Komplett salgsoppgave

Sandtjønnlia 88

2 590 000 kr
84 m²
3 soverom
Koselig familiehytte i vakre naturomgivelser som egner godt seg uansett årstid.
Koselig familiehytte i vakre naturomgivelser som egner godt seg uansett årstid.
Kart
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Nissedal - Havrefjell
Koselig familiehytte med solrike terrasser og bilvei frem til hytteveggen.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 590 000 kr
 • Omkostninger
  65 920 kr
 • Totalpris
  2 655 920 kr
 • Byggeår
  2004
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Bruksareal
  88 m²
 • Tomteareal
  1 394 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  400 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Koselig familiehytte i vakre naturomgivelser borte fra hverdagens stress. Det er gode solforhold på terrassen - her kan du sitte ved hytteveggen med solen i fjeset! Enkel adkomst med parkering helt inntil hytteveggen. Hyttefeltet består av store tomter som har god avstand mellom hverandre, og det er ikke regulert flere hytter ved siden av denne. Havrefjell egner seg like godt uansett årstid. Området byr på fint turterreng med merkede turstier, flere fjellvann til fisking og gode jaktmuligheter. På sommeren er det fine bademuligheter i Spjotvatn med badeflåte, mens på vinteren kjøres det opp skiløype i hyttefeltet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sandtjønnlia 88, 3854 NISSEDAL
Kommunenummer 3822, gårdsnummer 41, bruksnummer 212, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 88 kvm.
Totalt primærrom: 84 kvm.
Primærrom:
1. etasje 72 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad, 3 soverom og entré.
2. etasje 12 kvm: Stue.
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Innvendig bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.09.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kommentar til areal:
I tillegg er det en bod med utvendig adkomst på ca. 5 kvm.
Det gjøres oppmerksom på at 2. etasje er innredet som stue på befaringstidspunktet. Rommet er medregnet som primærrom, men rømningsmuligheter tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei.
Vi gjør spesielt oppmerksom på at stue i 2. etasje er byggemeldt som hems, og på grunn av lav takhøyde kan det ikke godkjennes som rom til varig opphold.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av hytta hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra hyttas normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Hytta er iht. tilstandsrapporten oppført på ringmur av betong og lecablokker. Yttervegger består av trekonstruksjoner med liggende trekeldning. Saltak tekket med shingel. Vinduer i 2-lags glass. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Vindu til stue i 2. etasje tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei og har fått TG3, hvis rommet skal brukes til rom for varig opphold må godkjent rømningsvei etableres.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at badet har vegger uten våtromsstandard og at gulvet er tilnærmet flatt. Det er montert dusjkabinett på badet med avløp rett ned i sluk. Tettedetaljer ved rørgjennomføring til servant på badet er utett, og tettedetaljer bør utbedres. På badet ble det utført fuktmåling uten at det ble registrert forhøyde verdier. Det er løse gulvfliser samt noe skjevheter i gulvet i entré. Gulvet i stue med åpen kjøkkenløsning har noe bruksslitasje. Det er ikke gjennomført radonmåling, noe som er anbefalt. Vinduer har stedvis løse fuger ved sprosser, og tiltak bør påregnes. Det er noe skjevheter i konstruksjonen og rekkverket til terrassen. Det bør etableres tilstrekkelig bortledning av takvann fra grunnmuren. Alle forannevnte avvik har fått TG2.
Det er montert ventiler i ringmur, men krypkjelleren har en svært lav høyde uten inspeksjonsmulighet og er derfor ikke undersøkt tilstrekkelig.
Se utfyllende tekst i tilstandsrapporten.

