Bare MÅ ha det - eller KJEKT å ha?

28. september 2018av Trude Larsen
De aller fleste av oss har en forestilling om hva de bare MÅ ha når de skal kjøpe bolig. Er det mulig å bytte ut noen «MÅ ha» med «KJEKT å ha» og dermed komme nærmere målet om å finne sin drømmebolig?
Det handler om å tilpasse drømmen til virkeligheten. Som boligkjøpsrådgiver er det ikke min oppgave å knuse folks drømmer, men å tilpasse deler av drømmen til virkeligheten kan ikke skade. Veien blir ofte til mens man går, og det endelige kjøpet avviker ofte noe fra det opprinnelige drømmescenariet. Allikevel blir de fleste veldig fornøyd.

Her er noen ting du kan tenke over når du skal se etter ny bolig:

MÅ ha heis. 
Hva med å finne en bolig i høy 1.etasje eller 2. etasje?
MÅ ha privat garasje/p-plass.
Du sparer både penger og miljøet ved å bruke et bilkollektiv eller offentlig kommunikasjon, så kanskje klarer du deg med én bil eller sykkel?
MÅ ha stor leilighet med et ekstra gjesterom. 
Kanskje det kan være et alternativ å bruke skapseng kombinert med kontorplass som gjesterom og heller bytte ut noen kvadratmeter med en virkelig god beliggenhet?
MÅ ha ferdig oppusset bolig med god standard.
En mulighet kan være å betale en lavere inngangsverdi, se potensialet for endring og pusse opp selv?
MÅ bo i “riktig” område og ha den beste beliggenheten.
Hva med å søke råd for å finne alternative boområder som innfrir behovene dine, men som samtidig er billigere?
MÅ ha peis. 
En rimeligere løsning kan være å kjøpe en biopeis, eller rett og slett klare seg uten?
Din liste med «MÅ ha» styrer prosessen
Dine «MÅ ha» bestemmer hvor høyt opp i pris du må gå for å få den riktige boligen for deg. Er det noen «MÅ ha» du føler at du absolutt ikke kan fire på, hold fast ved disse og prøv igjen senere dersom du ikke klarer å kapre drømmeboligen din på første forsøk.
Som din boligkjøpsrådgiver hjelper jeg deg helt i mål med kjøpet ditt.
Alternativt kan vi registrere deg som boligsøker hos Krogsveen. Her vil du få tilsendt eiendommer som matcher dine ønsker – før den markedsføres, slik at du får bedre tid til å områ deg. Du vil også få invitasjon til visninger. Krogsveens meglere vil også kunne vise deg hva som selges i de forskjellige områdene, så du kan bli trygg på prisnivåene. I tillegg kan de gi deg verdifulle råd om hvordan du best kan klargjøre en salgsprosess i en tidlig fase. Da stiller du godt forberedt den dagen du får kjøpt drømmeboligen. Vi hjelper deg i mål – enten som din egen boligkjøpsrådgiver, eller med bistand fra Krogsveens dyktige meglere.
Veien blir til mens man går og det endelige kjøpet avviker ofte noe fra det opprinnelige drømmescenariet. Allikevel blir de fleste boligkjøpere veldig fornøyd.
Trude Larsen, Boligkjøpsrådgiver
Trude Larsen

Trude Larsen, Daglig leder Boligkjøpsrådgiver Krogsveen / Eiendomsmegler MNEF

Trude Larsen startet opp et konsept for rådgivning til boligkjøpere i 2015. I november 2016 kjøpte Krogsveen dette selskapet for å imøtekomme dokumenterte behov for uavhengig boligkjøpsrådgivning. Trude er utdannet eiendomsmegler og har 30 års erfaring fra ulike arbeidsfelt knyttet til boligmarkedet. Trude brenner for å øke kjøpers kompetanse og stilling på boligmarkedet og har derfor også etablert bloggen Boligdama.
0