Komplett salgsoppgave

Kollenveien 40

6 900 000 kr
170 m²
3 soverom
Velkommen til Kollenveien 40!
Velkommen til Kollenveien 40!
Kart
Del
Marielle K. Ryberg
Presenteres av
Marielle K. Ryberg
Strømsåsen
Innholdsrik og innbydende bolig med 3 etasjer. Usjenert terrasse i høyden m/vidstrakt utsikt.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 900 000 kr
 • Omkostninger
  173 500 kr
 • Totalpris
  7 073 500 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  170 m²
 • Bruksareal
  192 m²
 • Tomteareal
  735,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott enebolig - med solide oppgraderinger.
 • Stor familiebolig med 4 soverom og 2 stuer (rom i u.etg. ikke omsøkt)
 • 2 praktiske gjestetoaletter fra 2017.
 • Bad i 2. etg med dusj og bad/vaskerom i u. etg. med badekar
 • Oppusset hele u. etg i 2017
 • Solrik terrasse og tomt med god hage
 • Vest- og nordvendt terrasse på ca. 40 kvm med markise
 • Terrassen er usjenert og har en fantastisk vidstrakt utsikt
 • Flere biloppstillingsplasser på egen gruset gårdsplass
 • Yttervegger er omkledd og etterisolert i 2021, samt vindusskift.
 • Tak 2005. Drenert gårdsplass 2017.
 • Beliggende i meget attraktivt, barnevennlig og rolig boligområde
 • Kort tur til markaområder rett bak eiendommen
 • Gangavstand til Strømsø torg og Bragernes torg
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Kollenveien 40, 3046 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 17, bruksnummer 241, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 192 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 170 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 22 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  49 kvm: Kjellerstue, wc-rom, bad/vaskerom og soverom.
  1. etasje:
  67 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, wc-rom, gang og entré.
  2. etasje:
  54 kvm: Gang, bad og 3 soverom.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  4 kvm: Bod.
  1. etasje:
  18 kvm: Boder med utvendig adkomst.
  Deler av 2. etasje er av ikke måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. primærrom: Entré i 1. etasje, kjellerstue i underetasje, wc-rom i underetasje, bad/vaskerom i underetasje og soverom i underetasje. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  I tillegg har eiendommen 1 utvendig bod på ca. 7 kvm (under terrassen i 1. etasje) og 2 boder på ca. 16 kvm (ved inngangspartiet).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.10.2023 utført av Jostein Jacobsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur av betong og støpt plate mot grunn. Deler av grunnmur er fuktsikret og etterisolert og belagt med grunnmursplater i 2009. Innvendig støpt plate er pigget opp og det ble pukket opp samt støpt ny plate i 2017. Det er etablert ny drenering i 2009 rundt deler av bygget. Det ble etablert drenering tilknyttet forstøtningsmur ved biloppstillingsplasser i 2021. Etasjeskiller av treverk. Veggkonstruksjoner av treverk med utvendige fasader av stående trekledning. Yttervegger er kledd om og etterisolert i 2021. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein (2005). Montert stigetrinn og snøfangere på taket. Vinduer i 2-lags glass fra 1990, 2005 og 2021. Kjellervindu i ett-lags glass og varevindu fra byggeår. I tillegg er det vinduer i bod av ett-lags glass fra ukjent årstall. Balkongdører fra 2009 og 2021 Profilert inngangsdør fra ukjent årstall. Boddør med trepanel og slett boddør fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Fra gårdsplassen er det trappeadkomst til hellelagt sti og gruset uteplass. Videre er det flislagt trappeadkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Tilgang til 2 boder på ca. 16 kvm i tilknytning til inngangspartiet - grovinnredet (bodene er opprinnelig garasje - ikke byggesøkt).
  1. etasje
  Stue: Stue med sofaområde, delvis åpen løsning mot spisestue. Rommet er gjennomgående som gir godt med naturlig lys. Frittstående peisovn med glassplate på gulv. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til vest- og nordvendt terrasse på ca. 40 kvm med markise. Terrassen strekker seg rundt to sider av boligen og har fantastisk vidstrakt utsikt. Sol til ca. kl. 19.30 (midtsommerstid) på terrassen iflg. selger. Videre er det trappeadkomst til gruset uteplass.
  Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement, delvis åpen løsning mot kjøkken og stue. Rommet er gjennomgående som gir godt med naturlig lys. Flott utsikt fra vinduene. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Kjøkken: Over- og underskap i hvit profilert utførelse. Blikkbeslåtte felter på vegg over laminerte benkeplater. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Wc-rom: Wc-rommet er fra 2017. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Stort speil på vegg over servant. Vegghengt toalett. Gulvvarme. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Trappegang til 2. etasje og underetasjen. Laminat på gulv, panelplater på vegger og malt himling.
  Entré: Rommet er innredet som entré. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, malt panel på vegger og mdf-panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  2. etasje
  Gang: Frittstående etasjeovn med plate på gulv. Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Tilgang til kaldtloft via luke.
  Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på to vegghengte skap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjkabinett. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
