FINANSIERING

Veien fra boligdrøm til drømmebolig går via finansiering

Noe av det viktigste å ha orden på når du skal finne din nye drømmebolig, er å vite hvor mye du har råd til å bruke. Enten planen er å slå til med en gang eller kjøpe om en stund, er det lurt å forberede seg tidlig. Du vet aldri når nettopp den boligen du vil ha dukker opp!

Finansieringsbeviset er din ramme for budrunden

På bakgrunn av din økonomi gir banken deg et finansieringsbevis. Dette er rammen for hva du kan låne hos banken. Sjekk med banken hva de trenger av informasjon– ofte kommer du langt med siste lønnsslipp og selvangivelsen din – og få din ramme for finansiering klarlagt slik at du vet hvor mye du kan og bør låne, før boligjakten tar til for fullt. Uten dokumentasjon fra banken om at finansieringen din er i orden, får du nemlig ikke kjøpt bolig.

Ekstrakostnader du må regne med ved boligkjøp

Husk at rammen du får av banken gjennom finansieringsbeviset er ment å dekke alle kostnader. Derfor er det greit å være forberedt på en del andre utgifter som følger med ethvert boligkjøp. En ting er oppgraderinger som du tenker burde gjøres på boligen, en annen er ekstrakostnader som dokumentavgift, tinglysingsgebyr, eventuelle eierskiftegebyr og pantedokument.

Mellomfinansiering

Mellomfinansiering gir deg muligheten til å kjøpe før du selger. Mellomfinansiering er et midlertidig lån som gir deg muligheten til å kjøpe bolig før du selger din gamle. Med to boliger og to lån å betjene kan månedskostnadene raskt bli høye, derfor tilbyr de fleste banker avdragsfrihet for en periode. Da betaler du bare rentene og utsetter betalingen på selve lånet. Les mer om mellomfinansiering her.

Kom i gang ved å få en verdivurdering på boligen din

Første steg mot ny bolig for deg med egen bolig fra før, er en verdivurdering. En verdivurdering kan du bestille helt uforpliktende fra Krogsveen. På bakgrunn av beliggenhet, standard, byggeår og areal vurderer megleren hvilken markedsverdi boligen din har, slik at du får bedre oversikt over dine behov i forhold til fremtidens drømmebolig. Er du kun litt nysgjerrig på verdien av din bolig akkurat nå? Få et boligsestimat på 1-2-3!

Trenger du finansieringsbevis?

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.