Personvern

Behandling av personopplysninger

Det er viktig for oss at du vet hvilke opplysninger vi henter om deg, og at du føler deg trygg på at personvernet ditt er ivaretatt hos oss. All behandling av personopplysninger skjer i henhold til personopplysningsloven som inkorporer EUs General Data Protection Regulation (samlet, «personvernforordningen», «pvf» eller «GDPR»). Vi ønsker fullstendig åpenhet om hva vi gjør med personopplysningene dine. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan og hvorfor vi behandler personopplysninger om deg.

1. Hvem er behandlingsansvarlig?

Den behandlingsansvarlige er den som bestemmer formålet med og hjelpemidlene for behandlingen av personopplysninger. Eiendomsmegler Krogsveen AS vil være behandlingsansvarlig for selskapets og våre datterselskapers (samlet «Krogsveen») behandling av opplysninger som kan knyttes til deg som privatperson.

Dersom du benytter deg av innlogging på vår brukerprofil via Vipps vil vi være behandlingsansvarlig for innloggingsinformasjonen vi mottar og den etterfølgende behandlingen av disse iht. denne personvernerklæringen. Vipps vil være behandlingsansvarlig for de behandlingene de selv gjør med personopplysningene for egne formål. Dersom du trekker tilbake ditt samtykke om å dele innloggingsinformasjonen med oss via Vipps, vil du måtte logge inn på brukerprofilen manuelt. Les mer om Vipps behandling av personopplysninger her.

Krogsveen vil også være behandlingsansvarlig for de personopplysningene vi får i egenskap av å ha en fanside på sosiale medier som vi behandler for egne formål og når vi tilbyr relevante annonser og tilbud i andre kanaler (remarketing). Annonseplattformene har egne retningslinjer for behandlingene de selv gjør med dine personopplysninger til sine formål. Les mer om dette under punkt 4.4 (sosiale medier) og i vår cookie-erklæring, se punkt 2.9 (cookies/informasjonskapsler).

Vår kontaktinformasjon er tilgjengelig nederst på siden.

2.Hvilke personopplysninger samles inn og hvorfor?


2.1 For å bistå deg som din eiendomsmegler

Dersom du ber oss om å bistå med salg, kjøp, verdivurdering, utleie eller leie av bolig vil vi behandle personopplysninger om deg som er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg eller for å gjennomføre tiltak på din anmodning før en avtaleinngåelse (pvf. art. 6 (1) b) i tråd med lov om eiendomsmegling.

I denne forbindelse behandler vi:

  • Navn
  • Personnummer
  • Adresse
  • kontonummer
  • kontaktinformasjon
  • informasjon om boligene eiendomsmeglingen knytter seg til
  • korrespondanse i forbindelse med oppdraget

Vi vil også å kunne ta kontakt med deg i forbindelse med salg eller kjøp av bolig i tråd med lov om eiendomsmegling.

2.2 Når du etablerer en brukerprofil på Krogsveen.no

Vi ønsker å yte best mulig eiendomsmegling og bistå deg mest mulig relevant rådgivning tilpasset dine behov og ønsker. Vi kaller det «Krogsveen Min Side».

Ved å registrere en brukerprofil med tilhørende «Min side» hos oss, vil vi i den forbindelse behandle følgende personopplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • Kontaktinformasjon
  • Dine handlinger på våre digitale flater og
  • Annen informasjon du ønsker å oppgi for å bruke våre eksklusive brukertjenester som er nærmere spesifisert i denne personvernerklæringen.

Informasjonen er nødvendig for å levere våre «Krogsveen Min Side» tjenester, samt tilby enda mer skreddersydd eiendomsmegling for deg via enten e-post eller telefon. Behandlingen er dermed nødvendig for å oppfylle avtalen med deg om disse tjenestene (pvf. art. 6 (1) b).

Analysen av de personopplysningene du gir oss tilgang til vil muliggjøre at vi blant annet kan

  • yte mest mulig tilpasset eiendomsrådgivning,
  • gi deg nyttig markedsinnsikt,
  • og muligheten til å følge prisutviklingen på din bolig eller boliger i andre relevante områder, og
  • gi deg tilbud på våre tilleggstjenester som flytt, vask, lagring og vaktmestertjenester.

