Komplett salgsoppgave

Mokollveien 31

5 390 000 kr
126 m²
3 soverom
Velkommen til Mokollveien 31!
Velkommen til Mokollveien 31!
Kart
Del
Andreas Haraldsen
Presenteres av
Andreas Haraldsen
Mokollen
BUD INNKOMMET! En grønn oase på toppen av Mokollen - Nyere kjøkken og bad - Solrikt - Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 390 000 kr
 • Omkostninger
  135 920 kr
 • Totalpris
  5 525 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1937
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  126 m²
 • Bruksareal
  205 m²
 • Tomteareal
  781,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ønsker du å bo i ett fredfullt og barnevennlig område rett ved Mokollen? Da bør du se her, for dette er ett boligområde og hus det er verdt å ta en titt på. Huset ligger som en grønn Oase, med meget pent opparbeidet utearealer. Tomten grenser til skog og flotte turområder. Rusle avstand ned til sentrum og butikken, samt kort vei til skole og barnehage.
Boligen holder en gjennomgående god standard, lyse moderne farger og en god planløsning. Inneholder blant annet stor vinkel stue, nyere Epoq kjøkken, delikat flislagt bad og 3 soverom. Eiendommen har også Isolert lekestue/gjesterom og dobbel garasje.
Mokollveien er en rolig gate med lite trafikk, noe som gjør det trygt å ferdes for store og små. Her kan du nyte fuglesang og naturen i en hektisk hverdag, kun en spasertur fra sentrum.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Mokollveien 31, 3226 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 39, bruksnummer 27, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 205 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm
Bruksareal:
Enebolig 167 kvm
Garasje 31 kvm
Uthus 7 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 71 kvm: Entré, baderom, gang, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje 48 kvm: Trappegang og 3 soverom.
Uthus:
1. etasje 7 kvm: Soverom ( ikke godkjent til varig opphold )
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller 48 kvm: 4 Boder.
Garasje:
1. etasje 31 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.10.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/mur konstruksjoner. Bærende konstruksjonen og etasjeskiller hovedsakelig oppført i trekonstruksjoner. Yttervegger med stående tre-kledning. Tak med saltaksform tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre med 2-lags glassfelt og kodelås fra 2017. Dobbel terrassedør i tre med glassfelt fra 2008. Enkel balkongdør i tre med 2-lags glassfelt fra 2009. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra ukjent årstall, 2007, 2008, 2016 og 2022. Kjellervinduer med karmer/rammer av tre fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet (luft til luft varmepumpe og panelovner) og vedfyring.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
TG1 : 56% | TG2 : 36% | TG3 : 5% | TGIU : 3%
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
- Loft: Fuktskjolder/-merker og fuktskade observert i tak/undertak ved pipen og gavlvegg. Det er utført fuktmåling og det er forhøyede verdier.
- Skorstein inne: Riss/sprekker på skorsteinen på kaldloft.
- Etasjeskille i 1 og 2 etg: Merkbare skjevheter. Forskjellen på høyeste og laveste punkt på 2m er målt til 35mm i gangen, 25mm på soverom 1 og 33mm i 1.etg.
TG2:
- Bad fra 2018: Lokalfall i nedfelt dusjsone er mindre enn hva som ideelt anbefales. Gulvet er tilnærmet flatt.
- Kjøkkeninnredning fra 2018: Ikke montert automatisk lekkasjestopper. Ikke etablert komfyrvakt.
- Stedvis knirk i gulv i 1.etg. Noe svelling/fuktskade i bunn av dør til badet.
- Kjeller: Kun ventilasjon via vinduer. Råteskader på og ved bunnsvill til delevegg, samt fuktmerker/ skader på plate mot grunnmur. Spor etter borrebille i stubbeloft og bjelkelag. Det ble også registrert forhøyede verdier av fukt etter måling i stubbeloft og bjelkelag.
- Krypkjeller: Helhetsvurdering. Ingen inspeksjonsmulighet. Krypkjeller under gangen og badet er inspisert via en inspeksjonsluke. Der er det ikke etablert tilstrekkelig fuktsperre mot grunn. Ikke etablert stubbeloft i deler av krypkjelleren. Blottlagt isolasjon i bjelkelag.
- Loft ( innredet ): Oppbyggingen av konstruksjonen er lukket.
- Loft ( råloft ): Ikke etablert dampsperre/plast over våtrommet mellom kald og varm sone. Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet, redusert ventilering til kaldloft.
- Innvendig trapp har kun rekkverk/håndløper på ene siden.
- Teknisk anlegg/VVS: Varmtvannsbereder er eldre. Vannrør er eldre. Stoppekran er eldre. Skjulte avløpsrør, og ikke mulig å vurdere.
- Elektrisk: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling. Kun fremlagt samsvarserklæring/dokumentasjon på deler av det elektriske anlegget.
- Yttervegger: Alderspreg på kledning.
- Vinduer har behov for vedlikehold/utskiftning.
- Yttertak: Bærer preg av alder og slitasje. Fuktmerker på undertaket og ved pipen. Kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Slitasje på beslag i gradrenne og israfter.
- Grunnmur: Stedvis riss/sprekker på grunnmuren.
- Drenering: Helhetsvurdering.
For øvrig slitasje på grunn av alder. Se utfyllende tekst i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Boligen holder en gjennomgående god standard, lyse moderne farger og en god planløsning. På gulvene er det for det meste laminat, tepper og fliser. Malt panel og malte slette vegger. Stor vinkelstue med både peis og varmepumpe, samt utgang til terrasse og hage.
Nyere Epoq kjøkken med profilerte grå fronter, meget god skap og benkeplass, samt integrerte komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap. Plass til et lite spisebord på kjøkken.
Delikat flislagt bad med servant i innredning, dusjnisje, wc og opplegg til vaskemaskin.
Romslig gang og 3 soverom i 2.etg.
Isolert lekestue/gjesterom med innlagt strøm.
Dobbel garasje.
Se for øvrig tilstandsrapport.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet; varmekabler på bad, vaskerom og gang. Varmepumpe i stue fra 2019 og ellers panelovner. Vedfyring i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Xx og xx (angi rommene eller om det gjelder hele etasjer – eks loft/kjeller) er opprinnelig byggemeldt som boder jf. xxx (byggetegninger?) og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3804/39/27:
06.11.1935 - Dokumentnr: 901053 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3804 Gnr:39 Bnr:33
14.11.1953 - Dokumentnr: 3121 - Erklæring/avtale
REGULERING AV AREAL I FORBINDELSE MED VEGGRUNN/JERNBANEGRUNN
18.08.1960 - Dokumentnr: 2408 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3804 Gnr:39 Bnr:164
Bestemmelse om vann/kloakkledning
12.06.2002 - Dokumentnr: 4169 - Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere
03.02.1932 - Dokumentnr: 910033 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr:3804 Gnr:39 Bnr:2
Bestemmelse om veg

