekabel på vanninntak, da det har fryst ved en anledning. De har fått pålegg om å flytte feieluken. Dette er ikke utført og pålegget må påses utbedret av ny eier.
Terrasse er utvidet i 2021/22.

Standard

Velkommen til Tunvegen 36!
Dette er en praktisk og velfungerende hytte, med plass til både familie og besøkende. Hytten ligger som ende i rekke på 3, og denne ligger fint plassert på feltet. Hyttene henger sammen kun med entrè/bod med lagringshems over bod.
Man entrer hytten fra overbygget inngangsparti til entreen, hvor det er godt med plass til å henge av yttertøy. Praktisk med lagringshems over bod/teknisk rom, adkomst fra fastmontert stige på vegg. Opplegg til vaskemaskin i bod/teknisk rom.
Videre inn i hytten entrer man stuen, hvor det er god plass til salongen og go'stolen. Vedovn for kjøligere dager, er fint plassert mot yttervegg. Utgang til deilig terrasse fra stuen.
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen og har god plass til spisestuen. Kjøkkenet er praktisk utformet med profilerte fronter i kirsebær utførelse og med integrerte hvitevarer. Hvitevarer består av kjøleskap/fryser, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin, alt fra byggeår. Et godt og praktisk arbeidskjøkken.
Badet er romslig og innredet med wc, servant med hylleløsning og dusjkabinett. Det er varmekabler i første etasje og med fliser/laminat på gulv.
I andre etasje er det innredet med gang og toalettrom, som er innredet med wc og servant. Det er 3 soverom, hvorav hovedsoverom er romslig og har utgang til balkong. Alle soverom er innredet med dobbelsenger.
Terrassen er utvidet og strekker seg på to sider av hytten, sydvestvendt. Den ligger solrikt og forholdsvis usjenert til med fint utsyn til tjernet og fjellene. Det er tett hekk som skjermer mot innsyn i sydvest.
Gode parkeringsmuligheter på fremsiden av hytteveggen. Hytten ligger rolig og tilbaketrukket inne på feltet, uten særlig gjennomgangstrafikk.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hytten selges møblert med unntak av skinnstolene i stuen. Vaskemaskin, mikrobølgeovn, utemøbler, bålpanne og Weber grill medfølger. Personlige eiendeler og innbo/løsøre må evt avtales nærmere med selger om hva som medfølger.

Oppvarming

Varmekabler i første etasje.
Vedovn i stue. Pålegg om at feieluke må flyttes ihht opplysninger fra selger. Dette vil være ny eiers ansvar.
Ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for akkurat denne hytterekka.
De opplyser videre at ferdigattest antagelig skulle vært utstedt siden søknaden for ferdigattest er mottatt på alle hytterekkene samlet. Ferdigattest (datert 18.8.2006) ble kun utstedt på seksjonsnr 1-3, uvisst hvorfor.
Kommunen opplyser at det kommer til å ta tid før slike saker blir rettet opp i, om de i hele tatt blir det.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Det er tinglyst en rettighet til denne eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 24.3.2021 med dagboknummer 353136:
Arealet mellom:
- Røyvegen (gnr 1 bnr 36) og
- Sameiet Vrådalstunet (gnr 1, bnr 62, gnr 1, bnr 68, gnr 1 bnr 69) skal ikke bebygges.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vrådal Panorama Skisenter er et flott og attraktivt helårs feriested som har blitt veldig populært de siste årene.
Her har man masse aktivitetstilbud, sommer som vinter!
Om sommeren bys det på vakker natur, flotte turområder i fjellet med merkede turer (korte og lange), 9 hulls golfbane med servering/kafe, nydelig opparbeidet badestrand- og brygge med båtplasser og vannleker for ungdommen (trampoline og klatreborg), lekeplass med både klatrestativ, hoppepute, skateramp, huskestativ m.m., fotballøkke og dammer med turstier.
Vinterstid bys det på oppkjørte langrennsløyper på fjellet, korte og lange turer, alt etter ønske og form!
Det er 18 nedfarter i slalomanlegget med 8 heiser inkl. 8-seters stolheis. Her er det sjelden kø. Kafeteria og bar på området med tidvis aktivitetstilbud for store og små.
Vrådal har et veldig hyggelig og inkluderende miljø hvor man kan slappe av og bare nyte roen, naturen og de aktiviteter man ønsker. Velkommen!