Vi vil også, med bedre presisjon, kunne besvare alle dine spørsmål relatert til en kjøp-, salgs-, utleie- eller leieprosess.

2.3 På- og avmelding av nyhetsbrev

Dersom du allerede er kunde hos oss eller har samtykket, vil vi sende deg nyhetsbrev (pvf. art. 6 (1) a eller f og markedsføringsloven § 15 (3)). Nyhetsbrevene vil typisk inneholde nyttige artikler og relevant prisstatistikk basert på oppgitt personnummer.

Alle mottakere av våre nyhetsbrev kan enkelt melde seg av ved å benytte lenken inkludert i hver e-post.

2.4 Hvis du registrerer deg som interessert i å kjøpe bolig

Du kan registrere deg som interessert i å kjøpe eller leie bolig på våre nettsider, gjennom en av våre meglere eller gjennom visningsportal eller vår visningsapp. Tjenesten er en del av våre «Krogsveen Min Side» tjenester som krever en brukerprofil, se punkt 2.2. For å kunne tilby mest mulig relevante boliger tilpasset dine ønsker og behov kan du oppgi:

  • Prisintervall og område
  • Ønsket størrelse og antall rom
  • Spesifikke ønsker/kriterier for ny bolig.

Behandlingen er nødvendig for å levere tjenesten til deg (pvf. art. 6 (1) b).

Du vil også få muligheten til å abonnere på budvarsler og priser eiendommen ble solgt for dersom du samtykker til dette (pvf. art. 6 (1) a).

2.5 «Autoestimert verdi»

Vi kan gi deg et automatisk estimat på verdien av din bolig dersom du oppgir din adresse og bruksenhetsnummer. Autoestimatet er en av våre «Krogsveen Min Side» tjenester som krever en brukerprofil, se punkt 2.2. Behandlingen er nødvendig for å levere tjenesten til deg (pvf. art. 6 (1) b).

Informasjon knyttet til søket ditt slettes med en gang du går bort fra tjenesten med mindre du aktivt ber oss om å holde deg oppdatert på prisutvikling på boligen enten per e-post eller under «mine boliger» på din brukerprofil hos Krogsveen (pvf. art. 6 (1) a).

Du kan når som helst slette valgte bolig fra din brukerprofil eller melde deg av vårt nyhetsbrev ved å benytte lenken inkludert i hver e-post.

2.6 Kontaktskjema

Dersom du henvender deg til oss via vårt kontaktskjema vil vi behandle:

  • Navn
  • Adresse
  • Kontaktinformasjon
  • eventuelle personopplysninger i din henvendelse

slik at vi kan besvare på din forespørsel.

Behandlingen er nødvendig for å levere tjenesten til deg (pvf. art. 6 (1) b).

Dersom du velger å bruke Vipps-innlogging istedenfor kontaktskjema, vil du automatisk få opprettet en brukerprofil, ref. punkt. 2.2.

2.7 Når du blir boligsøker

Dersom du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne en bolig som vi tror vil passe dine spesifikke preferanser kan du registrere deg som boligsøker hos oss, se punkt 2.4. Vårt boligsøkregister er en av våre «Krogsveen Min Side» tjenester som krever en brukerprofil, se punkt 2.2. For å registrere deg i vårt boligsøkerregister må du oppgi:

  • navn,
  • adresse
  • kontaktinformasjon
  • dine avkryssede boligpreferanser
  • dine spesifikke ønsker/kriterier for ny bolig.

slik at vi kan kontakte deg når boliger som sammenfaller med din profil blir lagt ut på markedet. Analysen som muliggjør våre personaliserte råd anses som profilering etter pvf. art. 21. Vårt behandlingsgrunnlag er vår berettigede interesse i å forstå våre kunders behov og ønsker slik at vi kan presentere mest mulig relevante boliger. Denne profileringen kan du motsette deg ved å slå den av under «Mine søk» på din brukerprofil på Krogsveen.no.

Dersom du samtykker til det, vil vi også sende deg relevant prisutvikling knyttet til oppgitt postnummer hver måned per e-post (pvf. art. 6 (1) a).

