Emir ble Årets Megler med ny omsetningsrekord i Krogsveen!

5. februar 2024 av Krogsveen
For andre år på rad, og med ny omsetningsrekord i Krogsveen, blir Emir Resulbegovic (33) på avdeling Krogsveen Hasle, Årets Megler.
-Det har vært harde prioriteringer, sier Emir Resulbegovic om utmerkelsen.
Som 2-åring kom han som krigsflyktning fra Bosnia til Norge i 1993 sammen med sin eldre søster og foreldre. Han har kjent på kroppen hvordan beinharde prioriteringer og pågangsmot gjør at du lykkes med å nå dine mål!

Satte ny omsetningsrekord i Krogsveen i 2023

For andre år på rad, og med ny omsetningsrekord i Krogsveen, blir Emir Resulbegovic på avdeling Krogsveen Hasle, Årets Megler. Det er et mål han har jobbet for siden han startet som trainee i Krogsveen i 2016.
Siden har han lagt ned utallige timer for å lære seg yrket og verktøyene som skal til for og lykkes som megler.
-Da jeg var trainee var det aldri snakk om å ligge hjemme på sofaen på en søndag for å slappe av. Jeg var med de andre meglerne på visning hver helg!
-Da jeg var trainee var det aldri snakk om å ligge hjemme på sofaen på en søndag for å slappe av. Jeg var med de andre meglerne på visning hver helg!
Emir mottar prisen som Årets Megler 2023, sammen med Sandra Bylin som er en del av hans team

Kom som krigsflyktning til Norge

Han har lært gjennom sin oppvekst at suksess ikke kommer seilende, men er noe man oppnår med riktig fokus og harde prioriteringer.
Foreldrene hans var tidlig i 20-årene da de måtte flykte fra krigen som herjet i hjemlandet. Et asylmottak på Rognan i Nordland, ble deres hjem det neste halvannet året. Fra å være en velstående familie på fire i en storby, måtte de nå starte på nytt i et lite tettsted i nord, uten jobb, hus og kun en koffert med klær.
Emir forteller med stolthet hvordan faren, som i hjemlandet var en anerkjent advokat, jobbet nærmest døgnet rundt de første årene. På dagtid jobbet han i betongindustrien, og på kvelden tok han nattskift og jobbet i fiskeindustrien.
Også moren, som var nyutdannet dataingeniør, måtte kombinere nye studier med helgejobb og samtidig ta seg av Emir og søsteren. For Emir har foreldrene vært hans store forbilder og lært han hvordan man bygger stein på stein, og at det aldri finnes en god unnskyldning for å unngå utfordringer.
-Når ting har vært tøft eller jeg har vært syk eller uforberedt, enten det har vært på skolen, på fotballbanen, i samlivet eller i meglerjobben, har jeg likevel alltid møtt opp. Det er et «mindset» jeg har lært av mine foreldre, sier Emir.

Sammenlikner megleryrket med tiden som fotballspiller

Hvordan har så Emir klart å jobbe seg opp til å bli Årets Megler to ganger, og å sette ny omsetningsrekord i 2023?
-Det gjelder å ha fokus og jobbe målrettet. Jeg reflekterer alltid over hvorfor utfallet blir som det blir, og analyserer situasjonen. Slik kan jeg forbedre meg til neste gang.
Som fotballspiller gjennom hele sin barndom og senere på høyere nivå i ungdomstiden, kan Emir på mange måter sammenlikne fotball og megling. -Man må lære raskt av egne feil i meglerbransjen, ellers mister man selvtillit. Det er helt avgjørende i vår hverdag. Det er som å være spiss på fotballbanen. Uten selvtillit scorer du ikke mål!
-Jeg elsker å konkurrere, og hadde det vært mulig å gjøre det 24 timer i døgnet hadde jeg gjort det. Det driver meg, og det driver meg ekstremt i denne bransjen, hvor anerkjennelsen kommer umiddelbart i form av resultater og kundeprat.
Emir som tidligere fotballspiller.

100 telefonsamtaler om dagen

Emir legger ikke skjul på at han har måttet gjøre harde prioriteringer for å komme dit han er i dag. Han har ofret mye sosialt og heller fokusert på jobb og familie. På hjemmebane har han alltid hatt full støtte av sin kone, som han har vært kjæreste med siden hun var 16 og han 18 år. Sammen har de i dag to barn og en hund. For Emir har støtten hjemmefra vært helt avgjørende. I perioder har han jobbet 24 timer i døgnet. Mens de andre kollegene hans har dratt hjem etter arbeidstid, har han blitt igjen, helt til de kom tilbake morgenen etter. Han har sittet og ringt og på det meste kunne han ha 100 telefonsamtaler om dagen.
-Volum er viktig for å nå ut til folk. Da må man ringe, avtale kundemøter og trene på det. Du må få feedback. Det første halve året var jeg på fryktelig mange kundemøter, sier Emir.

Gjorde grundig research om nærmiljøet

For Emir har det å bli valgt bort til fordel for en annen megler alltid vært en stor motivasjon for å forbedre seg til neste gang. Selv om man blir valgt som nummer to, er det ikke bra nok.
På spørsmål om hvordan han forberedte seg i starten før en befaring, er det grundig forarbeid som er svaret.
-Jeg gjorde grundig research om nærområdet, om skolen og helt ned på venteliste i de ulike barnehagene. Jeg kunne mer om området enn selger kunne, sier Emir.
Emir forstod at når man har med seg tryggheten, handlet det ikke om hvor mange boliger man hadde solgt i nabolaget før.
-Jeg bruker alltid mye tid på boligen og viser selger at jeg er oppriktig interessert. Ikke bare i megling, men hva som er historien bak huset, prosessen de skal gjennom, hvilke valg de har gjort i huset osv. Det handler i bunn og grunn om å skape en god relasjon.

Kom på jobb med et smil!

På Krogsveen avdeling Hasle, der Emir jobber som eiendomsmegler og salgsleder, forsøker han alltid å være en inspirasjonskilde for sine kolleger. Han sier selv at de er et optimalt team, med en sunn prestasjonskultur der de heier hverandre frem. Fokuset deres er å komme på jobb med et smil og et ønske om å bli bedre!
 
Hva er din salgspitch?
-Du må sette deg i en posisjon hvor du gjør deg selv verdifull. Sett av nok tid til den første gode telefonsamtalen. Kunden må rekke å forstå at det er verdt å få deg hjem på besøk.
Hva er ditt beste råd til unge meglere som vil opp og frem?
-Man må finne sin stil, vise at man trives med det man gjør og vise yrkesstolthet! Fremstå på ditt beste - hver dag! Da vil du med tiden skape et “brand”, avslutter Emir.