Komplett salgsoppgave

Rabbenveien 2 c

3 990 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen på visning i Rabbenveien 2c
Velkommen på visning i Rabbenveien 2c
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Åskollen
Pent rekkehus med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Vestvendt terrasse med svært gode solforhold. Garasjeplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  100 920 kr
 • Totalpris
  4 090 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  97 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Alle våre visninger har påmelding. Meld deg på til annonsert fellesvisning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil. Dersom det ikke er annonsert med fellesvisning, kontakt megler epost eller mobil for å avtale privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, påmeldingsfrist er kl. 1200 på visningsdag.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pent rekkehus med 3 etasjer.
 • Fin stue med peisovn - stuen har flott fjordutsikt
 • Profilert IKEA kjøkken fra ca. 2010 med medfølgende hvitevarer
 • Praktisk wc-rom og 3 soverom i 2. etg
 • Bad med dusjkabinett og separat vaskerom (ikke omsøkt)
 • Varmtvannsbereder, ytterdør og terrassedør fra 2019
 • Vestvendt terrasse på ca. 11 kvm (terrassegulv fra 2023)
 • Sol fra soloppgang til ca. kl. 22.00 midtsommers
 • Rolig og avskjermet uteplass
 • Tak fra 2005 og malt utvendig fasade i 2022
 • Garasjeplass i felles garasjerekke
 • Tilrettelagt for etablering av ladeboks til el-bil
 • Barnevennlig beliggenhet med flere barnefamilier i nærområdet
 • Kort gangavstand til barneskole med trygg gangvei
 • Kort gangavstand også til bussholdeplass og 2 matbutikker
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Rabbenveien 2 c, 3039 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 27, bruksnummer 67, seksjonsnummer 18