2.8 For å forbedre våre tjenester

Vi behandler dine personopplysninger for å forbedre nettsidens funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold gjennom brukerundersøkelser og analyse. Det er frivillig å delta i kundetilfredshetsundersøkelser. Behandlingen vil ha rettslig grunnlag i Krogsveens berettigede interesse i å forbedre våre tjenester (pvf. art. 6 (1) f). Denne interessen anser vi som å være sammenfallene med dine interesser.

2.9 Cookies/informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som mange hjemmesider benytter for å kunne gjenkjenne din PC, mobil eller nettbrett fra gang til gang. En informasjonskapsel er en passiv fil og vil ikke kunne spre virus eller andre skadelige programmer.

På vår hjemmeside benytter vi informasjonskapsler (cookies) for at nettsiden vår skal virke best mulig for deg som bruker, for analyse og tilpasset markedsføring. Du vil få mulighet til å administrere og gi samtykke når du besøker nettsiden vår (pvf. art. 6 (1) a).

Les mer om vår bruk av informasjonskapsler i vår cookie-erklæring.

2.10 Jobbsøkere

I rekrutteringssammenheng behandler vi personopplysninger vi har mottatt av jobbsøkeren for å gjennomføre tiltak på den registrertes anmodning før en avtaleinngåelse (pvf. art. 6 (1) b). Sensitive personopplysninger som behandles i denne forbindelse er nødvendige for at Krogsveen skal kunne oppfylle sine forpliktelser som mulig arbeidsgiver (pvf. art 9 (2) b). Eventuelle evne- og personlighetstester, samt søk på nettet, baserer seg på Krogsveens berettigede interesse i å finne riktig kandidat. Vi vil kun kontakte jobbsøkerens referanser dersom vi har innhentet samtykke til dette (pvf. art. 6 (1) a).

3. Hvor lenge lagrer vi personopplysninger?

Personopplysninger om personer vi har registrert skal kun oppbevares så lenge det er behov for det ut fra formålet med behandlingen, og skal deretter slettes. Hovedregelen er at personopplysninger om våre kunder lagres i fem år etter at kundeforholdet er avsluttet.

I noen tilfeller kan personopplysninger lagres over en lengre periode på inntil 10 år, dersom det vil være hensiktsmessig for oppfølging av et gjennomført tiltak eller behandlingen er nødvendig for å oppfylle Krogsveens rettslige forpliktelser (pvf. art. 6 (1) c).

Hvor fort opplysningene slettes kan likevel variere ut fra de konkrete omstendighetene.

Så lenge din konto er aktiv vil vi ta vare på dine persondata, annonser, meldinger og øvrig informasjon du registrerer.

Data og dokumenter som er knyttet til et eiendomsmegleroppdrag, herunder personopplysninger, lagres i opptil i 10 år etter oppdraget er arkivert.

Dersom dine personopplysninger ikke er knyttet til et eiendomsmegleroppdrag oppbevares dine personopplysninger i 180 dager etter siste aktivitet.

Boligprofilen og –søket i Boligkjøperregisteret lagres så lenge du har en aktiv profil/søk, og oppbevares i 180 dager etter at profilen er avsluttet. Du kan når som helst endre ditt boligsøk eller avslutte din boligprofil når du er innlogget på «min side».

Personopplysninger knyttet til spørreundersøkelser til selgere, kjøpere og ved gjennomført befaring blir slettet etter besvarelse eller 10 dager etter utsendelse av undersøkelsen, dersom denne ikke besvares.

  • Ber du om at din brukerprofil slettes, vil vi fjerne personopplysninger fra profilen din. Av hensyn til mulige tvister vil personopplysningene ligge i våre administrative systemer 60 dager før opplysningene slettes permanent.
  • Vi lagrer navn og e-postadresse for dem som har samtykket til å motta nyhetsbrev, inntil samtykket trekkes tilbake.

Du kan når som helst be oss om å slette opplysninger knyttet til deg som bruker, med mindre det er lovpålagt å oppbevare slike opplysninger en bestemt tid.

4. Hvor behandles personopplysningene dine og hvem har tilgang til disse?

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering.

