Komplett salgsoppgave

Sveplassen 2

4 290 000 kr
90 m²
4 soverom
Fritidsbolig på utsiktstomt med beliggenhet like ved fjorden.
Fritidsbolig på utsiktstomt med beliggenhet like ved fjorden.
Kart
Del
Rune Øverlie
Tuva Hagen
Presenteres av
Rune Øverlie og Tuva Hagen
Djupvika
Nybygd fritidsbolig på utsiktstomt med beliggenhet like ved fjorden.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 290 000 kr
 • Omkostninger
  21 067 kr
 • Totalpris
  4 311 067 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  90 m²
 • Bruksareal
  95,4 m²
 • Tomteareal
  1 071,3 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  300 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Denne flotte fritidsboligen ble bygget i 2021. Den har gjennomgående god boligstandard, og vender seg mot fjorden i en flott utsikt med lun beliggenhet i terrenget. Store, stilige vinduer favner om lys og utsikt på beste vis, og terrassen tar imot sola fra tidlig morgen til rundt kl. 18.
Planløsningen er svært god, og tilrettelagt for flere konstellasjoner. Hallen skiller mellom hovedenheten og et integrert anneks med to soverom og bad. Slik kan gjester få en egen avdeling, eller familien innordne seg med noe større albuerom. Oppholdssonen er i åpen løsning med lys og luftig atmosfære, og hytta har til sammen fire soverom, to baderom, stue/kjøkken og to boder.
Djupvika ligger ca. en times kjøring både fra Trondheim og Steinkjer, og avstand til flyplassen på Værnes er ca. 33 kilometer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sveplassen 2, 7632 ÅSENFJORD
Kommunenummer 5037, gårdsnummer 244, bruksnummer 108, ideell andel 1/1

Innhold

1. etasje
BRA: 95,4 kvm
P-rom: 90 kvm. Hall, gang, stue/kjøkken, to baderom og fire soverom.
S-rom: 5,4 kvm. To boder.
Totalt
BRA: 95,4 kvm
P-rom: 95,4 kvm
S-rom: 5,4 kvm
I tillegg kommer
- terrasse
- gruset gårdsplass
- naturtomt

Standard

Fritidsboligen er fra 2021 og holder gjennomgående god nybyggstandard (se egen levansebeskrivelse). Kjøkken- og baderomsinnredning er fra Svanekjøkkenet, og alt av hvitevarer er fra Siemens så nær som ventilator fra Røros metall.

Oppvarming

Fritidsboligen varmes opp med vedfyring, og har varmekabler i gulvene på baderom og i hallen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.11.2021. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 50 servitutter på eiendommen og ingen antas å ha betydning for kjøpers bruk.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Alt av møbler kan følge med i kjøpet mot et tillegg i prisen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Djupvika i Åsenfjord, Levanger kommune, ca. 12 kilometer fra tettstedet Åsenfjord. Beliggenheten er ypperlig for hytteeiere både nord- og sørfra. Avstand fra Trondheim er ca. én time med bil, og det samme gjelder turen til Steinkjer. Det tar ca. en halvtime å kjøre til Frosta, og ved behov for nærhet til flyplass er det lettvint med kun 33 kilometer til Trondheim Lufthavn Værnes.
Tomta har høy beliggenhet i terrenget og dermed fin utsikt over omgivelsene. Området er åpent, solrikt og lunt, og bebyggelsen kretser om Djupvika med god plass mellom eiendommene. Et flott turterreng ligger like utenfor døra, og området har flere topper og høyder med god utsikt over Trondheimsfjorden. Skogen byr på både bær og sopp, og turterrenget er lett tilgjengelig alle årstider. Fjorden og fjæra ligger kun 150 meter fra tomta, så eiendommen byr på både skog, mark, fjord, fiske- og båtmuligheter.
En båthavn er under prosjektering, og planlegges med ca. 100 båtplasser. Den omkranses av en molo med både restaurant og servicebygg, og med båthavn vil Djupvikas hytteeiere også kunne ankomme sjøveien i framtida.
For detaljerte beskrivelser av avstander fra boligen, se «Nabolagsprofilen».

Adkomst

Ta av fra E6 på RV 101 i Vuddudalen mellom Skatval og Åsen. Kjør videre på RV 102 og RV 103 mot Nes. I Undlinan går det en privat vei 4 km over Lautangen til Djupvika. Veien vil være kjørbar både sommer og vinter. Kjørbar adkomst helt inn på tunet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Tomta måler ca. 1071 kvm og består av både naturtomt, gruset gårdsplass og en skråning med gress ned mot fjorden. Eiendommen ligger skråvendt mot nordøst/sørvest, og har god plass til biloppstilling på tomta.

Parkering

Det er god plass til biloppstilling på gruset gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Privat vann og avløp som håndteres via velforeningen, vannlag, avløpslag og veilag. Velforeningen har felles septikanlegg.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan L2010009 datert 28.02.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Det er vedtatt eiendomsskatt i Levanger kommune. Eiendomsskatt: kr. 7.376,-.
Årsgebyr renovasjon: kr. 1.430,-.
Årlig velavgift for 2022 er kr. 300,-. Denne vil i 2023 øke til kr. 1.000,- grunnet en generell kostnadsøkning og forventede framtidige kostander på blant annet vedlikehold av felles septikanlegg, veier, stier og fellesområder/aktivitetsanlegg.
Årlig veiavgift på kr. 1.000,-. I tillegg kommer en engangssum på kr. 10.000,- og kr. 4.000,- for veioppgradering.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 7.000,-.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2020 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av tomteverdi (kr 789.000,-), samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.311.067,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Djupvika Utvikling AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Pliktig medlemskap i områdets velforening. Årlig velavgift vil i 2023 øke til kr. 1.000,-.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 24.900,-
Visninger: kr 2.990,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0210/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22210

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 09:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.