Komplett salgsoppgave

Drognesjordet 94

5 490 000 kr
165 m²
5 soverom
Romslig stue med åpen løsning til kjøkken - lun og trendy
Romslig stue med åpen løsning til kjøkken - lun og trendy
Kart
Del
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Meget stilfullt enderekkehus med 5 gode soverom|2 bad|Vaskerom|Garasjeplass|Barnevennlig område|Gangavstand til sentrum|

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 490 000 kr
 • Omkostninger
  138 420 kr
 • Totalpris
  5 628 420 kr
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  165 m²
 • Bruksareal
  178 m²
 • Tomteareal
  251,1 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyere (2021) stilig selveiet rekkehus beliggende på Årnes i Nes Kommune med pent opparbeidet tomt med asfaltert gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning.
Rekkehuset går over tre etasjer hvor underetasjen består av: trappegang, bad, vaskerom, to soverom og innvendig bod, 1.etasje består av entre, toalettrom, trappegang og stue med åpen kjøkkenløsning, og 2.etasje inneholder trappegang, bad, tre soverom og stue. Det er utgang fra stue til sydvest-vendt delvis overbygget balkong på ca. 20,1 kvm., samt utgang fra soverom 4 i underetasje til sydvest-vendt terrasse på ca. 20,2 kvm.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Drognesjordet 94, 2150 ÅRNES
Kommunenummer 3228, gårdsnummer 169, bruksnummer 342, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3228, gårdsnummer 169, bruksnummer 306, ideell andel 1/5
Kommunenummer 3228, gårdsnummer 169, bruksnummer 339, ideell andel 1/13

Innhold

Totalt bruksareal: 178 kvm
Totalt primærrom: 165 kvm
Primærrom:
-1. etasje 51 kvm: Trappegang, bad, vaskerom og to soverom.
1. etasje 60 kvm: Entré, toalettrom, trappegang og stue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje 54 kvm: Trappegang, bad, tre soverom og stue.
Sekundærrom:
-1. etasje 13 kvm: Innvendig bod
Boligen disponerer i tillegg en garasje på ca. 15,3 kvm. i felles garasjebygg, samt en utvendig bod på ca. 5,8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.10.2023 utført av Anticimex.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført: etasjeskillere og bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende panel.
 Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Tilstandsgrad 2 er satt på utforing på bad som har svelleskader. Skade bør utbedres.
Følgende er ikke undersøkt (TGIU):
- Avløpsrørene, takkonstruksjonen, fundamenter og bygggrunn.
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger).
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende fremkommer fra selgers egenerklæring:
1) I hovedgarderoben i første etasje fungerer ikke begge skyvekanalene i de midterste skuffene som de skal. Venstre øvre
skuff skrue er tapt, og den kommer ut. I speilpanelet, mindre justering nederst for å passe til speilpaneldøren. Garderobe interiørlys er manuell.
2) I første etasje soverommet er det fast veggkunst.
3) Mindre riper i kjøkkenvasken.
Øvrige opplysninger fra selger:
- Knirk i tram/lem utenfor ved inngangsparti.

Moderniseringer og påkostninger

Ny ladesikring, 3-faseledning til garasje er installert.
* Lader medfølger ikke.

Standard

Nyere (2021) stilig selveiet rekkehus beliggende på Årnes i Nes Kommune med pent opparbeidet asfaltert gårdsplass, plenarealer, og diverse beplantning.
Entré og bad har flislagt gulv med varme. Gulvflater i øvrige rom har moderne tre -stavs parkett, og det er slette hvite innerdører.
Boligen har et hyggelig inngangsparti med plass til en liten sittegruppe, og det er pen hvit glatt entredør med glassfelt.
Praktisk bod ved inngangspartiet med god plass.
1. etasje:
Entreen fremstår tiltalende med moderne grønnfarge som brytning på vegg. Det er fliser med varme i entré, plass til kles - hengløsninger, og det er adkomst til wc-rom fra dette rommet.
Wc-rom (gjestetoalett) har flislagt gulv med varme. malte veggflater, himlingsflate med malte plater og downlights, vegghengt servantskap med glatt front, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speilskap over servant, og vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse.
Stuen er romslig med åpen løsning til kjøkken. Det er god plass til sittegruppe, stilig peisovn med stålpipe, og rommet fremstår både lunt og trendy. Det er gode vindusflater ut mot balkong, og downlights i himling i del av rommet.
Utgang fra stue til sydvest-vendt delvis overbygget balkong på ca. 20,1 kvm. Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Utebelysning og stikkontakter på balkong.
Boligen har lekkert Sigdal kjøkken med innredning med glatte fronter. Det er malt flate mellom benkeplate og overskap, overbelysning og stikkontakter under overskap, integrerte hvitevarer, kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn i høyskap og nedsenket induksjonstopp. Ventilator i overskap tilkoblet mekanisk avtrekk. Det er montert komfyrvakt på platetopp. Godt med benk - og skapplass på kjøkken.
Det er hvit innvendig trapp med hvite lameller, trinn i hvitlasert eik, og hvite lameller i returrekkverk.
2 etasje:
Det er hyggelig stue med gang og tre gode soverom i denne etasjen.
Pent flislagt bad med himling med malte plater og downlights, vegghengt servantskap med glatte fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speil med integrert lys over servant, dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj, og vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse.
Underetasje:
Romslig gang og trapperom med adkomst til to soverom, bad, og vaskerom med videre adkomst til bod.
Hovedsoverommet fremstår stilfullt i grå moderne farge, og det er utgang flott til sydvest-vendt terrasseområde på ca. 20,2 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord og har utebelysning og stikkontakt.
Etasjen har eget bad med flislagt gulv med varme og veggflater belagt med badromsplater. Det er himlingsflate med malte plater, vegghengt servantskap med glatte fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speil med integrert lys over servant, dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj, og vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse. Opplegg for badekar.
Stort vaskerom med flislagt gulv med varme, og veggflater belagt med badromsplater og sokkelfliser. Himlingsflate med malte plater, vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur, opplegg for vaskemaskin, og Oso varmtvannsbereder på 194 liter fra 2021.
Romslig innendørs bod innenfor vaskerom som eier dag benytter bl. a til trimrom
- LED Downlights på bad og i entre.
- Oso varmtvannsbereder på 194 liter fra 2021.
- Balansert ventilasjon.
- Sentralstøvsuger.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
- Tesla Charging Unit medfølger ikke.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisitet kombinert med peisovn i stue. Det er varmekabler i entré, toalett, bad og vaskerom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.06.21.Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er bygget tak over deler av terrassen i 2. etg. Dette fraviker fra originale byggetegninger som ikke viser inntegnet tak. Selger opplyser at det var bygget tak da de overtok boligen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Fra grunnboken:
3034/169/342:
24.06.2019 - Dokumentnr: 717934 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3034 Gnr:169 Bnr:306
01.01.2020 - Dokumentnr: 667114 -
Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0236 Gnr:169 Bnr:342
24.06.2019 - Dokumentnr: 717934 -
Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3034 Gnr:169 Bnr:306
01.01.2020 - Dokumentnr: 667114 -
Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0236 Gnr:169 Bnr:342

