Komplett salgsoppgave

St Olavs gate 18B

2 250 000 kr
27 m²
Leiligheten ligger i 3. etasje i bygget som ligger super sentralt i Tønsberg
Leiligheten ligger i 3. etasje i bygget som ligger super sentralt i Tønsberg
Kart
Del
Yvonne Jeanette Wang
Presenteres av
Yvonne Jeanette Wang
Tønsberg
Pen og lys eierleilighet i 3. etg. med gangavstand til alt!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  2 250 000 kr
 • Omkostninger
  57 250 kr
 • Totalpris
  2 307 250 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  31 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  27 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  4 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1917
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  1 882 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte innen 2 timer før visning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En svært tiltalende leilighet med en fin planløsning og moderne fargevalg. Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder entré/gang, pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, hems, stue og kjøkken i åpen løsning. Det er også en egen sovealkove som man kan plassere en seng i eller bruke som garderoberom. God takhøyde og store vindusflater gir en fin romfølelse. Beliggende i Tønsberg sentrum med gangavstand til jernbanestasjon, bussterminal, kjøpesenter, restauranter, caféer, butikker samt Brygga med restauranter. I bygningens underetasje er det en dagligvareforretning. Kort vei også til Sykehuset i Vestfold.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

St Olavs gate 18B, 3110 TØNSBERG
Kommunenummer 3905, gårdsnummer 1002, bruksnummer 83, seksjonsnummer 42, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
3. etasje 27 kvm: Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken, akove
BRA-e:
Bod: 4 kvm
Hems har takhøyde rundt 1,14 meter og er ikke målbart. Areal 11 m2.
Boligen disponerer 1 kjellerbod beliggende i fellesareal.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.03.2024 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres oppmerksom på at boligens eksterne boder tilhører sameiets fellesareal, og at boden således ikke eies av den enkelte sameier. Dette medfører at sameiet i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for boden. Sameiet kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet og disponering av bodarealet kan dermed opphøre.  

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i en blokk fra 1917 (kombinert næring- og leiligheter). Senere renovert og modernisert. Vegger i mur og tre. Fasader har teglsteinforblending og pusset og malt mur. Flatt tak med takbelegg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Rekkverk på hems: Rekkverk er under dagens krav til 0.9 m. høyde.
- Benkeplate har noen merker/sår, det er løs folie på front (dør) til kjøleskap og oppvaskmaskin er løs og skjev.
- Viftemotor er 14 år og det ble påvist møkkete isolasjon rundt vifte, men fungerer tilfredsstillende.
Det er også punkter under TG2 - avvik som ikke krever umiddelbar tiltak vedrørende forhold på bad, parkett, innerdør, merking av vannrør, varmtvannstank, ringeklokke og elektrisk anlegg.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Flott eierleilighet beliggende i 3.etasje med heisadkomst meget sentralt i Tønsberg sentrum. Leiligheten inneholder entré/gang, bad, hems, stue og kjøkken. Bygget er ombygget og leiligheten er innredet i 2010. Inngang fra bakkeplan med heis og trappeadkomst til 3. etasje. Leiligheten er arealeffektiv og har moderne og behagelige farger og gir ett godt inntrykk.
Bad:
Flislagt bad fra ca 2010 med gulvvarme. Badet inneholder servant, dusjhjørne, vegghengt toalett og har opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken:
Stuen og kjøkkenet har en åpen løsning med plass til spisegruppe. Kjøkkenet inneholder oppvaskmaskin, steketopp, komfyr og har heltre benkeplate.
Overflater i leiligheten består hovedsakelig av parkett og flis på gulv, vegger med malte slette flater og malte betongdragere og flater i himling.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Spisestuebord og tre stoler, hjørnesofa (sovesofa), stuebord, gardiner, liten tv, kombinert vaskemaskin og tørketrommel, demontert garderobeskap + skrivebord i kjellerbod medfølger.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.02.2016. Det foreligger plan- og fasadetegninger datert 05.03.2010.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3803/1002/83/42:
03.06.1919 - Dokument nr: 900222 - Erklæring/avtale
Best. om ikke å anbringe vinduer mot Jernbanens grense.
Overført fra: Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:83 Snr:7
Gjelder denne registerenheten med flere
14.03.1990 - Dokument nr: 4445 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:174, 233, 393 og 454 m. flere - snr. 1-35. Se grunnbok for utfyllende info.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:83 Snr:7
Gjelder denne registerenheten med flere
05.12.1994 - Dokument nr: 15841 - Erklæring/avtale
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr: 3803 Gnr:1002 Bnr:83 Snr:7
Gjelder denne registerenheten med flere
15.03.2011 - Dokument nr: 209008 - Resek./deling av seksjon
Seksjon som deles:
Snr: 7
Formål: Samleseksjon bolig
Sameiebrøk: 256/1317
Ny seksjon:
Snr: 42
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 11/1317
----------
Diverse påtegning
Ombytte av tegninger
Gjelder denne registerenheten med flere
02.03.2017 - Dokument nr: 188424 - Resek./endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 42
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 28/4618
02.03.2017 - Dokument nr: 188424 - Resek./sammenslåing
Se grunnbok for sammenslåing/formål og sameiebrøk.
Ta kontakt med megler for kopi av grunnbok for seksjonen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. I henhold til sameiets vedtekter må leieforhold ha varighet på minimum en måned.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget sentralt og attraktivt boligområde i Sentrum av Tønsberg, med kort vei til kino, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Tønsberg stadion ligger i gangavstand fra boligen, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid.
Fra sentrum er det ca. 10 min til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Gunnarsbøparken og Slottsfjellet ligger også i gangavstand. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt. For den kulturinteresserte kan Papirhuset teater og Haugar kunstmuseum (100 m) anbefales.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra i underetasjen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplasser er Bussterminalen i Farmandstredet og Tønsberg jernbanestasjon som begge ligger ca. 5 minutters gange fra boligen. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 22 min. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Adkomst

