Komplett salgsoppgave

Konggata 6K

3 290 000 kr
79 m²
2 soverom
Velkommen til Konggata 6K!
Velkommen til Konggata 6K!
Kart
Del
Bragernes sentrum
Pen og oppgradert 3-roms leilighet med gangavstand til sentrum - Rett v/elva. Kjøkken 2017. Vestvendt balkong. Parkering

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  306 985 kr
 • Omkostninger
  7 952 kr
 • Totalpris
  3 604 937 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  79 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 559 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sentrumsnær 3-roms leilighet over to etasjer (2. etg og 3. etg).
 • Borettslagets bygninger ble oppgradert i 2017 (bl.a. vinduer og kledning)
 • Skiftet gulv i 2. etg samt malt alle vegg- og takoverflater i nyere tid
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med peis
 • Stilrent kjøkken fra 2017 med delvis integrerte hvitevarer og benk av stein fra Sigvartsen
 • Bad med gulvvarme og innfliset badekar med dusj
 • Vestvendt balkong på 8 kvm + disponibel balkong v/inngang
 • Mulighet for parkering på borettslagets p-plasser - felles el-billadere
 • Rett ved matbutikk, parkområder og strandpromenaden langs elva
 • Kort gangavstand til sentrum m/ alt av sentrumsfasiliteter og off. komm.
 • Kort vei til barnehager, skoler, idrettsanlegg og flott nyere samt stor lekeplass
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Konggata 6K, 3019 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 114, bruksnummer 1107, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 10, Parken Borettslag , organisasjonsnummer 950 255 161

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 85 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 79 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 6 kvm
  Primærrom
  2. etasje:
  41 kvm: Stue, kjøkken, gang og entré.
  3. etasje:
  38 kvm: Gang, bad og 2 soverom.
  Sekundærrom
  2. etasje:
  2 kvm: Bod.
  3. etasje:
  4 kvm: Bod.
  I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på 4 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.06.2023 utført av Henrik Huso. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjon med stående trekledning. Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har vinduer i 3-lags glass fra 2017 med karmer/rammer av tre med aluminium på utsiden. Balkongdør med 2-lags glassfelt fra 2011 med karmer/rammer av tre. Ytterdør i tre med 3-lags glassfelt fra 2017 med karmer/rammer av tre. Skiftet alle vinduer, ytterdør, utvendig panel og etablert nye takrenner i 2017 (utført i regi av borettslaget). Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Borettslagets bygninger ble oppgradert i 2017, skiftet vinduer, ytterdør, utvendig panel og etablert nye takrenner.

  Standard

  Utvendig trappeadkomst til leilighetens overbygde inngangsparti i 2. etasje. Disponibel overbygget balkong i tilknytning til inngangspartiet.
  2. etasje
  Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Rommet er gjennomgående, som gir godt med naturlig lys samt gjennomlys. Innmurt peisinnsats i hjørne med innmurt vednisjer. Nyere steinplate foran peisen. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Selger opplyser om at to singelstikk i stuetak er ikke tilkoblet.
  Kjøkken: Stilren og pen IKEA kjøkkeninnredning fra 2017 med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap i hvit samt glatt utførelse. Flislagt felt over benkeplate. Benkeplate av stein (fra Sigvartsen). Lysarmaturer under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert mikrobølgeovn (Bosch), integrert oppvaskmaskin, oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp (Bosch) og integrert stekeovn (Bosch). Opplegg for frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Entré/gang: Garderobeskap med speilfront. Trappegang til boligens andre etasje (3. etasje). Laminat på gulv, malt brystningspanel samt malte vegger og malt himling. Tilgang til bod, rommet ble omgjort i nyere tid (boden er opprinnelig byggemeldt som wc-rom, rommet har stadig tilgjengelig det opprinnelige røropplegget til vann/avløp).
  3. etasje
  Gang: Trappegang til boligens første etasje (2. etasje). Laminat på gulv, malt brystningspanel samt malte vegger og malt himling. Tilgang til bod, boden har hems med stige.
  Bad: Servant over servantskap i profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap med hyller. Speilskap og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og innfliset badekar med skyvedørsramme samt veggmontert dusjarmatur. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Skyvedørsgarderobe i hvit utførelse. Skiftet lister i nyere tid. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til vestvendt balkong på 8 kvm.
  Soverom 2: Skiftet lister i nyere tid. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Malt alle vegg- og himlingsoverflater i leiligheten i nyere tid. Skiftet alle laminatgulv i 2. etasje i nyere tid. Oso varmtvannsbereder fra 2007, plassert på bad. Sikringsskap med automatsikringer (skiftet sikringsskap og sikringer i 2017-2018 iflg. selger), plassert i entré.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side (nederste del av trapp), for store åpninger i rekkverket og for store åpninger i trapp.
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 14 mm i stue og 9 mm i gang.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Kun fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget (etter 1999).
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Øvrige rom (3. etasje): Ingen avtrekk fra rommene.
  - Øvrige rom (2. etasje): Ingen ventilasjon fra stue og kjøkken (bortsett fra vifte på kjøkken).
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Innmurt peisinnsats i stue. Gulvvarme på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Noe utettheter i sammenkoblingen mellom ildstedets røykrør og skorsteinens innerforing. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.11.1995, som omfatter oppføring av boligbygg med 5 leiligheter (Konggata 6 F-K).
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for bygningen datert 04.07.1986 og for gjerde datert 01.10.1987.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for fasadeendring, balkonger og loft datert 07.06.2010. Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på tiltaket. Dette er borettslaget sitt ansvar.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om gjerde, bruksrett og/eller disposisjonsrett, bebyggelse, veier, diverse ledninger m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Sentrumsnært og pendlervennlig område som har mye å tilby. Umiddelbar nærhet til dagligvarebutikk og bensinstasjon. Svært kort gangavstand til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass. Torget Vest kjøpesenter innen gangavstand, i tillegg til CC Vest kjøpesenter og Magasinet i nærheten. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Gangavstand til Bragernesåsen med flotte tur- og rekreasjonsområder.
  Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
  Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog, gangavstand til bussknutepunkt på torget og kun 15 minutters gange til Drammen togstasjon, se www.vy.no og www.brakar.no for avganger. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Parktunet barnehage, Dampsentralen barnehage, Sørbyløkka barnehage.
  Skoler: Øren barneskole og Børresen ungdomsskole.
  Det ligger videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 701 kvm som tilhører borettslaget. Felles bakgård opparbeidet med belegningsstein, sittebenk og diverse beplantning.

