Finansiering av drømmeboligen: Rett bolig til rett pris gjør drømmen til virkelighet

28. april 2022 av Krogsveen
Du bør la hjernen overstyre hjertet når du er klar for å legge inn bud. Her gir vi deg råd om hvordan du kan justere deg inn på rett bolig – til rett pris.
Vårt mantra i Krogsveen er å gi deg en trygg, enkel og verdifull boligreise. Det betyr at vi hjelper deg med å finne rett bolig til rett pris.
I en boligprosess er det tidlig viktig å undersøke hvor mye gjeld du kan pådra deg – totalt. Finner du en bolig du så inderlig ønsker deg, innenfor en økonomisk ramme du har råd til – ja, da kan følelsene og drømmene få fritt spillerom. Da kan du drømme om kveldssola på balkongen, den vakre hagen, de perfekte tregulvene, eller flisene på badet.
Men for å komme dit, bør du tidlig i prosessen finne ut hvor mye gjeld du kan kan pådra deg. På den måten justerer du deg inn på rett prisnivå, slik at du kan tillate deg å drømme om en bolig du har mulighet til å kjøpe.

Din fremtidige økonomi

Husk at du skal leve med budsjettet ditt til boligen en gang er nedbetalt. For de fleste tar dette 25 år. For noen, mer.
Derfor er forarbeidet viktig. Gjør en grundig gjennomgang av økonomien din. Kanskje er det ikke selve boliglånet som belaster budsjettet ditt tyngst. Kanskje er det billån, og alle de faste, månedlige utgiftene som gjør at du må finne en bolig etter evne – og ikke etter begjær.
Beregn nettoinntekten, og trekk i fra utgiftene dine. Av de resterende pengene du sitter igjen med, kan du betjene boliglån.
Deretter kan du beregne lønnsnivået ditt. Har du utsikter til lønnsøkning? Tåler du en renteøkning eller fire? Kan du tåle å ha en begrenset, tilmålt økonomi, der det aller meste går med til å betale lån og faste utgifter?
Dersom du ikke har forventninger eller lovnader utover det vanlige, bør du kanskje nedjustere boligambisjonene.

Rådgivning fra BN Bank

Krogsveen har et samarbeid med BN Bank, hvis rådgivere har gode rutiner på å hjelpe låntakere med budsjett, tilpasset den enkeltes behov og økonomi. Bankens eksperter kjenner alle sikkerhetsmarginer, og hjelper deg med å sette opp et godt estimat. Prøv gjerne BN Banks nettbaserte boliglånsguide, snakk med en av rådgiverne, eller send inn lånesøknad på nett og få raskt svar.

Undersøk verdien på boligen din!

Vil du selge egen bolig? Da bør du vite hva boligen er verdt i dagens marked. Her kan Krogsveen hjelpe deg.
På Krogsveens nettside, krogsveen.no, har vi nemlig en tjeneste hvor du enkelt kan finne en cirka verdi på boligen din. Legg ved et par bilder, og fyll inn info om boligen, så får du en vurdering fra oss i løpet av én virkedag.

Bestill en verdivurdering helt uforpliktende

Ønsker du en verdivurdering som du kan bruke ved eventuell refinansiering eller bankbytte? Ta kontakt med Krogsveens avdeling i ditt område, eller bestill verdivurdering via nettsiden vår, krogsveen.no. Våre meglere kommer da på en helt uforpliktende visitt, og gir deg en presis verdivurdering.
Når du har fått en verdivurdering på egen bolig, og en oversikt over dine økonomiske rammer, er det på tide å fylle tanken med livets drivstoff – drømmene dine – og gjerne ved hjelp av vår suverene boligmatch.
Foto: Unsplash
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0