Komplett salgsoppgave

Øvre Gokstadvei 25A

4 490 000 kr
132 m²
3 soverom
Velkommen til Øvre Gokstadvei 25 A -Hjørneleiligheten er gjennomgående og går over to plan (2. og 3. etasje).
Velkommen til Øvre Gokstadvei 25 A -Hjørneleiligheten er gjennomgående og går over to plan (2. og 3. etasje).
Andreas S. Bjønnes
Presenteres av
Andreas S. Bjønnes
Øvre Gokstad
Stor og innholdsrik leilighet med god standard - 3 soverom - 2 bad - fri og solrik beliggenhet - Ingen forkjøpsrett

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 991 000 kr
 • Omkostninger
  1 432 kr
 • Totalpris
  7 482 432 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  132 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker og innholdsrik borettslagsleilighet med gjennomgående god standard. Her får du mange gode kvaliteter fordelt over to plan. Bl.a. tv-stue, 3 soverom (to med eget walk-in), 2 bad og praktisk vaskerom. Gode materialvalg, store vindusflater og god takhøyde er sentrale og naturlig stikkord. Meget god intern beliggenhet med to solrike balkonger med fint utsyn. Balkong ved inngangen er innglasset, og den andre ligger praktisk til med utgang fra kjøkken/stue. Leiligheten ble oppgradert/påkostet under bygging med blant annet eksklusivt kjøkken fra Multiform og kvalitetshvitevarer fra Gaggenau.
Leiligheten ligger i vakre og landlige omgivelser med gangavstand til sentrum og sentrale servicefunksjoner. Kort vei til fine turmuligheter i Preståsen. Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Gokstadvei 25A, 3228 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 117, bruksnummer 336, ideell andel 1/1
Andelsnummer 3, Øvre Gokstad Borettslag, organisasjonsnummer 823583842

Innhold

Totalt bruksareal: 142 kvm
Totalt primærrom: 132 kvm
Bruksareal:
Leiligheten 142 kvm
Primærrom:
2. etasje 91 kvm: Entré, 2 soverom, omkledningsrom, bad, vaskerom og stue/kjøkken.
3. etasje 41 kvm: Stue, soverom, bad og omkledningsrom.
Sekundærrom:
2. etasje 10 kvm: Innebygd balkong og bod.
I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod på cirka 6 kvm som ligger i tilknytning til carporten.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 27.05.2022 utført av Contaxt AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i trevirke på grunnmur av mur. Etasjeskiller antas å være i tradisjonelt bjelkelag i tre. Tak er tekket med takstein. Vinduer er av malt trevirke/aluminium, med 3-lags glass. dører av malt trevirke/aluminium. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på: På bad i 3. etasje er det ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. På bad i 2. etasje og 3. etasje er det funnet et lite avvik på høydeforskjell/fall-løsning. Det må sies at det er små avvik. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om punktene over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Innholdsrik og romslig leilighet med gjennomgående høy standard og god planløsning. Gode materialvalg, store vindusflater og god takhøyde er sentrale og naturlig stikkord. Stue og kjøkken er lyst og luftig med utgang til solrik balkong mot vest/nord. Her får du også utsyn over området og de landlige omgivelsene. Deler av balkongen er overbygget, så du sitter lunt og skjermet til. Det finnes også egen innglasset balkong mot syd/vest. Perfekt plass for å kunne nyte utearealene store deler av året. Leiligheten er malt i lyse og tidsriktige fargevalg. Gulv har for det meste eksklusiv 1-stavs parkett og flis.
Kjøkken ligger i praktisk åpen løsning til stuen så her er rikelig med plass til stort spisebord. Kjøkkeninnredning i røket eik og stilig design fra kvalitets leverandøren Multiform. Benkeplate i stein. Integrerte hvitevarer medfølger. Det er montert oppvaskmaskin, kjøleskap, dampkoker, stekeovn, vifte (kullfilter) og induksjonstopp er fra Gaggenau. Vinskap er fra Norcool. Kjøkken og stuen har en meget god takhøyde. Stuedelen har god plass til sofagruppe og det er installert både biopeis og fjernstyrte gardiner.
I leilighetens 2. etasje (3. etasje) er det egen praktisk tv-stue med tilhørende soveromsavdeling. I tilknytning til hovedsoverommet finnes det egen walk-in garderobe og lekkert bad. Walk-in garderoben har plassbygget innredning fra Strai. Badet har flis på gulv og baderomsplater på vegger. Av utstyr er det montert pen baderomsinnredning fra Strai med heldekkende vask, vegghengt toalett og dusjnisje med unidrain slukrenne.
I hovedetasje finnes det to soverom hvorav ett har tilgang til romslig walk-in garderobe med plassbygget innredning fra Strai. Badet i denne etasjen har flis på gulv og baderomsplater på vegger. Av utstyr er det montert flott baderomsinnredning fra Strai med heldekkende vask, vegghengt toalett og dusjnisje med unidrain slukrenne. Med tilknytning til badet finnes det praktisk vaskerom.
Kort oppsummert:
* Lekker leilighet med gjennomgående høy standard.
* Flott 1-svars parkett på gulv.
* Kjøkkeninnredningen i stilig design og fra kvalitets leverandøren Multiform (røket Eik). Benkeplate i sten.
* Integrerte hvitevarer medfølger. Det er montert oppvaskmaskin, kjøleskap, dampkoker, stekeovn og induksjonstopp fra Gaggenau. Vinskap fra Norcool.
* Biopeis i stuen fra Planica.
* Gardiner/solskjerming med fjernstyring fra Luxaflex i stuen.
* Downlights i flere oppholdsrom.
* Egen tv-stue.
* Balansert ventilasjon
* Leiligheten har to balkonger hvorav en er innglasset.
* Gode lagerinsmuligheter i boder.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Lader til elbil medfølger ikke.

