Komplett salgsoppgave

Ljøstadsaga 12

1 750 000 kr
75 m²
2 soverom
Kart
Del
Maia H. Jensen
Presenteres av
Maia H. Jensen
Vegårshei
Flott leilighet sentralt på Vegårshei - To soverom - Carport - Ta kontakt for visning!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 750 000 kr
 • Omkostninger
  44 920 kr
 • Totalpris
  1 794 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  75 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  350 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 95 22 52 32 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten består av to soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken, samt gang og bod. Det er en carport utenfor som tilhører med lagringsplass i enden. Det er også en liten uteplass på ved inngangspartiet der man kan ha litt hagemøbler for å nyte solen. Leiligheten holder en god standard og ligger sentralt til på Vegårshei med Myra kun 2 minutter unna i bil.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ljøstadsaga 12 , 4985 VEGÅRSHEI
Kommunenummer 4212, gårdsnummer 36, bruksnummer 124, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje 75 kvm: Entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/vaskerom.
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.04.2023 utført av Anticimex.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre med støpt grunnmur. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende kledning. Yttertaket har saltakskonstruksjon med betongtakstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på tilstandsgrad 3:
Ildsted - Innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres, selger understreker at det vil bli laget en godkjent inspeksjonsluke i vegg på 25x25cm for tilsyn av side på pipe som er platet igjen. Da blir rapporten oppdratert når dette er gjort.
Brannskille - Dokumentasjon på dette, se mer på side 8. Sjablongmessig prisanslag kr. 0-10.000,-.
Følgende konstruksjoner/rom har fått tilstandsgrad 2:
Bad/vaskerom - Sanitærutstyr/innredning, membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Rom under terreng - Slitasje på gulvoverflater inne.
Vannrør - Fordelerskap har rustangrep etter tidligere lekkasje. Skaden er utbedret, men fordelerskap burde byttes.
Radon - Det er ikke foretatt radonmåling, dette er anbefalt, og påkrevd ved utleie.
Elektrisk anlegg - Det foreligger El-kontroll som er nyere enn fem år gammel. - Selger understreker at mangler som er kommentert i rapporten som løse stikkkontakter etc, er rettet opp i fra før av og at kontrollseddel vil bli oversendt slik at takstmann kan rette opp dette.
Grunnmur - Det er registrert sprekker på grunnmur ved hjørnet på car-port. Krever jevnlig ettersyn.
I selgers egenerklæringsskjema oppsummeres det kort under her, men merk at hele skjemaet bør leses for en helhetlig oversikt.
- Det var noe i rør i rør systemet, men er blitt utbedret og der har ikke vært noe på mange år. Rørlegger Olsen, Tvedestrand.
- Litt klapring i pipa.
- Fagelektro har utført el-kontroll.
- Sameiet har i dag kun felles bygningsforsikring.
- Det er kun brukt faglærte i forbindelse med bygget. Lindal Hus AS var totalentreprenør i 2006 når det ble bygget.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i 2021. Leiligheten ble freshet opp med ny maling og småreperasjoner før utleie til dagens leieboer.

Standard

Velkommen til Ljøstadsaga 12!
Gangen er romslig med plass til garderobe og skohyller. Her er det fliser og varmekabler på gulvet. Videre inn kommer man til kjøkkenet som er fra Strai. På kjøkkenet er det godt med skap-og benkeplass. Neste rom er stuen. I stua er det vedovn, plass til spisestue og Tv-stue. Det er lyse flater og mulighet for en mer moderne innredning.
Baderom har flislagt gulv med varmekabler, baderomsplater på vegger og slette flater i himlingen. Det er dusj på veggen med glassdør, vegghengt toalett og servantskap med overliggende vask.
To soverom hvor et er romslig med plass til garderobeskap, og et mindre soverom som i dag brukes som bod/kontor. I tillegg er det en fin innvendig bod i leiligheten med skyvedør.
Det er fiber innlagt i dag fra Telenor i leiligheten.
I dag er det en som leier leiligheten, som har uttrykt ønske om å fortsette å leie, alternativt er oppsigelsestid 3 måneder slik at overtagelse kan skje etter dette. Det er parkett på gulv og lyse flater. En meget funksjonell leilighet med enkel adkomst. Det er blindvei inn til bygget, med en vei som man deler med naboleiligheten (Ljøstadsaga 14).
Eier opplyser om felles ansvar med naboleiligheten om å gå ut med søppeldunker til veien og snømåking, samt potensiell gressklipping.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Komfyr og oppvaskmaskin. Disse er ikke nye, men brukt over tid. Slitasje kan derfor påregnes.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Det er varmekabler i gangen og på baderom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger "ferdigattest på firemannsbolig på tomt 24/25" datert 03.11.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler. I forkant av ferdigattesten ble det meldt inn og gjort vedtak på endringstillatelse for firemannsbolig på tomt 24/25 i Ljøstadfeltet. Det ble vedtatt at følgende endringer kan foretas: Tak over veranda på begge ender og innredning av en hybel(fjerde boenhet) i hovedetasjen m.m. Mer informasjon om endringstillatelsesvedtaket kan mottas på epost.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer på leilighetens utforming i selgers eiertid. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4212/36/124/1:
13.10.2003 - Dokumentnr: 3159 - Best. om vann/kloakkledn.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: Knr:4212 Gnr:36 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere
Følgende fremgår av denne: Kommunal vann- og avløpsledning krysser parsellen - Ledningstrasseen i en bredde av 7 meter må ikke bebygges eller beplantes med større trær. Kommunen forbeholder nødvendig vedlikehold, evt. oppgraving av anlegget uten erstatningsansvar for ev. oppstått skade eller ulempe. Der kommunal ledningstrase ligger i privat stikkveg begrenses kommunens opprdningsarbeide ved vedlikehold til å tilbakeføre vegen til opprinnelig profil, og i gruset stand."
26.06.2006 - Dokumentnr: 299007 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Vegårshei Kommune
Org.nr: 964 965 048
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4212 Gnr:36 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere
Følgende fremgår av denne: Kommunens hovedvannledning og kloakkledning går langs tomtas vestre side. Kommunen forbeholder seg retten til å grave langs denne traseen for å kunne vedlikeholde ledningene. Det må ikke settes opp murer eller plantes trær langs denne grenselinjen som vanskeliggjør vedlikeholdsarbeid på ledningene. Dersom det oppstår skade på hage eller uteanlegg som følge av grave-eller vedlikeholdsarbeidene, skal kommunen reparere skaden og erstatte ev. planter med nyplantinger.
26.06.2006 - Dokumentnr: 299007 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Vegårshei Kommune
Org.nr: 964 965 048
Bestemmelser som begrenser mulighet for oppsetting av mur og planting av trær.
Overført fra: Knr:4212 Gnr:36 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere
(samme som over)
02.01.2012 - Dokumentnr: 459 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/3