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 112 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 97 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 15 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  20 kvm: Entré, gang, bad og vaskerom.
  1. etasje:
  38 kvm: Stue og kjøkken.
  2. etasje:
  39 kvm: Gang, wc-rom og 3 soverom.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  15 kvm: 3 boder.
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. primærrom: Bad og vaskerom. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Jarle Dalen Myrengen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning (malt i 2022 og deler av kledning over inngangsparti ble skiftet i 2022). Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 3-lags glass fra 1977. Terrassedør og ytterdør fra 2019. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Gruset adkomstvei til boligens inngangsparti i underetasje. Det er takoverbygg ved inngangspartiet.
  1. etasje
  Stue: Stue med sofaområde og spiseplass. Åpen løsning mellom kjøkken og spisestue. Frittstående peisovn med plate på gulv og malt murvegg. Trappegang til 2. etasje og underetasje. Laminat på gulv, tapet samt malt panel på vegger og tak-ess i himling. Utgang til vestvendt terrasse på ca. 11 kvm med levegger. Terrassegulv ble skiftet sommeren 2023. Videre er det trappeadkomst til fellesareal. Uteplassene har sol fra soloppgang til ca. kl. 22.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
  Kjøkken: Profilert IKEA kjøkkeninnredning fra ca. 2010 med over- og underskap i hvit utførelse. Flislagte felt over laminerte benkeplater. Lysarmaturer under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, automatisk vannstopper (2019), integrert oppvaskmaskin, ventilator, komfyr og frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, tapet på vegger og tak-ess i himling.
  2. etasje
  Gang: Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv, malt panel på vegger og tak-ess i himling.
  Wc-rom: Rommet ble delvis oppgradert i 2017. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap. Speil og lysarmatur over servant. Gulvstående toalett. Automatisk vannstopper (2019). Belegg på gulv, mdf-panel på vegger og tak-ess i himling.
  Soverom 1: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, tapet på vegger og tak-ess i himling.
  Soverom 2: Laminat på gulv, tapet på vegger og tak-ess i himling.
  Soverom 3: Skyvedørsgarderobe i glatt utførelse. Laminat på gulv, tapet på vegger og tak-ess i himling.
  Underetasje
  Entré: Vegghengt hattehylle med knagger. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt panel på vegger og tak-ess i himling.
  Gang: Trappegang til 1. etasje. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt panel på vegger og tak-ess i himling. Tilgang til boder.
  Bad: Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap og vegghengt skap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, våtromsplater på vegger og malt panel i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod, dette er ikke bruksendret/omsøkt.
  Vaskerom: Vegghengt utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Belegg på gulv, våtromstapet på vegger og panel i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod, dette er ikke bruksendret/omsøkt.
  Generelt om boligen: Boligen har uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i 2. etasje. Høiax Titanium Eco 200 varmtvannsbereder fra 2019, plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang (2. etasje). Utført el-sjekk i 2021. Installert ventil for å kontrollere trykket i vannrørene (2019), ventilen er plassert i Rabbenveien 2D. Vann- og avløpsrør ble spylt samt sjekket med kamera i 2022.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Vaskerom: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Bad: Underkant veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning, bomlyd i enkelte gulvfliser, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt tettesjikt, utilfredsstillende tettedetaljer ved rørgjennomføring (avløp under servant), for lite nivåforskjell på gulv, sluk er ikke skiftet ved oppgradering av rommet og gulv samt vegger bærer preg av ufagmessig utførelse.
  - Wc-rom: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel og redusert luftutskiftning.
  - Rom under terreng (u. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser, konstruksjonsoppbygging som etter erfaring har en forhøyet fuktrisiko og dørblad til enkelte innerdører har kontakt med terskel/karm.
  - Loft (uinnredet/råloft): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. ukjent konstruksjonsoppbygging, kondens på enkelte spikre og enkelte fuktmerker, se rapport for nærmere detaljer.
  - Innvendige trapper: For store åpninger i rekkverket iht. krav, for store åpninger i trapp iht. krav, stedvis for lite fri ganghøyde i trapp iht. krav og kun rekkverk/håndløper på en side (u. etg).
  - Etasjeskiller (2. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 12 mm på soverom (mot nordøst) og 20 mm på soverom (mot nordvest).
  - Radon: Ikke foretatt radonmålinger i boligen.
  - Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder (dreneringen er nedgravd og skjult), se rapport for nærmere detaljer.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Brann: Avvik fra forskrift ved branntekniske forhold - ikke etablert brannskille på kaldtloft.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder integrert oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Frittstående peisovn i stue. Varmekabler i gulv i entré, gang (underetasje), bad og vaskerom. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
  Eiendommen har oljetank, denne er tømt, sanert og fylt igjen i 2017 iflg. selger.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.10.1953, som omfatter oppføring av firemannsbolig. I tillegg er det ferdigattest for riving og oppføring av garasjeanlegg datert 23.11.2017.
  Det er ustedt godkjente byggetegninger for bygningen datert 18.04.1952 og for garasje fra 2016.
  Bad og vaskerom er opprinnelig byggemeldt som boder jf. Godkjente byggetegninger datert 18.04.1952. Innredning av rommene til primærrom er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Boligen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 8689
  Tinglysningsdato: 01.12.1980
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 18, boligformål, sameiebrøk 1/32.
  Seksjoneringen vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen ligger flott til på Åskollen. Beliggende i et attraktivt, barnevennlig og rolig boligområde. Det er mange barnefamilier i det nærmeste nabolaget og det er kort gangavstand til barneskole. Det er også kort gangavstand til to dagligvarebutikker og post-i-butikk.
  Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen med mange aktiviteter (håndball, fotball, barneidrett, ski og IFO). Kort gangavstand (3 minutter) til klubbens eget idrettsanlegg med flere gressbaner, kunstgressbane og idrettshall. To musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter - med lysløype i Nordbykollen. Flott turterreng også i Røysjømarka. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og bademuligheter i Sota Fjordpark og Nøstodden.
  Kort gangavstand til bussholdeplass langs Nordbyveien med gode bussforbindelser til Drammen, se www.brakar.no for rutetider. Nærhet til Drammen sentrum og togstasjon med god kommunikasjon til Oslo/Sandvika/Kongsberg, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Få minutters kjørevei til E-18 retning Oslo/Kristiansand.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Drammen har et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Helleristningen barnehage, Nordbylunden barnehage, Nordby Gård barnehage.
  Åskollen barneskole (1.-7. trinn) har rundt 480 elever og et imponerende nybygg fra 2013.
  Marienlyst ungdomsskole og Galterud ungdomsskole (8. - 10. trinn) er tilgjengelige med skolebussordning.
  Marienlyst ungdomsskole har begrenset kapasitet, og som følge av dette har elevene fra Åskollen vekselvis begynt på Marienlyst og Galterud ungdomsskoler.
  Kommunestyret besluttet derimot i juni 2023 at: «Elevene fra Åskollen skal gå på Marienlyst. Investeringsmidler til paviljonger på Marienlyst innarbeides i handlings- og økonomiplanen.» Det er forventet at paviljongene på Marienlyst står klare til skolestart august 2024, og at alle elevene fra Åskollen barneskole skal gå på Marienlyst fra skoleåret 2024-2025.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 16 837 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fine grøntarealer med felles lekeplass. Gruset adkomstveier og gårdsplass.
  Eiendommen er en del av et sameie og har ingen klare tomtegrenser, men det er naturlige skiller mellom eiendommene. Den del av sameiets tomt som seksjonen disponerer, er opparbeidet med inngangsparti og terrasse.

