Komplett salgsoppgave

Hårkollveien 53B

3 290 000 kr
106 m²
3 soverom
Her kan man nyte sommeren på sitt beste
Her kan man nyte sommeren på sitt beste
Kart
Del
Yvonne Jeanette Wang
Presenteres av
Yvonne Jeanette Wang
Nøtterøy/Hårkollen
Innholdsrik bolig med solrik uteplass. Garasje! Sjønært!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Omkostninger
  9 481 kr
 • Totalpris
  3 776 661 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  111 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  106 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  5 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  32 m²

  Nøkkelinfo

 • Andel fellesgjeld
  477 180 kr
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 965 kr
 • Energimerke
  Gul F

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte innen 2 timer før visning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En tiltalende og velholdt familiebolig over 2 plan med garasje i felles garasjeanlegg. (El-bil lader) Boligen inneholder vindfang, kjøkken, toalettrom, stue med spiseplass og vedovn, bad og fire soverom (hvor ett ikke er omsøkt til rom for varig opphold) Flott terrasse fra 2019 og pergola fra 2023 hvor man sitter lunt til med gode solforhold. Borettslaget er veldrevet og oppgradert med bl.a etterisolering og kledning, noen nyere vinduer og dører og takfornying. Muligheter for å kjøre helt inn til døren. Beliggende fint til på feltet og grenser til friområder. Boligen ligger i et populært boligområde med kort vei til skole og barnehage. Det er kort vei til sjøen og Arås båthavn, et supert utgangspunkt til bading og båtliv. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hårkollveien 53B, 3138 SKALLESTAD
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 46, bruksnummer 106, ideell andel 1/1
Andelsnummer 40, Oterbekk borettslag, organisasjonsnummer 948 325 918

Innhold

BRA-i:
1. etasje 67 kvm: Vindfang, kjøkken, stue, gang, toalettrom, trapperom, soverom
2. etasje 39 kvm: Trapperom, gang, bad/vaskerom, tre soverom
BRA-e:
1. etasje 5 kvm: To boder med utvendig adkomst
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.04.2024 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Les mer i punktet om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Taket er tekket med dobbelkrom betongtakstein. Takrenner og beslag i aluminium og belagt stål. Vegger i bindingsverk og kledd med stående tømmermannspanel. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Rekkverk på balkong er for lavt ihht forskrifter, slitasje på gulv, trapp, noen dører, bad, varmekabler på bad, slitasje kjøkken, anbefaler service på varmepumpe.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser i egenerklæringen:
- Det hadde vært fuktskade fra tak til loft før vår tid. Dette skal ha blitt utbedret av borettslaget.
- Ibygg etterisolerte og byttet kledning på langvegger i årsskiftet 22/23. Vi rev gammel platting og bygget ny i juni-19.
- Felles ladeanlegg i garasje. Satt opp av elektriker. Boks valgt av OBOS.
- Vi har pusset opp boden og brukt rommet som soverom/oppholdsrom. Ikke omsøkt.

Standard

Boligen er oppført i 1976 og er en tomannsbolig over to plan og inneholder vindfang, kjøkken, toalettrom, stue, fire soverom og bad. Flott uteplass med gode solforhold oppgradert i 2019 og med pergola fra 2023. Kjøkkenet er fra 2004 og bad ble oppgradert i 2003. Varmepumpe i stuen fra 2014.
Overflater består hovedsakelig av: gulv av parkett, belegg og laminat. Vegger har malt panel, mdf plater, malt panel og malt tapet. Innvendige tak har malte slette plater.
Kjøkken:
Ikeakjøkken fra 2004 hvor benkeplate og blandebatteri ble oppgradert i 2010. Benk av heltre og flis mellom benk og overskap.
Hyggelig kjøkken med plass til spisebord. Oppvaskmaskin og komfyr medfølger.
Bad:
Flislagt bad fra ca 2003 som inneholder servant, toalett, badekar med dusj, speil og opplegg for vaskemaskin.
En innholdsrik og fin bolig som kan passe for mange i et veletablert område!
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke:
Vannslangetrommel ute
Sykkelstativ ute
Flat taklampe på soverom oppe
Vegglampe i bod/soverom oppe
Gardiner i stue
Ivarhyller i utebod
Barnegrind

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stuen. Varmekabler på bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 18.02.1977. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 1. Utbedring av lydskillevegg mellom Hårkollv. 47 a og 47b. (Utbedring foretatt i 1977 på pkt. 1.) 2. Innsetting av dobb.trådglass i vinduer i felles brannvegger vedr. 3-romsleilighetene.
Det er uklart om pkt. 2 er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Plantegning fra 03.01.1976: 1. etasje. Garderobe er gang og utvendige boder er ikke tegnet inn.
2. etasje: Bod er soverom og det er ikke søkt bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (rommet er på 5,4 m2 og i strid med
anbefalt areal på minimum 7 m2 etter dagens forskrifter). Det foreligger ikke tegninger for garasjen.
Det ene soverommet i 2.etasje er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servituttene vil følge eiendommen.
Erklæring/avtale: pant for restkjøpesum. Rettighetshaver: Nøtterøy kommune. Bestemmelse om bebyggelse med flere bestemmelser. Tinglyst 17.08.1976, dagboknr 4619