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Mokollveien 31!
Stille, fredelig og særdeles barnevennlig område med lite trafikk, slik at de med små barn trygt kan la de små leke fritt. Her er det gangavstand til populære Mosserød barneskole, Mokollen skole og Breidablikk ungdomsskole. Området kan by på flotte Mokollen, Hjertåsskogen og Midtås parkanlegg og skulpturpark, Anders Jahres tidligere hjem. Dette er også et flott turmål for å nyte flott utsikt over byen. Boligen ligger på "riktig" side av Mokollen med tanke på solforhold. Her har du solen til ca. 22:30 sommerstid ifølge selger.
På Mosserød ligger det dagligvareforretning med lange åpningstider og det er også etablert flere barnehager i nærområdet.
Mosserød ligger i behagelig avstand fra byen, ca 2,5 km nord slik at det er gangavstand til bl.a. jernbanestasjonen. Kort vei også til E-18 og Torp flyplass for de som pendler i jobben.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Se google- maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

- Mosserød barneskole ca. 1 km
- Breidablikk ungdomsskole ca. 1,4 km
- Wang ung ca. 2,8 km
- Sandefjord videregående ca. 1,8 km
- Flere barnehager i nærheten
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 781 kvm
Pent opparbeidet hagetomt med busker, trær og blomster. Hagen er omkranset av hekk, som gjør hagen skjermet for innsyn. Hagen innbyr til lek og moro for både store og små.

Parkering

Dobbel garasje med nytt tak, samt stor gårdsplass på egen tomt. Eiendommen har el-bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Midtåsen datert 15.02.2023 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter har en årsprognose på kr 13.071,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
I selgers husstand har det bodd tre mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 20.000 kwh pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.000.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd/ Altibox som leverandør av tv/fiber og har avgift på kr 1.279pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 035 914,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 729 291,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.525.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lisbeth Åvangen og Trond Dukefos

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0335/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23335

Dato

Sist oppdatert: 11. desember 2023 kl. 15:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.