Komplett salgsoppgave

Lachmanns vei 12B

10 500 000 kr
111 m²
2 soverom
Velkommen til Lachmanns vei 12B, en romslig og pent oppusset leilighet med 2 bad, peis, garasje og utsikt
Velkommen til Lachmanns vei 12B, en romslig og pent oppusset leilighet med 2 bad, peis, garasje og utsikt
Kart
Del
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Grefsenåsen/Kirketomta
Pen leilighet med 2 bad (1 fra 2022), peis, stor terrasse med utsikt og gode solforhold. Garasjeplass

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 500 000 kr
 • Omkostninger
  263 670 kr
 • Totalpris
  10 763 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  111 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 053 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott beliggende leilighet i Lachmanns vei 12 B. Meget god planløsning med 2 store soverom, 2 bad, separat kjøkken med spiseplass og en romslig stue med ny peis. Herlig terrasse som selv med beliggenhet i 1. etasje har flott utsikt g utsikt mot fjorden, byen, Holmenkollen, Maridalsvannet. Gode solforhold.
Leiligheten har et originalt bad og et helt nytt og lekkert bad fra 2022. Det er lagt ny 1-stavs parkett på kjøkken, i gangen, stue og i ett soverom ifbm forsikringssak som er avsluttet.
1 garasjeplass i garasjeanlegg og sameiet har godt med gjesteparkeringsplasser. Sameiets tomt er pent opparbeidet med flere sittegrupper, plenarealer og naturtomt. Fra leiligheten er det kort vei til holdeplass for buss og det er meget flotte turområder i nabolaget.
Velkommen til Grefsenåsen Terrasse!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lachmanns vei 12B, 0495 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 206, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 111 kvm
Totalt primærrom: 111 kvm
Bruksareal:
Leilighet 111 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 111 kvm: Entré, stue, kjøkken, to bad og to soverom.
I tillegg disponerer boligen:
- En biloppstillingsplass (nr. 2) i felles garasjekjeller med en bakenforliggende bod på ca. 3 kvm.
- Terrasse på ca. 15 kvm, med utgang fra stuen.
- Utvendig bod ved terrassen på ca. 2,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fullmektig har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og eventuelle TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkehull. Terrassedør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass. Oppvarmet med elektrisitet og gasspeis. Naturlig oppdriftsventilasjon. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt enkelte TG 2:
- På hovedbadet er det gitt TG 2 på tilførselrør av kobber fra byggeår som er tilkoblet rør-i-rørsystemet. TG 2 er gitt for å belyse risiko for høy alder på disse rørene.
- Det lille badet har fått TG 2 på bakgrunn av alder og at det ikke er etablert sluk, derfor tilfredsstiller det ikke dagens krav til våtrom. Det er stedvis riss/sprekker i flisfug ved dusjnisje.
- Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje, samt vannrør på kjøkkenet er passert anbefalt brukstid.
- Gulv på lite soverom bærer preg av slitasje og dørbladet mellom stue/soverom 1 og entré/soverom 2 subber i dørterskel/karm og bør justeres.
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 25 mm i stue og 15 mm på kjøkken.
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid utført etter 1999.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene som har fått TG 2. Se utfyllende tekst i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Velkommen til Grefsenåsen Terrasse, et tilbaketrukket og rolig sameie med fantastisk utsikt over Oslo. Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og har en god planløsning med 2 gode soverom, separat kjøkken, 2 bad (det ene pusset opp i 2022), stor stue med nyere (2021) gasspeis og utgang til terrasse på hele 15 kvm. Det er ingen gjenboere, kjempefin utsikt og gode solforhold.
Inneholder:
1. etasje:
Lys stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Stuen har nyere (2021) gasspeis, og veggene er holdt i lyse farger. Det er lagt nytt 1-stavs parkettgulv i 2022. Fra stuen er det utgang til terrasse. Terrassen er på ca. 15 kvm med svært gode solforhold og fin utsikt. Det er montert markise og overbygget forlenger utesesongen betraktelig. Sameiet har en fin felles naturtomt foran bebyggelsen, med benker for beboerne. Sameiet ligger høyt og fritt på en kolle, det er ikke innsyn eller gjenboere. På terrassen er det en praktisk utebod på ca. 2,5 kvm med plass til hageputer og redskaper.