4.1 Leverandører

Vi benytter underleverandører til å drifte nettsider, databaser, e-postutsendelser, bistå med markedsføring og analyse av nettsidetrafikken, sikre god stabilitet og teknisk ytelse på siden. Når vi deler personopplysninger med våre underleverandører inngår vi databehandleravtaler for å sikre at personopplysningene behandles i overensstemmelse med gjeldende personvernlovgivning og våre retningslinjer. Våre databehandlere gis aldri adgang til å foreta behandlinger til andre formål enn vi selv har.

4.2 Statistikk for arkivformål i allmennhetens interesse

Vi vil utlevere enkelte personopplysninger til Statens Kartverk og enkelte bransjeorganisasjoner for å bidra til offentlig statistikk, analyse og forskning og det er gjennomført nødvendige tiltak i form av avidentifisering av de registrerte (pvf. art. 6 (1) f) jf. pvf. art. 5 (1) b), jf. art. 89 (1). Ved vurdering av det rettslige grunnlaget, er det lagt vekt på at allmennyttige hensyn som statistikk, verdivurdering ved finansiering, analyse og forskning, overstiger eventuelle personvernulemper.

4.3 Takstmenn, interiører, stylister, håndverkere og utbyggere

Vi vil dele relevante personopplysninger som navn, adresse, e-post og mobilnummer med takstmenn, interiører, stylister, håndverkere, rengjørings og flyttebyråer dersom du har samtykket til dette (pvf. art. 6 (1) a) eller det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg (pvf. art. 6 (1) b).

4.4 Sosiale medier

Krogsveen har egne profiler på FacebookLinkedIn og Instagram for å presentere våre tjenester, kommunisere og annonsere.

For det sosiale mediets bruk av opplysninger om deg oppfordrer vi deg til å lese deres personverninformasjon. Krogsveens brukerprofil er opprettet i henhold til brukervilkårene hos de aktuelle sosiale medier.

De sosiale mediene gir oss tilgang til å se innlegg, liker-klikk, følgere, kommentarer og meldinger, i tillegg til aggregerte opplysninger om besøk og aktivitet på våre sider og tilpassede annonser.

Vi lagrer ikke disse opplysningene selv, men vi har tilgang til dem så lenge vi har vår side på det sosiale mediet. Du kan når som helst slette opplysninger om deg, f.eks. ved å fjerne innhold eller reaksjoner du har publisert. Merk at dine opplysninger ikke slettes bare ved at du slutter å følge vår side. Facebook, LinkedIn og Instagram behandler personopplysninger i USA og andre land som er opplistet i deres personvernerklæring.

4.5 Transaksjoner

Relevante personopplysninger kan overføres til tredjeparter som advokater, rådgivere, kjøpere og potensielle kunder i forbindelse med salg av fast eiendom, aksjesalg eller annen forretningstransaksjon.

5. Dine rettigheter

Lovverket gir deg flere rettigheter for å hjelpe deg med å ivareta ditt personvern. Det finnes enkelte unntak, men som den store hovedregel innebærer rettighetene dine:

5.1 Informasjon om behandling av personopplysninger

Du har rett til informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Det viktigste med informasjonsplikten er at den skal sikre du kan forstå hvordan personopplysninger blir behandlet, hvilke konsekvenser behandlingen kan ha, hvilke rettigheter du har og hvordan disse rettighetene kan tas i bruk.

5.2 Innsyn i egne personopplysninger

Du har rett til å be om innsyn i egne personopplysninger. Dette betyr at du skal få vite om vi samler inn og bruker opplysninger om deg og hva opplysningene består i. Du vil også ha rett til å be om innsyn i vår vurdering av behandlingsgrunnlaget for de de behandlingene som beror på berettiget interesse, dersom du ber om dette.

5.3 Protestere

Du har rett til å protestere mot innsamling og bruk av personopplysninger dersom det foreligger grunner knyttet til din særlige situasjon eller i de tilfeller hvor vi behandler personopplysninger basert på vår berettigede interesse. I tillegg har du mulighet til å protestere på behandlingen innebærer profilering, noe som er tilfelle når vi tilpasset vår annonsering på sosiale medier (punkt 4.4 sosiale medier) og i vårt boligsøkerregister (punkt 2.7 boligsøkerregisteret). Tilpasset markedsføring på annonseplattformene Google og Facebook kan endres ved å trykke på lenkene.