Kjør forbi Farmandstredet i Stoltenbergsgate. I lyskrysset St. Olavs gate/Stoltenbergsgate tar man til venstre. Følg St. Olavs gate til nr. 18 ligger på venstre hånd. Bygget har heis.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Træleborg skole og Byskogen ungdomsskole. Det er barnehager i nærheten. Greveskogen og Færder videregående skoler.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca 1.446 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til kjørevei, felles parkeringsplass, felles gårdsplass, bolig/forretning, felles avkjørsel, gang-/sykkelvei og park i henhold til reguleringsplan Havnesporet datert 24.05.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.05.2006.
I henhold til kommunedelplan datert 03.04.2024 er området avsatt til: - nåværende, andre støysoner, forhold som skal avklares og belyses, kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende (boligbebyggelse/forretninger), ras. og skredfare, veg- nåværende.
Relaterte planer:
- Haugartunnelen fra Slagenveien til Nedre Langgate (23.04.2014)
- Del av Snorres gate og Bisp. Eysteins gate
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 10 185,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. (forskudd vann og avløp 65 m³)
Fellesutgiftene er kr 1 882,- pr. mnd. og inkluderer: renhold i fellesområder, lys og varme i fellesområder, grunnpakke TV og bredbånd, revisjonsutgifter, styrehonorar, regnskapsutgifter, vaktmestertjenester, felles forsikringer mm. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk på ca. ca. 4 000 kWh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 465 187,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 1 767 711,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.307.250,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 9.250,- for boliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sigurd Meland

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet St. Olavs gate 18 , med sameiebrøk 28/4618.
Sameiet består av 70 seksjoner derav boligseksjoner med boder, næringsdel med parkeringsareal, garasjeanlegg, samt fellesareal.
Forretningsfører er Z regnskap AS.
Styrets arbeid, oppgaver og viktigste saker i 2022
Blant de saker som har vært oppe til behandling nevnes:
· Forsøk på å finne og utbedre flere lekkasjer (bl.a. i 418 og 506).
· Mange leiligheter er utleid av eiere og noen lager bråk og er litt skjødesløse. Dette gir styret en del ekstraarbeid og det er vanskelig å håndtere.
· Det er liten disiplin blant noen av eierne/leierne hva gjelder søppelhåndtering. Kildesortering er viktig for å holde kostnadene nede. For mange overtramp kan medføre store ekstragebyr.
· Satt inn takventiler i to av leilighetene i 5. etasje for å avhjelpe fukt.
· Tettet vinduer og dører i 6 leiligheter i 2,3, og 4 etasje for å avhelpe trekk og fukt.
· Fjernet tagging, som vi er plaget av hele året.
· Gjennomgått brannalarm-anlegget.
· Sjekket brannslanger og-slukkere.
· Tømt sykkelbod for forlatte sykler.
· Omfattende arbeid i 418 etter større lekkasje ifm tett sluk over leiligheten.
· Ny dør i en leilighet i 5. etasje pga. vanninntrengning.
· Løpende kontakt med vaktmester.
Styrets planer for 2023
Felleskostnadene er ikke økt for 2023 da styret mener at økonomien er solid nok. Kostnadene til data og tv har økt noe, og disse blir viderefakturert i henhold til vedtak på tidligere Sameiermøte. Det vil fra styrets side være stort fokus på vedlikehold av bygget. Vi mener at vi har kommet et godt stykke med å gjøre det vann- og vindtett, men det er alltid vanskelig å spå på hva som kan dukke opp neste gang. Bygget er over 100 år gammelt og bærer noe preg av det. Det er derfor viktig at det er en økonomisk buffer til eventuelle større arbeider som måtte dukke opp.
Vedrørende husdyr, jfr. punkt 9 i husordensreglene:
Vedkommende som har kjøpt bolig og som særskilt har fått tillatelse til å ha husdyr har, inntil vedtak eventuelt måtte endres, anledning til å ha samme husdyr. Forutsatt at forannevnte ikke er dokumentert er det ikke tillatt å anskaffe husdyr/eller flytte inn med husdyr før etter godkjent søknad er behandlet av styret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Ethvert salg skal meldes til sameiets styre samt forretningsfører for registrering (for riktig utsendelse av innbetalingsvarsel for felleskostnader, ligningsopplysninger til Skatteetaten mm).
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30 000,-
Tilrettelegging fra kr 14 500,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 23.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0026/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2426

Dato

Sist oppdatert: 24. juni 2024 kl. 10:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte innen 2 timer før visning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.