Fra stuen er det inngang til ett av leilighetens to soverom. Soverommet er romslig og er i dag innredet med pultløsning med mye lagringsplass i overskap, i tillegg er det et stort garderobeskap. I tilknytning til soverommet er det en praktisk klesbod med hyllesystem med flyttbare hylleplater og garderobestenger.
Lekkert, romslig hovedbad fra 2022. Badet har store fliser med marmor-look på gulv og vegger, med hvit baderomsinnredning. Over servanten er det speil med integrert belysning. Dusjhjørne med glassdører, designsluk i dusjsonen og armatur med regnfallsdusj. Vegghengt toalett med og downlights i taket. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Hovedbadet har inngang både fra soverommet ved stuen og fra gangen.
Flislagt gjestebad fra byggeår med kabindusj, servant med underskap og frittstående toalett. Badet har adkomst fra entréen.
Separat kjøkken med hvit, profilert innredning. Kjøkkenet har godt med skapplass, i tillegg til mye veggplass for hyller. Halvintegrert oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp, samt nisje for frittstående kjøleskap. Det gjøres oppmerksom på at stekeovn og platetopp er 2-3 år gamle og oppvaskmaskin er gammel, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. Rommet har god størrelse, men hyggelig plass til spisebord under kjøkkenvinduet eller plass til å utvide kjeøkkeninnredningen.
Det andre soverommet har også god størrelse, med plass til dobbeltseng og nattbord på begge sider. Godt med lagringsplass i to garderobeskap.
Stor entré med mye veggplass til garderobeskap, kommode og sittebenk.
Det medfølger en garasjeplass i felles anlegg og en bod ved garasjeplassen. Boden er på ca. 3 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Løsøre og tilbehør som ikke vil medfølge eiendommen:
- Kjøleskap, fryser.
Løsøre og tilbehør som vil medfølge eiendommen:
- Oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt gasspeis i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 09.01.1997.
Tillatelsen er gitt med melding om hvilke gjenstående arbeider som må være utført innen 01.01.1998, og at det må sendes skriftlig melding til PBE når manglene/arbeidene er utført.
1. Gasspeiser må anmeldes til brann- og feiervesenet. Se approbasjon.
2. Det må dokumenteres at oppbevaring av gass er godkjent av brannvesenet.
3. De reviderte tegningene det er vist til i ansvarshavendes rapporter datert h.h.v.9/9-96 og 10/10-96 som ikke er stemplet og godkjent herfra må
innsendes. Det mangler rapport på innfesting av teglsteinsveggene.
4. Det må oppsettes gjerde/rekkverk ved fjellskjæring mot vest og langs adkomst vei not øst.
S. Terrenget må opparbeides i samsvar med godkjent utomhusplan.
6. l oppgangen hvor det er 3 etasjer skal det være ledelys i trapperommet. Byggeforskriftenes kap. 30:782.
7. Det nå dokumenteres sanitærinstallasjonene er godkjent av O.V.A.
8. Husnr. og henvisningsskil må oppsettes.
9. Leilighetene i oppgang lengst mot syd kan tas i bruk når de er ferdig
innredet og brannslukkingsutstyr samt røykvarsler er montert.
Megler har ved søk på kommunens hjemmeside ikke funnet dokumentasjon på at Selvaag har innsendt melding om at gjenstående arbeider er utført, og saken er følgelig henlagt av PBE uten ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 2216, tinglyst 14.01.1997, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet, kr 10.000,- med prioritet etter 90% av lånetakst.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 10 servitutter på sameiets eiendom.
2 av servituttene er tinglyst i 1913 og skal omhandle bestemmelser om vedtak av Oslo vann- og avløp, samt regulering av areal i forbindelse med veigrunn/jernbanegrunn. Megler har undersøkt i gammel grunnbok og har ikke lyktes i å finne servituttene og kan følgelig ikke redegjøre for innholdet i de. Servituttene følger allikevel eiendommen.
