Komplett salgsoppgave

Gamleveien 19

9 500 000 kr
398 m²
3 soverom
Velkommen til Gamleveien 19!
Velkommen til Gamleveien 19!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Konnerud
Stor og praktfull enebolig med romslige rom samt svømmebasseng. 493 kvm (BRA). 3(4) sov. Dobbelgarasje.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  9 500 000 kr
 • Omkostninger
  238 842 kr
 • Totalpris
  9 738 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  398 m²
 • Bruksareal
  493 m²
 • Tomteareal
  1 348,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og praktfull enebolig med en attraktiv beliggenhet på Konnerud.
 • Romslig stue med høy takhøyde og innmurt peisinnsats
 • Kjøkkeninnredning med halvøy fra 2012 og integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med regnfallsdusj og tilrettelagt for fremtidig bad
 • 3(4) romslige soverom hvorav hovedsoverom har eget garderoberom
 • Innredet bar og stor kjellerstue i u. etg (ikke bruksendret/omsøkt)
 • Varmekabler i gulv i hele u. etg og store deler av 1. etg
 • Svømmebasseng (8x4x1,5) med motstrømsanlegg
 • Usjenerte og romslige uteplasser med gode solforhold
 • Pent opparbeidet tomt på over 1,3 mål
 • Dobbelgarasje med innlagt strøm og lagringsplass
 • Gangavstand til barnehager og skoler
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamleveien 19, 3030 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 80, bruksnummer 305, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 493 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 398 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 95 kvm
Primærrom
Underetasje:
231 kvm: Ganger, svømmebasseng, bar, 3 bad, badstue, soverom, kjellerstue og trimrom.
1. etasje:
167 kvm: Stue, kjøkken, ganger, vaskerom, wc-rom, 2 soverom, uinnredet rom (fremtidig bad), hall og vindfang.
Sekundærrom
Underetasje:
25 kvm: Teknisk rom til svømmebasseng og 3 boder.
1. etasje:
70 kvm: Kjølerom, garderobe og garasje.
Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Bar (u. etg), kjellerstue (u. etg) og trimrom (u. etg). Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
I tillegg har boligen en bod på ca. 3 kvm med utvendig adkomst. Uinnredet kaldtloft som er delvis gulvet, adkomst via luke.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.06.2022 utført av Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeskiller i lettklinkerelementer. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning og stedvis teglforblending. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein. Drenering fra ca. 2013. Vinduer i 2 og 3-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Adkomstveier belagt med belegningsstein. Overbygget inngangsparti med flislagt dekke og trappeadkomst.
1. etasje
Stue: Romslig stue med sofaområde. Innmurt peisinnsats med vednisje. Rommet har høy takhøyde (opptil 4,10 m) med en luftig atmosfære. Varmekabler i gulv. 1-stavs parkett på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Utgang til delvis overbygget sydvest balkong på ca. 74 kvm med flislagt dekke og motorstyrt markise.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med halvøy fra 2012 og integrerte hvitevarer. Halvøy med praktisk barløsning. Over- og underskap samt høyskap i hvit og profilert utførelse. Benkeplate av steinmateriale. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, takhengt ventilator, platetopp med induksjon, mikrobølgeovn, stekeovn, kjøleskap, fryseskap og vinskap. Rommet har høy takhøyde (opptil 4,10 m) med en luftig atmosfære. Mulighet for spiseplass. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv (2012), malt panel samt tapet på vegger og malt panel i himling. Utgang til delvis overbygget sydvest balkong på ca. 74 kvm.
Gang: Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfront. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, tapet på vegger og plater i himling. Rommet har også utvendig adkomst.
Vaskerom: Skapinnredning med over- og underskap i hvit og glatt utførelse. Benkeplate av laminat. Utslagsvask og veggmontert blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benk. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv (2012), våtromsplater på vegger (2012) og malt panel i himling. Tilgang til kjølerom.
Kjølerom: Kjøleaggregat fra ca. 2010. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Wc-rom: Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Vegghengt toalett. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser samt malte vegger og malt panel i himling.
Mellomgang: Heltre gulvbord, tapet samt malte vegger og malt panel i himling.
Soverom 1: Downlights i tak. Heltre gulvbord, malte vegger og malt panel i himling. Tilgang til garderoberom med romslig garderobeløsning. Utgang til delvis overbygget sydvest balkong på ca. 74 kvm.
Soverom 2: Hjørnegarderobeløsning med speilfront. Downlights i tak. Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som trapperom og bad.