  Parkering

  Borettslaget har 7 parkeringsplasser fordelt på 10 boliger, det er ingen faste plasser, men styreleder i borettslaget opplyser at kjøper av leiligheten i Konggata 6 K vil få mulighet til eget parkeringskort for fast parkering.
  Borettslaget har etablert opplegg for lading av el-bil (2 felles ladere), nåværende eier har kjøpt tilhørende ladebrikke til anlegget (denne medfølger boligen).
  Det er innført boligsoneparkering i dette området, med kort gangavstand fra eiendommen. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt boligen for kr. 3.600,- pr. år for bil nr. 1 (priser pr. 01.01.2023). Se Drammen kommune sin nettside for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for kvartalene begrenset av Dronninggata - Øvre Storgate - Vinjesgate - Hauges gate datert 24.03.1987. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Deler av eiendommen (Konggata 6 A-C) er beliggende innenfor et område med et kulturmiljø av svært høy verneverdi. Kulturmiljø er områder hvor kulturminner inngår som del av en større helhet eller sammenheng.
  Deler av eiendommen er SEFRAK-registrert, bygningen (Konggata 6 A-C) på eiendommen er et ikke-meldepliktig bygg. SEFRAK-registrerte bygninger gjelder bygg (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminnelova.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, feieavgift, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Grunnleie kr 6.559,-
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet GET som leverandør av tv, grunnpakker er inkludert i felleskostnadene.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har kostet ca. kr 600,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 969 155,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 488 958,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 47 756,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 306 985,- pr. 23.05.2023.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 2.918.488,- pr. 23.05.2023 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 12135852544, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 23.05.2023: 4.75% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 30
  Første termin/første avdrag: 30.06.2018 (siste termin 31.12.2037)
  Flytende rente
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forkjøpsrett kr 6.992,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.604.937,-.  
  Av dette beløpet utgjør kr 306 985,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr. 
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.769,- (NBBO).

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Silje Kirstine Sveen og Kjell Robert Dillon

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Parken Borettslag .
  Borettslaget består av 10 andelsleiligheter.
  Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
  Borettslagets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 239.414,-.
  Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2022 kr 411.488,-.
  Dugnader og noe snømåking tilknyttet borettslaget må påregnes.
  Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke etter søknad dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Selger anfører at borettslaget har i deres eiertid hatt en liberal holdning til dyrehold.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Bygningene ble totalrenovert i 2017.
  Saker som er under arbeid iht. årsmelding 2022: Vedlikehold av svalganger og utvendige trapper - skal slipes og oljes (arbeidet starter 14.06.2023 og varer rundt 3 dager).
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86305661.
  Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 42.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- (faktureres kun en gang, uavhengig av antall visninger)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0205/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23205

  Dato

  Sist oppdatert: 05. mars 2024 kl. 13:18

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.