De øvrige servitutter er som følger:
Dagboknr. 11547, tinglyst 25.09.1959, type heftelse: Skjønn: Dette er et 15 siders dokument i forbindelse med begjæring om eksproriasjons- og refusjonsskjønn vedr. erverv av grunn til Lachmanns vei.
Dagboknr. 11400, tinglyst 30.08.1967, type heftelse: Skjønn: Dette er et 12 siders dokument i forbindelse med begjæring om eksproriasjons- og refusjonsskjønn vedr. erverv av grunn til Lachmanns vei.
Dagboknr. 13360, tinglyst 22.05.1979, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Gnr. 75, bnr. 206 gir eier av bnr. 207 og fremtidige utskilte parseller rett til å føre kloakkledning fra og vannledning til sine eiendommer i en bestemt trasé og bnr. 207 har adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene.
Dagboknr. 69184, tinglyst 07.11.1985, type heftelse: Best.om adkomstrett: Bnr. 206 gir bnr. 1280 bruksrett til kjørbar adkomstvei (4 meter bred) fra Lachmanns vei over søndre del av bnr. 206
Dagboknr. 25866, tinglyst 19.05.1995, type heftelse: Erklæring/avtale: Erklæringen gjelder nettstasjon på Lachmanns vei 10. Eier av eiendommen gir Oslo Energi tillatelse til å sette opp og ha stående en nettastasjon for 10 kV/230 V spenning med inn- og utføring av kabler og ledninger fra og til fordelingsnettet. Nettstasjonens beliggenhet er angivelig vist på et kart som ikke er vedlagt.
Dagboknr. 1982, tinglyst 15.01.1996, type heftelse: Erklæring/avtale: Gnr. 75, bnr. 207 skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei (4 meter bred) fra Lachmanns vei over bnr. 206 i eksisterende adkomstvei, som er angitt i tilhørende kart.
Dagboknr. 18257, tinglyst 11.04.1996, type heftelse: Bestemmelse om van/kloakkledning: Eier av Lachmanns vei 8 B (bnr. 1280) gis rett til å føre vann- og avløpsledninger med nødvendige kummer over bnr. 206. For felles ledninger har eierne solidarisk ansvar for vedlikehold.
Dagboknr. 4399, tinglyst 23.01.1997, type heftelse: Erklæring/avtale: Selvaagbygg har stedsevarig rett til 7 garasjeplasser i garasjeanlegget i eiendommens garasjeanlegg.
19.12.1996 - Dokumentnr: 73073 - Seksjonering
Leiligheten har eierbrøk 111/3090
Seksjoneringen angir eierbrøken til de forskjellige seksjoner. Garasjeplasser og boder er ikke tinglyst på de respektive seksjoner som tilleggsdel.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier og utleie skal meldes styret.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grefsenåsen terrasse boligsameie ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Grefsenåsen, rett ved marka. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Grefsenåsen grenser mot Nordmarka med fine turveier inn mot Grefsenkollen og Trollvannsstua, i tillegg til Solemskogen og Langsetløkka. Ca. 10 min unna finner du idylliske Trollvann med badeplasser, brygger, bålplasser og benker. Om vinteren kan man ta på skiene nærmest utenfor døren, og nyte den umiddelbare tilgangen til både lysløype og flotte oppkjørte skiløyper. Er du mer glad i å stå på slalom, ligger Oslo Skisenter med terrengpark og flere nedfarter ved Trollvann. Spiller ikke skiføret på lag, har Kjelsås IL flott kunstsnøløype ved Linderudkollen, noen minutter i bil fra leiligheten. På sommerstid går det milevis med tur- og sykkelløyper fra Langsetløkka og i Solemskogen, i tillegg til fra Grefsenkollen og Trollvann.