Oppvarming

Varmekabler på bad i 3. og 2. etasje samt vaskerom. Ildsted i stuen (biopeis). Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.03.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet rett for Lede AS til å anlegge/drifte og vedlikeholde ledninger og nettstasjon på borettslagets tomt. Samt rett til å forby beplanting, oppfylling eller bygging i nærheten av anlegget.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Øvre Gokstad. Her bor du landlig og rolig til i vakre omgivelser med allikevel sentralt og sentrumsnært. Området er meget barnevennlig og godt etablert. Det er gangavstand til alle sentrale servicefunksjoner, forretninger og flott bryggeområdet i Indre Havn med restauranter og serveringssteder. Her er det yrende folkeliv en varm sommerdag. I nærheten finnes også praktfulle Preståsen med parkmessige turområder og utsikt til byen. Perfekt for familiens søndagstur. Nærmeste butikk er Meny Haslesenteret som ligger innenfor få minutters gange via en sti over jordene til Gokstad Gårdene. Velkommen til en hyggelig visning.

Adkomst

Fra sentrum tar du Gokstadveien østover. Ta av til høyre etter Møller Bil og opp Øvre Gokstadvei. Leiligheten ligger på høyre side. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gokstad barneskole og Varden ungdomsskole. Flere barnehager i områder. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 097 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med diverse prydbusker, trær og nydelige grøntarealer med gressplen. Mot syd, godt skjermet fra veien er det bygget lekeplass med blant annet huskestativ og sitteplasser. For øvrige består tomten av asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser/gjesteparkering (parkering for beboere i egen carport).

Parkering

Parkering i egen carport i rekke. Fastmontert lader for EL-bil kan medfølge etter nærmere avtale. Fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Gokstad Midtre datert 18.04.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Deler av tomten er også avsatt til naturområde og bevaring av naturmiljø. I kommuneplanens arealdel er det vist til fremtidig anlegg for gående og syklende langs Øvre Gokstadvei. Gjennomføring av anlegg for gående og syklende kan medføre inngrep i eiendom og omlegging av eksisterende avkjørsler langs traseen. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 10.035,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, tv/internett, utvendig forsikring, utvending vedlikehold, brøyting, drift av carport, renter på fellesgjeld (andel fellesgjeld har flytende rente), forretningsførsel og øvrige driftsutgifter. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 5.610,-
Driftsutgifter kr 3.775,-
Tv/bredbånd kr 600,-
Fellesutgifter carport kr 50,-
Borettslagets lån er avdragsfritt i 20 år. Frem til 2040 betales det dermed kun renter. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode. Megler har ikke mottatt informasjon om dette fra forretningsfører, og det er derfor uklart hva felleskostnader etter avdragsfri periode vil utgjøre.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år. / 19.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i fellesutgiftene (grunnpakke). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 359 122,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 892 839,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 2 991 000,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 38.133.000,- pr. 31.12.2021 og lånevilkårene er:
Lån i Sparebank 1.
Rentebetingelser: 2,25% pr. 01.05.2022. Renten er flytende.
Avdragsfritt frem til 2040.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 2.991.000,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 5.610,- (renteutgiftene).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 7.482.432,- Av dette beløpet utgjør kr 2 991 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thor Arne Holme

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Øvre Gokstad Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Sefbo Forvaltning AS
Dugnad må påregnes.
I følge ordensreglene er det tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold. Det må også søkes styret.
Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Øvre Gokstad Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Sefbo Forvaltning AS
Dugnad må påregnes.
I følge ordensreglene er det tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold. Det må også søkes styret.
Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0155/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22155

Dato

Sist oppdatert: 09. juni 2022 kl. 12:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.