Komplett salgsoppgave

Husebyveien 9

8 900 000 kr
273 m²
4 soverom
Solrikt beliggende utsiktseiendom med kort gangavstand til badestrand
Solrikt beliggende utsiktseiendom med kort gangavstand til badestrand
Kart
Del
Vesterøya/Korsvik
Høyt og frittliggende enebolig med eiet tomt på 5.365 kvm - Solrikt beliggende i enden av blindvei med fantastisk utsikt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 900 000 kr
 • Omkostninger
  223 670 kr
 • Totalpris
  9 123 670 kr
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  273 m²
 • Bruksareal
  281 m²
 • Tomteareal
  5 365 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høyt og frittliggende utsiktsbolig med optimale solforhold. Boligen ligger innerst i en blindvei, og kan således trygt kalles for barnevennlig. Det er kort vei til nærmeste barneskole (Vesterøy), og nærmeste badestrand ligger kun med 10 minutter gange unna boligen.
Eiet tomt på 5.365 kvm. med mange idylliske utearealer, som har et stort potensial for videre oppgradering og utnyttelse. Det er flere flotte utsiktspunkter på eiendommen.
Boligen er på hele 273 kvm. og er fint tilpasset en stor barnefamilie da det er flere gode alternativer til både soverom og tv-stuer. Det er rikelig med lagringsplass i flere boder.
Det er sjeldent det kommer slike utsiktstomter for salg, spesielt med tanke på tomtens størrelse.
Idylliske turområder starter like ved eiendommen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Husebyveien 9, 3234 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 110, bruksnummer 30, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 110, bruksnummer 49, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 110, bruksnummer 50, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 281 kvm
Totalt primærrom: 273 kvm
Primærrom:
Underetasje: 99 kvm: Entré , Hall m/trapp , Toalettrom , Mellomgang, Soverom , Kjellerstue , Dusjrom, Badstue , Kontor , Vaskerom/lagerrom.
1. etasje 174 kvm: Kjøkken , Entré, Trapperom , Gang , Stue , Spisestue , Bad , Bad 2, 4 soverom, Gang og mellomgang
Sekundærrom:
Underetasje 6 kvm: Kjølerom , Bod:
1. etasje 2 kvm: 2 kott
Vaskerom/lagerrom er medtatt som p-rom (primærrom) etter rommets bruk, selv om det er beskrevet som disp. kjeller på opprinnelige byggetegninger. I bakkant er det ca 8 m2 vedbod med utvendig adkomst..
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.09.2022 utført av Pål Henning Strandskog. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se punkt om ferdigattest for nærmere opplysninger om lovlighet og innredning.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. 
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over 2. etasjer i bindingsverk og lettklinkerblokker på støpt plate. Fasader med tømmermannspanel, teglsteinforblending og malt mur. Saltak med takbelegg. Boligen er påbygd. Garasje som er sprengt inn i fjellet med torvtak og carport på ca 19 m2 i tre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende punkt som har fått TG3 i Tilstandsrapport::
* Rom under terreng: Det er registrert omfattende synlige fuktskader. Det ble målt fukt ved hulltaking og det er råteskadet vegg og tilfarergulv i garderobeskap i entre. Det ble målt noe fukt i entre mot garderobeskap. Det ble observert fukt i krypkjeller som er bak rommet og det kan være skadeårsaken, men kan også komme av ytre forhold/utett murvegg. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
* Våtrom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alderslitte flater og innredning, men det ble ikke målt fukt. Det er støpejern sluk med membran. Vindu i våtsone, men ingen skade. Naturlig avtrekk. Vegger bør ikke utsettes for vannsprut.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000