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig strøk, med kort vei til sjøen og Arås båthavn, et supert utgangspunkt til bading og båtliv i vår flotte skjærgård. Det er gåavstand til skole og barnehager, og Meny med Post i butikk på Skallestad. Kun en liten kjøretur til koselige Teie torv og Tønsberg by. Det går også sykkelsti og busser på denne strekningen. Lekeplass med aktivitetsmuligheter på tomten til borettslaget. Det er svært fine turområder i umiddelbar nærhet, både i skog, langs kyst og i lysløype.
Bademuligheter i Arås båthavn med stige. Kort vei til Verdun badeplass, et flott friområde med svaberg, brygge, gresslette, stupetårn og badestige. Her ligger også Knarberg båthavn. Ulvøytangen badeplass ligger også i nærheten med små sandstrender mellom glattskurte svaberg. Badested i Sparrønningen rett ved og barnevennlige Torødstranda ligger i en sjarmerende bukt med sandstrand og gressbakke. Hele området ligger fristende til for alle aktiviteter. Nesskogen idrettspark og Hårkollhallen ligger også i nærheten og gir muligheter for mange fine aktiviteter for hele familien.

Adkomst

Fra Tønsberg kjør RV308 over Kanalbroa til Nøtterøy. Ta Smidsrødveien til venstre i Teie veidele mot Årøysund og følg denne over i Berganveien. Passer Arås båthavn på venstre side og følg Berganveien forbi boligene på Oterbekklinna, ta til høyre inn Petterødveien og fortsett denne forbi noen små jorder og skogen på venstre side, frem til veikrysset som går inn i Hårkollveien, ta andre vei til høyre, hvor boligen ligger inne veisløyfen på venstre side inne i boligfeltet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Oserød skole og Borgheim ungdomsskole. Nøtterøy og Færder videregående skole. Det er flere barnehager i nærheten.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på ca 11 103 kvm som tilhører borettslaget. Flott og hyggelig fellestomt med blant annet en lekeplass.

Parkering

Parkering i egen garasje med elbil-lader. Borettslaget har ca. 20 parkeringsplasser ute.
Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boliger i henhold til reguleringsplan Hårkollen datert 18.04.1975 med tilhørende reguleringsbestemmelser stadfestet 18.04.1975.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, byggegrenser, Utbyggingsvolum og funksjonskrav, Ras- og skredfare.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 965,- pr. mnd. og inkluderer: Drift og vedlikehold, forsikringer, kommunale avgifter, felles energi/fyring, tv-anlegg/bredbånd, andre driftskostnader og styre, revisjon og forretningsførerhonorarer. Se regnskap for uttømmende informasjon.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2024
Felleskostnadene fordeles slik:
Internett kr 613,-
Felleskostnad kr 7.352,-
Da dette er et borettslag uten IN-avtale så foreligger det ingen fordeling på av finanskostnader på andelsnivå fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.620 kwh. pr. år.
Boligen/borettslaget er tilknyttet Telenor fiber som kan justeres med T-We som leverandør av kabel-tv. Avgift er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2023 var kr 850 060,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 3 400 240,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 477 180,- pr. 01.05.2024
Total fellesgjeld for boligselskapet er 15.902.130,- pr. 30.04.2024 og lånevilkårene er:
* HABA01-94817233184 Restsaldo: 15.863.760,- Restløpetid: 30 år Rente: Flyt 5,75%
* SPARE2-SPARE2 Restsaldo: 38.370,- Restløpetid: 24 år 9 md. Rente: Flyt 0,00%
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 500,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 500,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.981,-
- Dersom kjøper ikke er medlem av boligbyggelaget, må det påregnes en innmeldingsavgift på kr 500,- og årlig medlemsgebyr pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.776.661,-  Av dette beløpet utgjør kr 477.180,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 8.250,- for andelsboliger/hytter med andelsnr. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Liv Ingrid Okstveit og Magnus Okstveit

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Oterbekk borettslag. Borettslaget består av 40 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 56 25.
Dugnad må påregnes - Vår og høst dugnad. Der det er felles inngang skal disse vaskes en gang pr. uke og gå på omgang på leilighetene.
Det er tillatt å ha en hund eller katt pr. husstand. Beboere som har dyr må sende skriftlig melding til styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
2022-2023: Fasader og fellesganger; Fasader på langvegger og gavlvegger (de uten balkong/ utenom 47A) som ikke var etterisolert fikk 10cm Rockwool og ny utvendig gips og kledning. Kledning ble levert med grunning og toppstrøk og ble malt 2 strøk etter montering. Gulv vegger og tak i fellesganger ble pusset
opp i 39, 41, 43 og 45 og det ble montert nye leilighetsdører i leilighetene mot fellesgangen.
2013-2013: Div. vedlikehold; Rehabiliteringsprosjekt med nye vinduer, takrenner, taksteinbehandling og maling.
2012-2012: Garasjer; Oterbekk brl godkjente på ekstraordinær generalforsamling 28.02.2012 garasjeprosjekt med ny garasje til alle 40 leiligheten. Firma 1-2-Tre AS ble valgt til oppdraget. Ferdigbefaring på garasjene ble avholdt 30.11.2012.
2012-2013: Tak; Takfornying.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr 27.000,-
Tilrettelegging fra kr 12.500,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 25.500,-
Visninger: Alle er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0076/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2476

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte innen 2 timer før visning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.