Standard

Flott hytte med gjennomgående god hyttestandard. Det er gjennomført materialbruk med tregulv i alle rom, med unntak av bad og entré som har flislagte gulv. Vegger og himlinger har malt, behandlet og ubehandlet panel. Lys stue med åpen himling som gir en god romfølelse. I stuen er det god plass til sofahjørne og spisebord. Fra stuen har du utgang til delvis overbygd terrasse. Stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkeninnredning har profilerte fronter og er fra Strai Kjøkken. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn, ventilator og oppvaskmaskin. I tillegg er det plass til et frittstående kjøleskap. Med oppvaskmaskin på kjøkkenet er det like komfortabelt på hytta som hjemme. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk. Badet har flislagt gulv med varmekabler, dusjkabinett, servantskap med speil og sideskap og toalett. På badet er det opplegg til vaskemaskin. Tre soverom, det ene er utstyrt med dobbeltseng, det andre med familiekøye og det tredje med køyeseng. I entrèen er det flislagt gulv som tåler våte sko og klær etter en fjelltur. Fra entréen er det trapp opp til hemsen. Innvendig bod hvor varmtvannsbereder og sikringsskap er plassert. I tillegg er det en utvendig bod like ved inngangspartiet.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Salongbord, gul stuestol, hjørnelampe og veggur i stue, kommoder, speil, stol og kiste i entré, to stoler og kiste på hems, vannkoker på kjøkkenet og personlige eiendeler medfølger ikke. Øvrige møbler medfølger etter avtale.

Oppvarming

Jøtul vedovn i stue. Varmekabler på bad og entré. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Med en “Ring Hytta Varm”-løsning fra Sikom kommer du frem til en ferdig oppvarmet hytte som er varmet opp på billigst mulig måte. Nåværende eier har hatt et premiumabonnement som koster kr. 988,- pr. år.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 2005.
Det ble gitt tillatelse til oppføring av fritidsbolig på eiendommen av kommunen den 11.12.2003.
Tillatelsen ble gitt på følgende vilkår:
- Må mot avgift tilknyttes kommunalt avløpsanlegg.
- Det må monteres vannmåler i hytta.
- Må tilknyttes kommunal renovasjon mot avgift.
- Innflytting må ikke skje før det foreligger ferdigattest/brukstillatelse.
- Gebyr for søknaden, kr. 3.000,- og gebyr for godkjenning av foretak/ansvarsretter, kr. 1.050,- må være betalt inn til Nissedal kommune. Faktura på totalt kr. 4.050,- blir ettersendt.
Vi gjør spesielt oppmerksom på at det er installert vannmåler i hytta og at eiendommen er tilknyttet kommunalt vann, avløp og renovasjon. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. Kommunen har muntlig informert om at de ikke kan se at manglende ferdigattest skal ha en stor konsekvens, men vil ikke gi en skriftlig bekreftelse i tilfellet kommunen kan komme ansvar. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
I henhold til godkjente byggetegninger vi har mottatt fra kommunen er entréen bygd ca. 3 kvm større enn hva som er byggemeldt, samt er det bygd tilliggende bod med utvendig adkomst ved inngangspartiet. Konsekvensen ved søknad kan være at utvidelsen ikke godkjennes og at hytta må være i henhold til byggetegningene. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 984, tinglyst 17.03.2005, type heftelse: Gjensidig forkjøpsrett mellom hjemmelshaverne. Ingen av hjemmelshaverne ønsker å benytte sin forkjøpsrett ved salget, og forkjøpsretten vil bli slettet samtidig som eiendommen blir overskjøtet på ny eier.
Dagboknr. 3462, tinglyst 20.11.2003, type heftelse: Veirett. Eiendommen har tinglyst veirett over gnr. 41 og bnr. 3 frem til eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Hytta selges ved salgsfullmektig på grunn av praktiske årsaker. Salgsfullmektig er far til hjemmelshaverne.
Styret i Sandtjønnlia og Omegn Velforening har informert om at eksisterende bomløsning til hyttefeltet avvikles, og det arbeides med en ny løsning med skiltgjenkjenning, i tillegg kameraovervåkning som ekstra sikkerhet. Det kan registreres 3 biler/registreringsnummer per hytte til den nye passeringsløsningen. Den nye passeringsløsningen med kun skiltgjenkjenning og kameraovervåking vil bli en prøveordning frem til årsmøtet i 2023. Da tas en status på hvordan løsningen har fungert. Bom kan monteres i etterkant. En fysisk bom vil medføre direkte kostnader for hytteeiere, samt drift- og supportavtale. Direkte og indirekte kostnader vil bli presentert på årsmøtet, slik at denne er justert til eventuelle satser i 2023, og alle vil få anledning til å se fordeler og ulemper med dette, før man avgir sin stemme på videre veivalg.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger i et etablert hyttefelt med fantastisk natur på Havrefjell. Hyttefeltet består av store tomter som har god avstand mellom hverandre. Havrefjell er et flott område uansett årstid.
Havrefjell har en rekke turmuligheter og er et perfekt utgangspunkt for flotte naturopplevelser. Det er et aktivt turlag og merkede turstier fra Den Norske Turistforening. Havrefjellvarden er en lett kuppert tur med vid utsikt utover havet. En annen fin tur er opp til Solholmfjell, hvor branntårnet er et viktig turmål for mange. I gangavstand ligger Spjotvatn med badeplass, utlånsbåter og grillhytte. Det er også andre fine badevann i nærhet. Det er flere fiskevann i området som er godt tilrettelagt av Felle Fiskelag (husk fiskekort), perfekt for fiskeentusiaster. Ved flere av fiskevannene er det gapahuk og mulighet for å låne båt. Gode jaktmuligheter i området på Statskog sin grunn. I vinterhalvåret kjøres det opp skiløyper i hyttefeltet, og skiløypen går rett nedenfor hytta.
Gjerstad ligger ca. 25 minutter unna med bil, hvor du finner dagligvarebutikken Coop og bensinstasjon. Det tar kun 30 minutter med bil til Jettegrytene, som blir omtalt som naturens badeland med glatte bergsider som danner naturlige vannsklier. En biltur til Den Lille Dyrehage, som er en mindre dyrehage med store opplevelser, tar ca. 40 minutter med bil. Det tar ca. 45 minutter med bil til Gautefall, som er et flott alpinsenter for den som liker slalåm og snowboard. På sommerstid er det verdt å ta en times kjøretur til Kragerø eller Risør, som begge er flotte sommersteder med "sørlandsidyll".