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
 

Diverse

Eiendommen er seksjonert, og Leiligheten er tilknyttet et uregistrert sameie, med sameiebrøk 1/3.
Sameiet består av tre leiligheter, hvor den på toppen har en hybel og egen adkomst. Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.  
Ingen av leilighetene har seksjonert tilleggsareal. Utearealene på felleseiet tomt i er utgangspunktet da felles, men kan styres nærmere i vedtekter. Per i dag er det kun avtale mellom partene at Ljøstadsaga 12 bruker carporten og areal utenfor sin leilighet, men Ljøstadsaga 14 bruker areal utenfor sin, og samme med toppleiligheten. Dette kan endres på sameiemøter med flertallsavstemning.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.   

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ljøstadsaga 12 ligger fint til i nærheten av Myra som er sentrum på Vegårshei. Der er matbutikk, bensinstasjon, frisør og lokale butikker. Det er få meter til bussholdeplass, men også kort avstand til barnehage og skole i området. Leiligheten ligger fint til med lite innsyn og inn en blindvei hvor kun eiere av naboleiligheten tusler forbi. På Vegårshei er det flotte turveier og skiløyper. Det finnes aktiviteter for de aller fleste alderstrinn hele året. Det er kort kjørevei til Vegår hvor det er populært å bade, fiske(husk fiskekort) eller ut en tur med båt. Ønsker man seg en fjelltur er det flere småturer i området, men også populært å dra til Åmli på "topp 20".
Til Tvedestrand tar det ca. 20 minutter å kjøre, og til Risør ca. 30 minutter og til Arendal ca. 40 minutter.

Adkomst

Se kart eller kontakt megler for veibeskrivelse.

Beskrivelse av tomt

Det er romslig felleseiet tomt som er avbildet i kart. Tomten består av uteplass og biloppstillingsplasser. Areal like ved denne leiligheten består av ca. 5 kvm. platting og carport på ca 27 kvm som ikke er tatt med i de 78 kvm.

Parkering

To parkeringsplasser hvor en er i carporten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp. Private stikkledninger er sameiets/eiers ansvar frem til det kommunale.
Veien er privat. Det må måkes/brøytes ut veien privat og vedlikeholdes her av eierne/sameiet.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et regulert område. Det betyr at det finnes satte planer for området og reguleringer i utbygging/infrastruktur. Området er satt av til boligformål i kommuneplanen. Det er ikke kjente planer i området om ytterligere bebyggelse som påvirker denne eiendommen.

Økonomi

Boligens kostnader

Det betales felles forsikring som fordeles på hver boenhet når faktura kommer. Årlig forsikring er på kr. 3.636,- pr. dd (Eika).

Kommunale utgifter

Årlige kommunale avgifter består av:
Vann kr. 4.363,-
Avløp kr. 7.642,-
Feiing/tilsyn kr. 400,-
Renovasjon kr. 2.157,- (RTA - Ekstern leverandør)
Eiendomsskatt kr. 4.687,-
Det er vannmåler på eiendommen.
Eier opplyser at renovasjon deles med naboleiligheten, megler har fått oppgitt estimat fra RTA på totalbeløpet a kr. 4.313,-. Fordelt på to er denne summen bare halvert. Om dette er lovlig er ikke kjent. Ny eier overtar risiko og ansvar ved å fortsette med denne ordningen.

Formuesverdi

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten faktureres via kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.794.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 
 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i banken.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gunhild Voie

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 6.900,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 22.600,-
Visninger: kr 1.800,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 47-0020/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Arendal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR47.2320

Dato

Sist oppdatert: 19. desember 2023 kl. 15:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 95 22 52 32 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.