  Soverom 1: Garderobeskap. Laminat på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Tilgang til bad.
  Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger og malt panel i himling.
  Soverom 3: Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Underetasje (innredet i 2017 - ikke bruksendret/omsøkt rom)
  Kjellerstue: Rommet er innredet som kjellerstue. Kjellerstue med sofaområde. Trappegang til 1. etasje. Downlights i tak og gulvvarme. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt. Tilgang til bod.
  Wc-rom: Wc-rommet er fra 2017. Servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Speil over servant. Vegghengt toalett. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser samt malte vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Bad/vaskerom: Badet/vaskerommet er fra 2017. Utslagsvask i innredning. Speil over vask. Skapinnredning med underskap i hvit og glatt utførelse. Frittstående badekar med veggmontert hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser samt malte vegger og malt himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som sekundærrom. Utgang til overbygget uteplass som er gruset. Tilgang til utvendig bod på ca. 7 kvm under terrassen i 1. etasje.
  Soverom: Rommet er innredet som soverom. Downlights i tak og gulvvarme. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Generelt om boligen: Oso S200 varmtvannsbereder fra 2017. Vannrør av kobber fra ukjent årstall og vannrør av typen rør-i-rør system fra 2017. Avløpsrør i plast fra ukjent årstall og 2017. Sikringsskap fra 2017 med automatsikringer, plassert i gang (1. etasje). Sikringsskap fra 2010 med automatsikringer, plassert i gang/trappegang (2. etasje).
  Selger opplyser om at vanntrykk bør sees på.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad (2. etg): Manglende drenering fra sisterne, enkelte avskallinger på overflate vask, hull etter tidligere innfestninger ved vask samt i dusjsone (usikkert om hull er tilstrekkelig tettet), sprekk i veggfliser ved dør, krakelert/oppsprukket maling på malt panel (himling), stedvis manglende vedheft på elastiske flisfuger (gulv), riss/sprekk i flisfuger (gulv), bomlyd i enkelte gulvfliser, usikker restlevetid på tettesjikt, ikke mulig å verifisere om slukmansjett er benyttet/montert korrekt, ikke mulig å måle lokalfall rundt sluk (pga. dusj), for lite nivåforskjell på gulv og ikke mulig å verifisere om membran er ført tilstrekkelig opp ved dørene.
  - Bad/vaskerom (u. etg): For lite lokalfall i dusjsone og ikke tilfredsstillende membranoppkant ved terskel.
  - Kjøkken: Noe knirk i gulv, svellemerker på innredning og svelling av benkeplate (v/oppvaskmaskin og vask).
  - Wc-rom (u. etg og 1. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel og redusert luftutskiftning.
  - Øvrige rom (1. etg): Stedvis knirk i gulv, enkelte hakk samt merker i gulv og bomlyd i gulvfliser (entré).
  - Rom under terreng (u. etg): Registrert forhøyede fuktverdier i utlektet kjellervegg, flere innerdører subber/har kontakt med karm, fuktmerker på vegger samt vannmerker i himling (utvendig bod) og generelt dårlig ventilasjon (utvendig bod).
  - Loft (innredet): Stedvis knirk i gulv og enkelte overganger er ufullstendige.
  - Loft (uinnredet/råloft): En del sverting, sotmerker samt skjolder i sperrekonstruksjonen tilknyttet pipe, skjoldemerker på rupanel og stedvis liten lufttilgang mellom isolasjon/skråtak (noe ufullstendig luftespalte).
  - Innvendige trapper (trapp ned til u. etg): Noe løs/bevegelig rekkverk, kun rekkverk/håndløper på en side, for store åpninger i rekkverk iht. forskrift og trapp har stedvis for liten fri ganghøyde iht. forskrift.
  - Innvendige trapper (trapp opp til 2. etg): Knirk i trapp, kun rekkverk/håndløper på en side og for store åpninger i rekkverket iht. forskrift.
  - Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 11 mm på kjøkken.
  - Radon: Ikke foretatt radonmålinger i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Kun fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget (etter år 1999).
  - Dører og vinduer: Malingsavflass samt oppsprekk på vinduer (mot sørøst), dørklinke på dobbel balkongdør (stue) er noe treg/tung å lukke og fuktighet i utvendig bod under terrasse (forkorter levetiden på boddør).
  - Yttertak: Rustdannelse på luftehatt til kloakk, stedvis ansamlinger av vann, smuss samt sand i takrenner og skjevheter/bulker på takrenne ved bod.
  - Terrasse: Malingsavflass på rekkverk samt terrassebord, noe mykt/bevegelig rekkverk (mot nordøst), deler av terrasse er bygget over tak av betong til utvendig bod (ukjent om det er benyttet membran) og vanndråper i betonghimling i utvendig bod.
  - Utvendige trapper: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje og ufullstendige rekkverksløsninger, se rapport for nærmere detaljer.
  - Grunnmur: Sprekkdannelser, riss samt malingsavflass på synlig mur, salt-/kalkutslag under trapp og utvendig bod bærer preg av å være fuktig.
  - Drenering: Lite fall vekk fra grunnmur samt ikke tilstrekkelig fuktsikting av grunnmur (flatt område ved inngang), registrert forhøyede fuktverdier i utlektet kjellervegg, tydelige tegn på fuktmerker på utvendig bod (under terrasse), salt-/kalkutslag på grunnmur under trapp (u. etg), oppleves som innestengt i utvendig bod (under terrasse) og dreneringen er nedgravd/skjult (alder).