Uinnredet rom (fremtidig bad): Rommet er klargjort og påbegynt for et fremtidig bad.
Hall: Innmurt peisinnsats i hjørne. Trappegang til underetasjen. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt samt pusset vegger og malt panel i himling. Tilgang til garderobenisje. Utgang til balkong.
Vindfang: Fliser på gulv, malt samt pusset vegger og malt panel i himling.
Underetasje
Gang: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Trappegang til 1. etasje. Fliser på gulv, malt samt pusset vegger og malt himling.
Bassengrom: Svømmebasseng på 8 m x 4 m og dybde på ca. 1,5 m. Motstrømsanlegg i bassenget. Skiftet del av det tekniske anlegget til bassenget i 2011. Avfukter fra 2020. Fliser på gulv, pusset samt malte vegger og malte lettklinkerelementer i himling. Tilgang til to boder. Utgang til delvis overbygget sydvestvendt balkong/terrasse på tilsammen ca. 60 kvm og sydvestvendt markterrasse på ca. 41 kvm.
Bar: Rommet er innredet som bar med barløsning, sittegrupper og aktivitetsplasser. Downlights i tak. Fliser på gulv, tegl på vegger og panel i himling. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Bad: Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod.
Bad: Vegghengt servant. Fliser på vegger. Trukket frem nye vannrør (ikke tilkoblet). Sluk er pigget opp og demontert samt deler av gulv er pigget opp. Rommet er opprinnelig byggemeldt som garderobe. Tilgang til gang som fører til badstue.
Badstue: Elektrisk badstueovn på 6 KW. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Bad: Servant på benkeplate over underskap i mørk og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med regnfallsdusj. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og panel i himling.
Soverom 3: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som to soverom.
Gang: Fliser på gulv, malt samt pusset vegger og malt himling. Tilgang til bod. Utgang til delvis overbygget sydvestvendt balkong/terrasse på tilsammen ca. 60 kvm.
Kjellerstue: Rommet er innredet som kjellerstue. Kjellerstue med sofaområde og tilrettelagt for hjemmekino. 1-stavs parkett på gulv, malte plater på vegger og plater i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
Trimrom: Rommet er innredet som trimrom. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Generelt om boligen: 300 liters varmtvannsbereder, plassert i teknisk rom. Ventilasjonsanlegg og aggregat for basseng, plassert i bod ved bassenget. Sikringsstavle med automatsikringer, plassert i bod ved bassengrom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang ved vaskerom.
Selger opplyser om tre terrassedører (ikke skyvedører) som har defekte håndtak.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Kjølerom: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Vaskerom: Uoversiktlig bruk av slukmansjett samt membran, for lite nivåforskjell på gulv og ikke skiftet sluk.
- Wc-rom: Manglende ventilasjon og manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel.
- Øvrige rom (1. etg): Ikke tilfredsstillende ventilasjon på soverom, enkelte løse gulvfliser (hall) og stedvis knirk i gulv (gang og soverom).
- Rom under terreng (u. etg): Stedvis riss/sprekker på vegg (bod), stedvis symptomer på utilsiktet fukt (trimrom og bod), stedvis løse takplater (kjellerstue), bomlyd i enkelte gulvfliser, stedvis manglende fliser (trimrom og bod) og fuktrisiko konstruksjon (ikke registrert forhøyede fuktverdier).
- Loft (uinnredet/råloft): Stedvis fuktmerker i undertak (ikke registrert forhøyede fuktverdier).
- Badstue: Stedvis riss/sprekker i gulvfliser.
- Bassengrom: Ikke undersøkt og stedvis bomlyd i enkelte gulvfliser.
- Innvendige trapper: Oppfyller ikke dagens krav.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Lufteledning for avløp er ikke ført til det fri.
- Elektrisk anlegg: Ingen samsvarserklæring på anlegg (montert etter år 1999) og stedvis manglende deksler på sikringstavle (u. etg).
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis råteskadet panel (under vaskeromsvindu) og ikke mulig å verifisere om det er etablert musesikring.
- Yttertak: Stedvis knekte takstein, ukjent konstruksjonsoppbygging (delvis lukket konstruksjon) og stedvis høy slitasjegrad på renner samt beslag.
- Balkong: For lavt rekkverk, noe ustabilt rekkverk, ikke mulig å inspisere tettesjikt og stedvis høy slitasje på takrenner samt beslag.
- Terrasse: For lavt rekkverk (balkongdel).
- Platting: Synlige skjevheter og stedvis løse heller/fliser.
- Drenering: Stedvis manglende klemlist på grunnmursplast, stedvis fuktmerker/tegn på utilsiktet fuktighet og usikkerhet/ikke mulig å inspisere.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Bad (u. etg), bad (u. etg v/badstue) og utvendige trapper (v/inngangsparti): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Terrasse: Rekkverk av kjetting tilfredsstiller ikke dagens krav til sikkerhet.