Adkomst

Fra E-18 ved Sundebru: Følg Riksvei 418 mot Gjerstad, videre til Felle/ Havrefjell i ca. 29 kilometer, og ta av til høyre skiltet "Sandtjønn/Havrefjell". Følg veien i ca. 1,7 kilometer, forbi bom (husk bompenger), og ta til venstre merket "Sandtjønn". I krysset tar du til venstre (felt C/D/E) og holder veien til høyre. Følg veien oppover i ca. 800 meter. Ta til høyre rett etter et lite strømhus, hvor hytta er den første på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.394 kvm. Stor naturtomt med relativt flatt terreng i vakre naturomgivelser. Tomten er frittliggende og har god avstand til øvrig hyttenaboer. Solrike terrasser på tre sider av hytta. Terrassedelen mot sydvest er overbygd og har adkomst fra stuen. Gruset innkjørsel og parkering.

Parkering

Parkering i gruset innkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til hytta.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Sandtjønnlia "hyttefelt i Løytesdalen" datert 04.02.1999 med tilhørende reguleringsbestemmelser og planendringer.
Eiendommen er i kommunedelplan for Felle med tilhørende bestemmelser, ikrafttredelsesdato 19.06.2014, avsatt til nåværende fritidsbebyggelse. Det er viktig å merke seg at kommunedelplanen overstyrer reguleringsplanen.
Det er ingen ubebygde tomter nærliggende eiendommen, og området ovenfor eiendommen er i kommunedelplan avsatt til landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter for 2022 har en årsprognose på kr. 14.146,- I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt, hytterenovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 13.000,- pr. år / 8.000 kwh pr. år.
Hytta har en årlig forsikringspremie på kr. 2.816,-.
Veiavgift er kr. 4.600,- for 2021.
Velavgift er kr. 400,- pr. år.
Frivillig løypeavgift til velforening på kr. 800,- pr. år.
Hytta har installert parabolantenne og TV-dekoder fra Allente, som har en avgift på kr. 379,-. TV-dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.
Dersom du ønsker privat brøyting helt inn til hytteveggen var avgiften for 2021 på kr. 2.250,-.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 380.000,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.655.920,-.
I tillegg kommer valgfri Hyttekjøperpakke hos If Forsikring på kr. 9.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karoline Knoph Aamodt og Kristoffer Knoph Aamodt

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Nissedal kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Hytta er tilknyttet Sandtjønnlia og Omegn Velforening.
Link til velforeningens hjemmeside: www.sandtjonnlia.no

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret – i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,-. (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 3,125 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 5.550,-.
Markedspakke: kr. 16.900,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0056/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2256

Dato

Sist oppdatert: 14. november 2022 kl. 13:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.