* Dusjrom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre og slitt rom, men det ble ikke målt unormal fukt. Sluk under kabinett. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000
* Vaskerom/lagerrom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet fungerer til sitt bruk, men har ingen form for våtromstandard. Det ble ikke påvist sluk. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
* Nedgravd parafintank i bod i bakkant. Tanker som ikke lenger er i bruk skal tømmes, renses og fjernes. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
*Det ble ikke påvist røykvarsler i 1. etasje.
TGIU:
*Fukt i tilliggende konstruksjoner på de tre våtrommene er ikke undersøkt.
Huset bærer preg av elde og slitasje. Dette fremkommer av tilstandsrapportens TG 2 angivelser. Les om dette i rapporten.
Av TG 2 utover elde og slitasje kan nevnes:
* Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
* Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
* Rekkverkene på balkonger og terrasser er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
* Påvist fukt i krypkjeller.
* Bad 2: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke drenering i nedre del av innebygd klosettsisterne. Rommet mangler tilluftsventilering.
* Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet. Klsettet har treg fylling og ulyd.
* Kjølerom: Alderslitt rom og blir ikke brukt som kjølerom i dag. Rommet er ikke bygd som "rom i rommet" med lufting over. Misfarget mur i nedre del.
* Vorteplast er ikke festet med topplist til mur..
* Grunnmuren har sprekkdannelser.
* Det ble med gulvlaser målt ca 17 mm forskjell i stue og spisestue. Stedvis gulvknirk.
* Sprekker og sår i betonggulv.
* Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
* Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Pipe har alder, men det er ingen kjente påbud. Luke i kjellerstue er for nærme brennbart og det er ikke fjernet sot i luke.
* Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
* Bad 2: Det er flatt fall fra gulv ved dør til kabinett med sluk under, men oppkant ved dør. Mot dør er det bom (dvs. lite lim, men ikke løse fliser) i noen fliser.
* Badstue: rommet er ikke bygd som "rom i rommet" med lufting over.
* I bakkant mot fjell er det noe fall mot boligen.
* Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om huset. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Boligen er praktisk innredet med flere bad/wc, samt mange alternativer til både soverom og tv-stuer. Fra hovedetasjen er det flott utsikt fra flere oppholdsrom, og boligen har en fantastisk utsikt fra stue.
Tomten kan trygt beskrives som høyt og frittliggende med optimale solforhold. Her er det plass til hele familien på grilling og sommerhygge, der solen kan nytes til langt på kveld. Fra stuen er det imponerende utsikt ut over Sandefjordsfjorden, og en kan følge med på alle båtene som vender trygt hjem etter en dag på sjøen. Fra boligen er det kort gangavstand til nærmeste badestrand og bryggeanlegg.
Nærområdet er kjent for sine mange badestrender, samt turstier langs kysten.
Husebyveien 9 holder en noe eldre standard, men har et stort potensial for videre oppgradering og utnyttelse. Det bør påregnes kostnader til diverse utbedringer og oppgraderinger.
Tidligere eier var opptatt av å sikre fremtidig utsikt best mulig, og ved å kjøpe tomteparseller sør for hovedeiendommen (bnr. 49,50) er deler av utsikten sikret for fremtiden da en selv kan klippe og beskjære disse tomtene. Se vedlagte kart for nærmere opplysninger.