- Forstøtningsmurer: Manglende rekkverk.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, mikrobølgeovn, stekeovn, kjøleskap, fryseskap og vinskap.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Innmurt peisinnsats i stue og innmurt peisinnsats i hall. Varmekabler i gulv i stue, kjøkken, gang ved kjøkken, vaskerom, wc-rom, hall og i hele underetasjen. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.09.1986, som omfatter oppføring av enebolig.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for boligen datert 26.05.1981.
Bar (u. etg), kjellerstue (u. etg) og trimrom (u. etg) er opprinnelig byggemeldt som rom som ikke er utgravet, disponibelt rom og boder jf. Godkjente byggetegninger datert 26.05.1981. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det har blitt tilbygget to boder med utvendig adkomst på boligens underetasje, det vites ikke når dette ble utført eller om dette er et søknadspliktig tiltak. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende det utførte tiltaket.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknummer: 1797
Tinglysningsdato: 10.03.1980
Servitutten omhandler: Anleggelse av felles privat vann- og avløpsledninger på denne eiendommen.
Dagboknummer: 4218
Tinglysningsdato: 11.06.1980
Servitutten omhandler: Rett til anleggelse av høyspent kabel, lavspent kabler og jordledning på denne eiendommen.
Dagboknummer: 161
Tinglysningsdato: 09.01.1981
Servitutten omhandler: Denne eiendommen har andel av private vann- og avløpsledninger med delt ansvar på vedlikeholdskostnader. Rett til anleggelse samt vedlikehold av vann- og avløpsledninger over denne eiendommen.
Dagboknummer: 5189
Tinglysningsdato: 31.03.1998
Servitutten omhandler: Rett til at eiendommene gnr. 80/bnr. 279 og gnr. 80/bnr. 457 tilknytter seg felles vann- og avløpsledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig beliggende på attraktive og veletablerte Konnerud, med gangavstand til barnehager og skoler. Nærhet til Konnerud senteret, som er bydelens naturlige samlingssted for handel. Konnerud har et godt utbygget nett av gang- og sykkelstier. Nærhet til flotte markaområder med merkede stier, lysløyper og turveier.
Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Gode friluftstilbud både sommer og vinter. Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion, Stordammen med fine bademuligheter og Skoger golfbane er noe av det Konnerud har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.
Konnerud er også et eldorado når det gjelder fritidstilbud med flere nærliggende turisthytter (SIF-, MIF- og Hellashytta) og flotte oppmerkede turistløyper. Det er flotte bademuligheter i nærheten som Vannverksdammen, Stordammen og Hagatjern.
I Drammen sentrum kan gågatene friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, kjøpesentre, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater.
Gangavstand til bussholdeplass langs Konnerudgata med gode bussforbindelser og hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord fra Drammen sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Blåbærtoppen barnehage, Konnerud barnehage, Amicus barnehage.
Skoler: Hallermoen barneskole og Svensedammen ungdomsskole.
Det ligger videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 348,3 kvm. Skrånende tomt som er delvis beplantet og delvis bestående av naturtomt. Steinlagt uteplass. Lekker fontene i hagen. Adkomstveier og gårdsplass belagt med belegningsstein. Eiendommen har sol fra ca. kl. 10.00 til solnedgang (midtsommerstid) iflg. selger.

Parkering

Parkering i integrert dobbelgarasje og på egen gårdsplass.
Dobbelgarasje med to leddporter, elektriske portåpnere (en portåpner fra ca. 2021), innlagt strøm og belysning. Garasjen har fliser på gulv, tegl på vegger og panel i himling.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål samt deler av eiendommen mot Gamleveien er regulert til kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Konnerud nord-østre del datert 06.01.1966. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 21.441,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.748,- pr. år (2 terminer).
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Jernbanepersonalets Bank og Forsikring.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv og har kostet ca. kr 600,- pr. mnd avhengig av kanalvalg.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av internett og har kostet ca. kr 600,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster ca. kr 6.000,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, bygningsforsikring og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 302 241,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 8 288 066,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.738.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Simen Alm Grøteig og Yvonne Beate Grøteig

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0187/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22187

Dato

Sist oppdatert: 12. juni 2022 kl. 23:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.