5.4 Korrigering av personopplysninger

Både du og vi ønsker at dine personopplysninger er oppdatert til enhver tid. Du har derfor rett til å få korrigert personopplysninger som er feil eller unøyaktige. Se informasjon under «innstillinger» på vår nettside, eller kontakt it@krogsveen.no.

5.5 Sletting av personopplysninger

Du har i visse tilfeller rett til å be om sletting av personopplysninger. Dette gjelder eksempelvis når lagring av opplysningene ikke lenger er nødvendig for å oppnå formålet med behandlingen, hvis du trekker tilbake samtykke og det ikke finnes annet rettslig grunnlag for behandlingen. Du kan likevel ikke kreve at vi sletter personopplysninger som vi er lovpålagt å lagre (GDPR art. 17 (3) b) eller dersom en fortsatt behandling er nødvendig for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav (GDPR art. 17 (3) e).

5.6 Begrenset bruk av personopplysninger

Du kan be om at vi ikke bruker personopplysninger til annet enn å fastlegge, gjøre gjeldende eller forsvare et rettslig krav (f.eks. kreve betaling for en tjeneste), for å beskytte en annens rettigheter eller å ivareta viktige samfunnsinteresser hvis:

  • du har bedt om at feilaktige opplysninger korrigeres (inntil opplysningene er korrigert),
  • du har klaget på behandlingen av personopplysningene (inntil du har fått tilbakemelding på klagen), eller
  • det viser seg at vår behandling av opplysningene er ulovlig, og du foretrekker at vi lagrer opplysningene fremfor å slette dem

5.7 Dataportabilitet

Du har rett til å be om at personopplysninger utleveres fra oss og til en annen organisasjon eller deg selv. Formålet med denne rettigheten er å gi deg kontroll over egne opplysninger, og skal blant annet gjøre det enklere for deg å flytte fra en organisasjon til en annen.

Retten gjelder kun opplysninger som du selv har gitt til oss, og bare når vi bruker opplysningene til å oppfylle en avtale med deg eller bruken av opplysningene er basert på ditt samtykke.

5.8 Klage

Dersom du har innsigelser til måten vi behandler personopplysninger om deg, kan du klage til Datatilsynet. Vi ber deg imidlertid å kontakte oss på marked@krogsveen.no først, slik at vi kan ta stilling til dine innvendinger og oppklare eventuelle misforståelser eller korrigere praksisen direkte. Er du ikke fornøyd med vår klagebehandling kan du klage saken inn til Datatilsynet.

6. Hvordan sikrer vi opplysningene dine?

Beskyttelsen av dine personopplysninger har høy prioritet hos oss. Vi jobber kontinuerlig for å beskytte dine personopplysninger og annen konfidensiell informasjon. Våre sikkerhetstiltak inkluderer fysiske, tekniske og administrative tiltak.

Våre medarbeidere får opplæring og veiledning om hvordan man håndterer personopplysninger på en trygg måte. Vi har rutiner og tilgangskontroll for å forhindre uautorisert tap eller utlevering av dine personopplysninger. Vi har også prosedyrer og har iverksatt tiltak som forhindrer tap og ødeleggelse av de systemene som oppbevarer personopplysningene. Vi jobber for at all kommunikasjon og lagring skjer i tråd med etablerte standarder og praksis for sikkerhet, blant annet ved bruk av SSL-kryptering der dette er støttet. Vi benytter kun anerkjente underleverandører som ivaretar våre krav til sikkerhet og inngå databehandleravtaler der dette er nødvendig.

Dersom et (mulig) brudd på personvernreglene oppdages, vil den som avdekker avvik bli rapportert til ledelsen, risikoen for sikkerhetsbrudd vil bli vurdert, og Datatilsynet vil bli varslet når påkrevet. Du vil også bli varslet som bruker dersom sikkerhetsbruddet utgjør en høy personvernrisiko for deg.

7. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil oppdatere personvernerklæringen ved behov. Du vil få beskjed dersom vi gjør vesentlige endringer. Reviderte utgave med en oppdatert revisjonsdato vil være tilgjengelig på vår nettside.

8. Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter. Du kan bruke følgende kontaktinformasjon: it@krogsveen.no

Dersom vi endrer personvernerklæringen legger vi ut den reviderte utgaven her med en oppdatert revisjonsdato.

Sist oppdatert: 13. desember 2021