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 
 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i ett meget barnevennlig boområde på Drognesjordet. Dette er et nyere boligfelt som ligger med kort vei til det meste, og det er gangavstand til sentrum. Nærheten til både Glomma og bryggeanlegget med flere muligheter.
Kollektivtilbud
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Årnes stasjon ligger i Årnes sentrum og er en av de opprinnelige stasjonene på Kongsvingerbanen. Gode togforbindelser inn mot hovedstaden med avgang hver time og en reisetid på kun ca. 48 min. til Oslo S. Hvis rutetidene er av betydning - se vy.no for mer info.
Shopping
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000 , Bunnpris Coop Mega, Spar og Kiwi.
Fra boligen er det gangavstand til BB-senteret som ligger midt i sentrum, og som har et variert utvalg med bl.a. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restaurant, lege, tannlege og mer. Jessheim, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Kulturhus
Kommunens kulturhus ligger i Årnes sentrum med tilknytning til BB-sentret. Her finner man bibliotek, kino og diverse kulturinnslag. Pakkhuset ved jernbanen har egen Bluesklubb med konserter og kulturelle innslag.
Rekreasjonsmuligheter
Eiendommen ligger i sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. Tursti med lysløype til sportshytte og lyslagt elvesti. Av arrangementer er det blant annet matfestival, Årnesdager m.m.
Rommen Golfpark er et komplett helårs golfanlegg beliggende vakkert i det bølgende kulturlandskapet i Nes på Romerike, like nord for elvemøtet mellom Vorma og Glomma.
Baneanlegget består av en 18-hulls bane, korthullsbane med 6 hull og et stort treningsområde med puttinggreen, chippinggreen med ulike innspillsvinkler og driving range. På vinterstid har de 2 stk Full swing simulatorer hvor man kan velge mellom nærmere 60 baner rundt om i verden. Videre er det også golfklubb på Hvam. Se forøvrig www.nesgolf.no og hvamgolfklubb.no for mer info.
Tidsavstander med bil
Vormsund ca. 8 min.
Jessheim ca. 22 min.
Oslo Lufthavn ca. 30 min.
Lillestrøm ca. 45 min.
Oslo sentrum ca. 50 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 251 kvm.
I tillegg har eiendommen ideel andel 1/13 i GNR: 169 BNR: 339 som er vei inn til boligen, og ideel andel 1/5 i GNR: 169 BNR: 306 som vei/områder utenfor boligen.

Parkering

1 garasjeplass i felles garasjeanlegg, 1parkeringsplass foran garasjen, samt 1parkeringsplass ved inngangspartiet til boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Vannforsyning: Eiendommen er tilknyttet Årnes privat vannverk.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eiendommen har vannmåler.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til områdereguleringsplan for Drognesjordet datert 13.12.11.
Området er under utbygging. Det skal bygges bl.a 5 nye rekkehus til venstre for eiendommen på andre siden av veien, og det er planer for boligbygging nedenfor eksisterende boliger på andre siden av veien - mot Øvre Hagaveg. Det må derfor påregnes byggestøy fra området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Prognose for kommunale avgifter er kr 17.030,50,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten er kr 7.248,- for inneværende år.
Eiendommen har vannmåler, og avgift varierer etter forbruk.
Selger betaler variabel vanngebyr for 4 personer ca. kr 5.576 for inneværende år.
I selgers husstand har det bodd 4 personer og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 14.000 kwh i 2022.
Selger opplyser at strømforbruket t.o.m september i år har vært ca. 11.000 kwh inkludert lading til el-bil.
Det er pliktig medlemskap i Drognesjordet Boligeierforening. Selger opplyser at det til nå har vært ca. kr 150 i mnd kostnad til brøyting og vedlikehold.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.457,-
Boligen er tilknyttet Telenor (150 MBPS) som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr. 414 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 7.080 pr. år. Ny eier kan overta alarmen til den til enhver tid gjeldene priser og betingelser hos selskapet.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 308 175,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 709 430,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.628.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Manish Prasad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
 Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0208/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23208

Dato

Sist oppdatert: 14. februar 2024 kl. 21:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.