  Parkering

  Medfølgende parkeringsplass på ca. 17 kvm i felles garasjerekke, plassen er tinglyst til seksjonen. Igland garasje som var ny i 2017.
  Mulighet for å koble seg på ledningsnett for el-bil lading i garasjen, det er klargjort egen kurs til seksjonen. Kostnader for tilknytning (del av påløpte kostnader ved installering av sikringsskap til garasjerekken), egen strømmåler, etablering/installering av ladeboks, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier. Strømanlegget er dimensjonert for opplegg av 6 el-billadere, pt. er det 3 garasjeplasser som har installert el-billader.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning opplyses å være fra 2019.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål samt deler kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Nyveienområdet i Nøsted bygningsdistrikt datert 10.06.1949 og for et areal på østsiden av Nordbyveien. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og adkomstvei ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Sameiet har ingen felleskostnader.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 16.709,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen hittil i 2023.
  Renovasjonskostnader: kr 3.178,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Eiendommen har privat snøbrøyting, dette koster ca. kr 800,- pr. år.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kWh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Gjensidige på kr 7.000,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, kostnaden er avhengig av hastighet på nettet og kanalvalg.
  Det må påregnes kostnader til tv/internett og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 997 658,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 591 568,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.090.920,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Magnus Ruud og Christina Ruud

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Rabbenveien 1-8.
  Sameiet består av 32 boliger med sameiebrøk 1/32.
  Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett.
  Megler har ikke funnet vedtekter for sameiet, av den grunn finnes det ikke dokumentasjon over sameiets fordelingsnøkkel av eventuelle kostnader.
  Til hver seksjon følger bruksrett til fellesareal. Hver seksjonseier er sameier i fellesarealet med like andeler jf. tinglyst seksjonering.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,0 % vederlag av salgssummen, tilrettelegging kr. 15.000,-, oppgjør kr. 6.000,-, markedsføringspakke kr. 23.900,-. Visninger: kr 3.500,- pr. visning etter 3 visninger. Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0405/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23405

  Dato

  Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:03

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Alle våre visninger har påmelding. Meld deg på til annonsert fellesvisning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil. Dersom det ikke er annonsert med fellesvisning, kontakt megler epost eller mobil for å avtale privatvisning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, påmeldingsfrist er kl. 1200 på visningsdag.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.