Komplett salgsoppgave

Maries vei 20B

4 990 000 kr
106 m²
3 soverom
Velkommen til Maries vei 20b
Velkommen til Maries vei 20b
Kart
Del
Henrik Bettum
Presenteres av
Henrik Bettum
Krokemoa/Bugården
Lekker enebolig i barnevennlige omgivelser -2 bad, 3 soverom og 2 stuer -vestvendt terrasse -carport

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  125 920 kr
 • Totalpris
  5 115 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  106 m²
 • Bruksareal
  106 m²
 • Tomteareal
  319,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  200 kr
 • Energimerke
  Gul B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på 41603938 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Maries vei 20 B
Eiendommen ligger meget sentralt plassert med kort vei til det mest. Beliggenheten gjør at de håpefulle enkelt kan komme seg til aktiviteter på egenhånd. I nærområdet finnes blant annet Bugårdsparken, skoler, barnehager og matbutikker kun en spasertur unna.
- 3 soverom
- 2 stuer
- 2 flislagte bad
- Vestvendt terrasse
- Sentral beliggenhet
- Barnevennlig
- Carport
Ta kontakt for en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Maries vei 20B, 3244 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 149, bruksnummer 475, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 106 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm
Primærrom:
1. etasje 53 kvm: Entre, baderom, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje 53 kvm: Stue, baderom og 3 soverom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.09.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i bærende trekonstruksjon med støpt gulv mot grunnen. Yttervegger med liggende trekledning og tak med saltaksform av trekonstruksjoner tekket med takpapp. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
1 etg:
bad: det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegg. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett.
Andre rom: noe fuktmerker/skade er registrert parketten ved ytterhjørne vegg mot baderommet. Noe bomlyd i fliser ved ytterdør.
2 etg:
bad: tilkomst til sluket under dusjkabinett og badekar er utilfredsstillende. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone ved dusjkabinett. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
Andre rom: Stedvise manglende vedheft og sprekker på/ved skjøtebånd er registrert. Eksempelvis i hjørnet mot tak ved trapp og i hjørnet på soverom 3. Det er noe målbare skjevheter i stuen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til ca. 16 mm.
Fuktskjolder/-merker/svertesopp observert i tak/undertak. Årsaken er ikke kjent.
Forøvrig slitasje pga alder. Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

Velkommen til sentrale Maries vei 20b med super beliggenhet i Bugården/Krokemoa.
Eiendommen ligger meget sentralt plassert med kort vei til det mest. Beliggenheten gjør at de håpefulle enkelt kan komme seg til aktiviteter på egenhånd. I nærområdet finnes blant annet Bugårdsparken, skoler, barnehager og matbutikker kun en spasertur unna.
Eneboligen holder en gjennomgående god standard med lyse, tidsriktige og moderne fargevalg. I første etasje er det varmekabler i gulvet i gangen.
Kjøkkenet er utformet med åpen løsning mot stuen. Det er god plass til egen spisestue. Kjøkkenet har innredning med lyse profilerte fronter med laminert benkeplate. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Badene har flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger. Badet i første etasje er innredet med dusjkabinett, toalett, opplegg for vaskemaskin, vegghengt servantskap, speil og skap med overlys. Badet i andre etasje er innredet med dusjkabinett, boblebadekar, toalett, speil, vegghengt servantskap og ekstra skap.
Alle boligens 3 soverom befinner seg i andre etasje. Soverommene har parkett på gulv og er malt i lyse og tidsriktige farger.
Velkommen til en hyggelig visning

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmepumpe og peisovn i stuen, varmekabler i gulvet på badene og i gangen og balansert ventilasjon med varmegjenvinning, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.08.2012. Det ble 27.04.2023 gitt ferdigattest på: bruksendring av bod i 2. etg fra tilleggsdel til hoveddel (soverom). Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 1059919, tinglyst 19.12.2011, type heftelse: Best. om vann/kloakkledning. Rett for nabo til å ha ledninger over tomten og til å vedlikeholde disse.
Heftelsen vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 
Eiendommen har tinglyst veirett på Gnr:149 Bnr:42 Snr:1,2,3,4,5,6. Rettigheten er tinglyst på de 5 eiendommene som benytter stikkveien inn fra Maries vei. Dagboknr 1059919, tinglyst 19.12.2011: Bestemmelse om veg/best. om vann/kloakkledn. Felles vedlikehold med de andre 10 enhetene (5 eiendommer) a veien. Rett til å ha ledninger (over samme gnr/bnr) og til å vedlikeholde disse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Maries vei 20b
Meget attraktiv beliggenhet i barnevennlige Krokenskogen, ikke langt unna Krokemoa barneskole. Området er meget populært hos barnefamilier, mye grunnet alle fasilitetene. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand slik at hente og bringe tjeneste for foreldrene blir minimal. Kort vei til blant annet treningssenter og flere dagligvareforretninger. I Krokenskogen er det mange barnefamilier og og et aktivt nærmiljø.
Bugårdsparken er Sandefjords største turpark og ligger kun en kort spasertur unna. Der finnes det bl.a svømmehall, friidrettanlegg, idrettspark med fotballbaner, håndballhall, tennishall og ishall. Området er også kjent for sitt mangfold, med fasiliteter for barnefamilier og helt opp til de eldste.
I nærheten ligger også Metro Lekeland og Bowling, her er det lek og morro for alle aldre.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning i ditt nye hjem!

Barnehager, skoler og fritid

Krokemoa barneskole og Bugården ungdomsskole. Diverse barnehager samt SVGS i gangavstand fra boligen.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 320 kvm. Oppkjørselen er steinlagt og fremstår meget delikat. Hagen rundt huset er gresslagt og beplantet med diverse busker. Mot nabo og veien er det beplantet hekk som gir godt med skjerming.

Parkering

Parkering i egen carport eller på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Den siste stikkveien er privat vei med felles vedlikeholdsansvar på de 10 enhetene som bruker denne delen av veien.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til: Boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.071,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6.101 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.562.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1.229 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Brøyting (privat) kr 500,- i året
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.244.242,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4.479.270,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.115.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Helle Therese Olsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Krokenskogen Velforening. Her innbetales det kr 200 pr. år. Dette er frivillig for denne boligen å være med på.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 37.500 av salgssummen
Tilrettelegging fra kr 12.500,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 1.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0296/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23296

Dato

Sist oppdatert: 15. mai 2024 kl. 16:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på 41603938 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.