Adkomst

Fra Vrådal sentrum følger man veien og skilting til Vrådal Panorama/alpinanlegg.
Ta til høyre i "rundkjøringen" og ta deretter direkte til høyre i krysset. Følg veien og hytten ligger på venstre hånd etter 2. hytterekke.
Hytten ligger innerst av 3 i rekken.
Hytten er skiltet med Krogsveen til salgs skilt.
Vrådal ligger i hjertet av Telemark, ca. 3 timer fra Oslo, 2,5 time fra Tønsberg og Kristiansand, ca 2 timer fra Sandefjord og Arendal.
Det er fine veier både sommer og vinter.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7 714 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Tomten er pent og lettholdt opparbeidet med adkomstveier til hyttene, parkeringsplasser og koselige uteområder.
Det foreligger ikke seksjonering på utomhus arealer, men hver enhet disponerer hver sin naturlig tilliggende del. Dette er praksis ført fra byggeår.
Tomten omkring hytten er lettvint opparbeidet med noe plensatt og gruset areal og med naturlig vegetasjon. Deilig terrasse med gode solforhold. Det er fin utsikt til fjellene, alpinanlegget samt omkringliggende bebyggelse og vegetasjon.
Koselig med et lite vann/tjern i forkant av hytten, noe som også gir en romslig følelse ved at det er et stykke til naborekkene.
Hytten ligger som ende i rekke på tre enheter, som henger sammen kun med entrè/boder og hytten disponerer således plassen på hyttens endevegg.

Parkering

Parkering på fremsiden av hytten, på gruset gårdsplass.
Ellers er det godt med parkeringsmuligheter på felles tomt og/eller på parkeringsområdet til alpinanlegget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til eiendommen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan "Vrådal skisenter delområder B7, B8, B9 og B11" med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Vrådal panorama er et område under utbygging, men det er ingen byggeplaner som anses å påvirke denne eiendommen.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er estimert til kr 13.276,- i 2023. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8000 kwh. pr. år. Forbruket vil variere ihht bruken av hytten.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.300,-.
Veiavgift ca kr 4.500,- pr år inkluderer: Brøyting, drift og vedlikehold av felles veier, vann- og avløpssystem. Dette betales til Vrådal Panorama.
Fellesutgift til sameiet kr. 1.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 649,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Frivillig medlemskap i Velforeningen Panorama. Vrådal Panorama Velforening er en sammenslutning av hytteeiere i Vrådal Panorama Skisenter. Hensikten med velforeningen er at hytteeiere i fellesskap skal skape et bedre og tryggere nærmiljø i vårt område. Kontakt velforeningen for mer informasjon; velforening.vp@gmail.com
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 536 449,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.307.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for hytter med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Alf Jøran Myhr og Wenche Maasø

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 42 hytter i rekke. Ihht seksjoneringsbegjæringen er det 9 boenheter med sameiebrøk 1/9. Øvrige enheter i sameiet har andre seksjoneringsbegjæringer og annet gnr/bnr.
Det er opprettet felles styre for de tre sameiene på området, og sameiene har likelydende vedtekter.
Det føres regnskap, og det avholdes årsmøter. Det innkreves avgift til vedlikeholdsfond.
Avgiften har vært på kr 500,- pr år. I 2022 var denne på kr 1.000,- bl.a. pga at det er utført hogst på eiendommene.
Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Vedtekter ligger vedlagt salgsoppgaven. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.
Ingen forkjøpsrett.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen. Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-  
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0326/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23326

Dato

Sist oppdatert: 03. juli 2024 kl. 12:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.