  - Forstøtningsmurer: Riss i fuger/skift.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp og stekeovn. Taklampe i spisestue vil ikke medfølge ved overtakelse.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Frittstående peisovn i stue (1. etg). Frittstående etasjeovn i gang (2. etg). Gulvvarme i entré (1. etg), wc-rom (1. etg), bad (2. etg) og hele u. etg (unntatt bod). Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Pga. skorsteinens generelle alder og slitasje bør det på sikt vurderes å rehabilitere skorsteinen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Eiendommen har en oljetank, denne har blitt fylt med mineralsk fyllmasse av Nortank. Det foreligger ferdigmelding på tiltaket datert 17.08.2017.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.11.1959, som omfatter oppføring av 2-mannsbolig. Det er utstedt godkjente byggetegninger i tilknytning til oppføring av boligen datert 18.02.1956. Boligen er senere matrikkeført/sammenføyet som enebolig.
  I tillegg er det ferdigattest for utvidelse av eksisterende terrasse og fasadeendring på kjeller datert 23.08.2011. Det er utstedt godkjente byggetegninger i tilknytning til tiltaket datert 17.09.2009.
  Entré i 1. etasje, kjellerstue i underetasje, wc-rom i underetasje og soverom i underetasje er opprinnelig byggemeldt som boder samt bad/vaskerom er opprinnelig byggemeldt som vask/tørkerom (sekundærrom) jf. Godkjente byggetegninger datert 18.02.1956. Innredning av rommene til bruk for varig opphold/primærrom er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold/sekundærrom og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Det har blitt endret plassering av enkelte vinduer og dører, samt innlemmet entré i 1. etasje etter utstedelse av ferdigattest. Videre er opprinnelig garasje ombygget til boder etter utstedelse av godkjente byggetegninger. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende de utførte tiltakene. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 200974
  Tinglysningsdato: 11.05.1949
  Servitutten omhandler: Bestemmelse om gjerde med flere bestemmelser.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i meget attraktivt, barnevennlig, stille og rolig boligområde med utsikt over byen og nedre del av Lier. Kort gangavstand til markaområder rett bak eiendommen med gode tur- og rekreasjonsmuligheter, både sommer og vinter. Kort vei opp til Blektjern og Inntaksdammen med flotte badeplasser.
  Gangavstand til Strømsø torg og Bragernes torg. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass. Kulturinstitusjoner slik som Union Scene og Drammensbiblioteket med et variert tilbud av konserter og arrangement, kun en praktisk spasertur unna boligen. Det samme gjelder White list restauranten Frukt og Grønt.
  Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Her finnes utv. tennisbaner, tennishall, naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Helårs populært badeanlegg på Marienlyst. Strømsgodset IF er en aktiv idrettsforening i nærheten, de har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister i kort avstand. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper.
  Gode bussforbindelser med kort gangavstand til bussholdeplass langs Konnerudgata, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Nærhet til Drammen togstasjon hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Lassebakken barnehage, Danvik barnehage, Bikkjestykket barnehage.
  Skoler: Gulskogen barne- og ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 736 kvm. Skrånende tomt som er opparbeidet med gressplen, hekk, prydbusker og diverse beplantninger. Gruset innkjørsel og gårdsplass.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser mot Kollenveien (mot sørvest). Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 31-200 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

  Parkering

  Flere biloppstillingsplasser på egen gruset gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger hovedsakelig i et uregulert område men en liten del av eiendommen (mot Kollenveien) er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Kollenveien datert 30.10.1950. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 9.531,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  I tillegg påløper det kr 774,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.964,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2024. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kWh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Gjensidige på kr 14.776,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, kostnaden pr. mnd er avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til tv/internett og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 424 251,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 5 127 303,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.073.500,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Thomas Johansen og Lena Anveskog

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,85% av salgssummen
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning etter 2 visninger
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0354/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23354

  Dato

  Sist oppdatert: 19. januar 2024 kl. 12:05

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
  Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.