Det er kort avstand til idylliske Frysja, en av Oslos flotteste badeplasser. Det går også turvei langs Akerselva til Maridalsvannet og Nordmarka, eller ned til sentrum gjennom Nydalen med alle sine butikker, kafeer og restauranter. Teknisk museum, som er en turistattraksjon, ligger også i nærområdet. Det er kort vei til Grefsen Tennisklubb som har et flott anlegg med syv baner. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt, samt fjorden og hovedstaden som glitrer i det fjerne, har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter. Bussholdeplassen "Kirketomta" for buss 56 (Nydalen/Solemskogen) ligger 1 minutts gange fra leiligheten. Bussruten har avgang hvert 20 minutt i rushtiden.
Daglighandelen kan gjøres på SPAR ved Myrerjordet, butikken har godt utvalg og ferskvaredisk. Det er flere andre butikker i området som søndagsåpen Joker i Kjelsåsveien, Coop Prix i Midtoddveien eller Marsveien. På Grefsenplatået er det 7-eleven, Bella restaurant, sushi take-away og grønnsaksbutikk. Storhandlingen gjøres på Storo senter, med over 130 butikker og servicetilbud er det Oslo største senter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Kjelsås barneskole og Engebråten ungdomsskole. Det er flere kommunale- og private barnehager i området.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra kommunens hjemmeside og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Sameiet eier tomten på 8 845m2. Tomten er meget pent opparbeidet med store plenarealer, felles eple- og morelltrær som beboere kan plukke fra, hellelagte uteplasser med sittegrupper, og er ellers pyntet med diverse prydbusker. Store deler av sameiets uteområde er vakker naturtomt. Sameiet har asfalterte gangstier og angitte gjesteparkeringsplasser.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles parkeringsanlegg. Plass nr. 2. Det er nylig tilrettelagt for å legge eget ladepunkt på garasjeplassen.
Garasjeplasser kan ikke leies ut eller selges til andre enn sameierne i Boligsameiet Grefsenåsen Terrasse.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3479 datert 26.04.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen omfattes også av S-5142 som gjelder for ny vannforsyning Oslo - Stamnett, samt S-3844 som gjelder felles avkjørsel.
Eiendommen Lachmanns vei 9 er under utvikling og her skal det bygges en vertikaldelt tomannsbolig, en enebolig og støyskjerm. Rammetillatelse ble gitt 13.01.2022.
Det ble gitt rammetillatelse for oppføring av tre tremannsboliger i Lachmanns vei 2 C-D, den 13.05.2022. Saksnummer: 202117484.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 053,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, bredbåndstjenester (Telia), etc.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med 10% oktober 2022.
Felleskostadene økte med 10% fra april 2023.
Styret opplyser om at det foreløpig ikke er planlagte andre økninger av felleskostnadene enn denne.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Eiendomsskatten er kr. 6.587,- for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 2 212 835,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 966 207,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 6.587,- for inneværende år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 22 842,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.763.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rigmor Hartvedt, Kristine Hartvedt, Øyvind Hartvedt, Margareth Hartvedt, Mikael Hartvedt Knudsen, Ida Kristine Hartvedt Arvesen, Hans Hartvedt Arvesen, Line Joie Nichols, Jens Martin Hartvedt Arvesen, Heidi Guldvog Hartvedt, Ole Kristian hartvedt Knudsen, Didrik Olgeirsson, Tobias Knudsen, Eilif Guldvog Hartvedt, Petrine Olgeirsdottir, Elise Hartvedt Knudsen og Andrine Olgeirsdottir

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Grefsenåsen Terrasse Boligsameie, med sameiebrøk 111/3090.
Sameiet består av 26 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år:
2022: Ny takmembran og takluker.
2021: Nytt calling anlegg.
2018: Innlagt infrastruktur for elbilladere i garasjen. Garasjen er dermed klargjort for montering av ladebokser og seksjonseierne må evt. selv besørge og bekoste slik installasjon.
2009: Utvendig maling av alle vinduer. Vask, murreparasjon og maling av inngangspartiene.
Planlagte påkostninger:
Bygningsmassen er mer enn 25 år og styret har under utredning en vedlikeholdsplan og større tilhørende tiltak med prioritering for de neste årene. Planen er pt. ikke ferdig utarbeidet, ny eier må forvente kostnader forbundet med tiltak i fremtiden.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0002/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.232

Dato

Sist oppdatert: 17. oktober 2023 kl. 17:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.