Oppvarming

Vedfyrt peis. Ellers elektrisk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det har tidligere vært parafinfyring i boligen og det er en nedgravd oljetank. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.6.1964.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Tilbygget ble ferdigattestert 27.3.1973.
Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på tegninger av tilbygg datert 25.10.1976. Det foreligger heller ikke ferdigattest på byggetegninger datert 26.03.1985 vedrørende fasadeendring/karnapp.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Vaskerom, stue ( deler av stue er opprinnelig tegnet som soverom), dusjrom, badstue, kontor, mellomgang i underetasje er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger datert 31/05-1963 og 09/09 -1972 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 
Følgende rettigheter er tinglyst på eiendom gnr. 110, bnr. 30.
Eiendommen gnr 110, bnr 30 har tinglyst rett til vei over gnr 110, bnr 4 frem til offentlig vei samt rett til anlegg og vedlikehold av vann- og kloakkledninger over hovedbruket frem til offentlig anlegg. Dette er tinglyst med dagboksnummer 3118, 19.9.1963.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.
Boligen blir ikke ytterligere vasket/rengjort før overtagelse og leveres slik den fremstår på visning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Korsvik, ca 5 km fra Sandefjord sentrum. Vestvendt beliggende med sol til sent på kveld. Meget barnevennlig i en vei uten gjennomgangstrafikk. Uteplassene er perfekt for grilling på varme sommerdager eller til sosiale sammenkomster. For de aller minste er området et lite paradis med friområder, store skogsområder og bademuligheter rett i nærheten.
Det er gangavstand til Vesterøy barneskole der det finnes blant annet fotballbane med kunstgress, lekeplass og grønn slette - perfekt for de minste i familien. Husebyveien 9 ligger med nærhet til Tangen badestrand, med flott sandstrand og nydelige svaberg. Kyststien og andre flotte turområder utover Vesterøya i umiddelbar nærhet, perfekt for deg som ønsker en joggetur eller lufte hunden i stille og idylliske omgivelser.
Like i nærheten ligger også MIX storkiosk med lange åpningstider og søndagsåpent. Avstanden er også kort til Skagerak International School.
Sandefjords lufthavn, Torp, ligger ca. 15-20 minutters kjøring unna med mange direkte destinasjoner inn- og utland.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum følger man skilt mot Vesterøya. Etter å ha tatt til høyre i siste rundkjøring ved Kilen, tar man neste vei til høyre inn Framnesveien. Følg denne over i Veløyveien. Etter avkjøringen til Asnes tar man neste vei til venstre, Korsvikveien. Husebyveien går deretter til høyre. Eiendommen ligger på høyre hånd etter ca. 300m.
Det er skiltet med Krogsveen plakat, samt med visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Vesterøy barneskole og Varden ungdomsskole. Tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen er på totalt 5.365 kvm. ( gnr. 110, bnr. 30 = 3.335 kvm. / gnr. 110, bnr. 49 = 409 kvm. / gnr. 110, bnr. 50 = 1.621 kvm.)
Tomten har en særdeles solrik beliggenhet og ligger fritt og høyt med en imponerende utsikt ut over hav og nærområdet. Tidligere eier var opptatt av å sikre fremtidig utsikt best mulig, og ved å kjøpe tomteparseller sør for hovedeiendommen (bnr. 49,50) er deler av utsikten sikret for fremtiden da en selv kan klippe og beskjære disse tomtene. Se vedlagte kart for nærmere opplysninger.
Husebyveien 9 har mange idylliske utearealer, som har et stort potensial for videre oppgradering og utnyttelse.

Parkering

Parkeringsmulighet i garasje og carport, samt særdeles gode parkeringsmuligheter i gårdsplass og oppkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunal avløp og vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Kommunen opplyser at det er septiktank på tomten. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Regulerings-og arealplaner

Gnr 110, bnr 30 hvor huset er bygget ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.9.2019 avsatt til: boligbebyggelse. Gnr 110, bnr 49 er også avsatt til boligbebyggelse.
Gnr 110, bnr 50 er avsatt til LNFR område.
For mer informasjon henvises til kommunens kartløsning på nett.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 376,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. 
Det bør estimeres et årlig strømforbruk på ca. 25.000 kWh.
Årlig forsikringspremie på huset estimeres til ca. kr. 9.000,-
Det må påregnes kostnader til snømåking av privat vei.
Eier/arving er usikker på leverandør av internett og tv-signaler.
Arving informerer også at det må påregnes kostnader til tømming av septiktank.
Det må også påregnes kostander til innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 432 471,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 156 896,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 9.123.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,-/kr.17.550,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tor Egil Christiansen, Ivar Christiansen, Anne-Kari Gangdal og Grete-Lise Christiansen

Konsesjon

Deler av eiendommen er ubebygd tomt. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. Erklæringen må godkjennes av kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver.
Det er flere arvinger/avgjørelsestagere og minste akseptfrist er satt til 2 timer, budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr. 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0271/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23271

Dato

Sist oppdatert: 13. oktober 2023 kl. 11:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.