Komplett salgsoppgave

Raveien 430

4 550 000 kr
167 m²
6 soverom
Velkommen til Raveien 430!
Velkommen til Raveien 430!
Kart
Andreas Haraldsen
Presenteres av
Andreas Haraldsen
Kullerød/Fevang
Nyoppusset enebolig med stor hybel i 2.etg. - 2 nye kjøkken - 2 nye bad - Mulighet for gode leieinntekter

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 550 000 kr
 • Omkostninger
  114 920 kr
 • Totalpris
  4 664 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  167 m²
 • Bruksareal
  258 m²
 • Tomteareal
  559,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ser du etter et utleieobjekt eller et sted du kan bo billig med gode leieinntekter? Dette er boligen for deg.
Eiendommen består av en enebolig med stor hybel i 2.etg. Det er utvendig trapp med inngang til hybel i 2.etg. i tillegg er det dør innvendig mellom enhetene. Eiendommen har nylig blitt pusset opp med blant annet nye overflater innvendig, 2 nye bad, 2 nye kjøkken, enkelte nye vinduer og skiftet noe kledningsbord. Gjennomgående god standard med lyse moderne farger og en god planløsning.
Eiendommen ligger perfekt til på Kullerød med kort vei til Kullerødområdet, matbutikk, bensinstasjon, skole, Torp flyplass og E-18.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Raveien 430, 3239 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 17, bruksnummer 116, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 258 kvm
Totalt primærrom: 167 kvm
Bruksareal:
Enebolig 258 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 92 kvm: Vindfang , bad , wc , gang m/trapp , kjøkken , Stue og 3 soverom.
2. etasje 75 kvm: Trapperom , gang , bad , stue/kjøkken , gang 2, 2 soverom og alkove.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller 83 kvm: Boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.10.2022 utført av G-Takst AS;. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betongstein/sparesteinsmur som grunnmur. Grunnmuren er fra byggeår. Taket er tekket med glasert takstein antatt fra 1980-tallet. Undertak av bord fra byggeåret. Malte vindskier. Plassbygget takkonstruksjon med bordtak fra byggeåret. Konstruksjonen er oppført etter datidens standard. Synlig noe isolering, men usikkert i forhold til isolasjon i konstruksjonen. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Veggene har reisverksplank eller grovt bindingsverk i opprinnelig bolig og antatt bindingsverk i tilbygget del. Fasade/ kledning har stående bordkledning. Eier opplyser at vegger innvendig er isolert med 5 cm glava. Boligen har flere PVC-vinduer med 2-lags glass fra 2022. Lakkert hovedytterdør av tre. Balkongen beliggende over innglasset veranda. Tettesjikt av takpapp, tremmer av tre på gulv. Tett rekkverk av tre. Støpt platting og trapp belagt med skifter ved hovedinngang. Rekkverk av smijernsrekkverk.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
- Ikke montert rekkverk ved trapp til innglasset veranda
- Ikke montert rekkverk til trappen ned til kjelleren. Gammel og slitt og har lav frihøyde.
TG2:
- Utvendig nedløp og beslag har ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mangler snøfangere på helle eller deler av taket.
- Det er registrert enkelte fuktskjolder ved gjennomføringer og noe misfarginger i undertaket.
- Vinduer har påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Trevirket i vinduene har stedvis høy fuktighet. Dårlig lufting på belistning mot sålebenk/vannbrett.
- Utvendig dør er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Kald trekk kan oppstå.
- Rekkverk balkong er for lavt. Risikokonstruksjon med balkong/terrasse over innredet boligrom.
- Rekkverkshøyde i trapper er lavere enn dagens forskrifter. Mangler håndløper på ene veggen.
- Noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrengning i kjellergulv. Begrenset ventilering i kjeller.
- WC i 1.etg: Kun naturlig avtrekk. Bør monteres mekanisk avtrekk.
- Drenering: Ikke registrert noen grunnmurspapp på utvendige yttervegger. Det må derfor antas at det ikke er utført noen arbeider med drenering siden bygningen ble oppført.
For øvrig slitasje på grunn av alder. Les mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen har gjennomgående god standard med lyse moderne farger og en god planløsning. Det meste av innvendige overflater er nylig pusset opp.
1.etg. inneholder gang, stue med åpen løsning mot nytt kjøkken. Delikat flislagt bad med servant i innredning, dusjnisje og wc. Separat gjestetoalett. 3 soverom.
2.etg. har hovedinngang fra utvendig trapp og inneholder gang, Stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til stor balkong. Nytt delikat flislagt bad med servant i innredning, dusjnisje og wc. 2 soverom og alkove.
Stor lagringskjeller med både utvendig og innvendig adkomst.
Alt av elektro og innvendig rør er nytt. Det er en strømmåler i hver etg.
(Anneks som er avbildet er ikke en del av eiendommen og vil bli revet i forbindelse med utviklingen av naboeiendommen)

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vedovn i begge etasjene i tillegg til kjeller, varmepumpe i 1.etg., samt varmekabler på badene og i utvendig trapp, ellers elektrisk oppvarming.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Eiendommen er nylig ombygget med utvendig trapp til 2.etg. Fasade endringen er søkt og godkjent i kommunen. Innvendig arbeider er ikke søkepliktig. Det er adkomst mellom enhetene innvendig, slik at dette er å anse som en enebolig med stor hybel i 2.etg.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
21.06.1937 - Dokumentnr: 825 - Bestemmelse om veg. Vegvesenets betingelser vedtatt
14.08.1991 - Dokumentnr: 4670 - Best. om vann/kloakkledn. Byggeforbud nærmere ledningen enn 4 mtr m v

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 2.etasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger ligger på Hunsrød/Fevang, ca 6 km fra sentrum. Det skal bygges ut i området og boligen vil bli beliggende i en blindvei hvor det er trygge lekeforhold for ungene med lav fartsgrense. Ikke langt fra boligen finner man Fevang skole med alt fra fotballbaner, ballbinge, lekeplasser m.m. Det er fine tur- og rekreasjonsområder i nærheten. Det bor mange hyggelige familier i nabolaget og området omtales som trivelig og sosialt. Eiendommen ligger nært til butikk, skole, Torp flyplass, bussforbindelser, bensinstasjon og det er kun noen hundre meter å gå til nærmeste barnehage.
Velkommen på visning!

Barnehager, skoler og fritid

Fevang barneskole, Breidablikk ungdommsskole og flere barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 559,4 kvm.
Tomten er opparbeidet med busker, hekk og gressplen. Stor asfaltert gårdsplass.
Det vil være byggeaktivitet på tomten som omkranser denne eiendommen, dette vil medføre at det blir lagd en ny intern vei til feltet, som igjen medfører at man må legge om innkjørselen. Det blir et sted langs eiendommens østside. Utbygger skal sette opp støyskjerm mot Raveien.

Parkering

Stor asfaltert gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen må påregne å legge om innkjørselen i forbindelse med at det vil bli lagd ny intern vei inn til område når det skal bli utviklet. Den nye innkjøringen blir et eller annet sted langs eiendommens østside hvor også internveien i feltet vil gå. Det blir i den forbindelse også satt opp støyskjerm mot Raveien.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til: Boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.000,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.664.920-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sandefjord Utvikling AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0324/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22324

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2022 kl. 14:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.