Komplett salgsoppgave

Sigdalsveien 2185

1 890 000 kr
151 m²
3 soverom
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Prestfoss
Stor enebolig beliggende like utenfor Prestfoss sentrum. 241 kvm BRA. Terrasse. Tomt på over 1 mål. Uthus med carport.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 890 000 kr
 • Omkostninger
  48 420 kr
 • Totalpris
  1 938 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1949
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  151 m²
 • Bruksareal
  241 m²
 • Tomteareal
  1 196,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Privatvisninger avholdes fortløpende. Meld deg på til visning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor enebolig beliggende like utenfor Prestfoss sentrum.
 • Boligen har en innholdsrik planløsning og har 3 etasjer på tilsammen 241 kvm (BRA)
 • Stue og spisestue med varmepumpe (2018) samt 2 peisovner
 • Profilert kjøkkeninnredning fra ca. 2011/2012 med praktisk kjøkkenøy
 • Bad med god skapplass, badekar og tilgang til separat wc-rom
 • Enkelte rom og bygningsdeler har et oppgraderingsbehov
 • Terrasse på ca. 53 kvm som strekker seg rundt 3 sider av boligen
 • Parkering i carport/garasje i uthuset og godt med plass på egen gruset gårdsplass
 • Romslig tomt på over 1 mål
 • Kort vei til sentrum som bl.a. har matbutikk, barneskole, barnehage og idrettsanlegg
 • Kort vei til marka med flotte turområder - sommer som vinter Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Sigdalsveien 2185, 3350 PRESTFOSS
  Kommunenummer 3332, gårdsnummer 34, bruksnummer 37, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 241 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 151 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 90 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  96 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, bad, wc-rom, gang og entré.
  2. etasje:
  55 kvm: Gang og 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller:
  90 kvm: Kjellergang, uinnredet kjellerrom og 4 boder.
  Deler av 2.etasje er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
  Boder i 2. etasje er ikke måleverdige som sekundærrom og inngår i bruksarealet som primærrom.
  Skyvedørsgarderober i 2. etasje er vurdert til å være innredning og arealet er medregnet i bruksarealet som primærrom.
  Uthus med carport/garasje
  Bruksareal/s-rom: 40 kvm.
  Lysthus
  Bruksareal/s-rom: 7 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Nils Magnus Graff Fossnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong og lettklinkerblokker/murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med metallplater. Ytterdører med og uten glassfelt fra 2001 og ukjent årstall. Vinduer og balkongdører med to- og tre-lags glass og karmer/rammer av tre fra 1979, 1984, 1985, 2006, 2011 og ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Trappeadkomst til boligens inngangsparti i 1. etasje. Nyere frittstående lysthus på ca. 7 kvm (ikke byggemeldt), lysthuset har innlagt lys/strøm samt laminat på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Uthus med carport/garasje og kryploft.
  1. etasje
  Stue: Stue med delvis åpen løsning mot spisestue. Skapinnredning med høyskap, hyller, skap og belysning. Laminat på gulv, malt panel samt malt brystningspanel på vegger og malt panel i himling med synlige takbjelker. Utgang til terrasse på ca. 53 kvm, som strekker seg rundt tre sider av boligen.
  Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement. Delvis åpen løsning mot stue og kjøkken. 2 frittstående peisovner med plate på gulv (en vedovn og en kombinert vedovn/parafinovn). Skapinnredning med belysning. Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe fra 2018. Laminat på gulv, malt panel samt malt brystningspanel på vegger og malt panel i himling med synlige takbjelker.
  Kjøkken: Profilert kjøkkeninnredning fra ca. 2011/2012 med praktisk kjøkkenøy. Over- og underskap samt vitrineskap og høyskap i hvit utførelse. Benkeplater av laminat. Lysarmaturer og strømuttak under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert Whirlpool mikrobølgeovn, Røros ventilator, integrert Siemens platetopp, integrert Siemens stekeovn, integrert Siemens oppvaskmaskin og oppvaskkum. Opplegg for kjøleskap. Laminat på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling med synlige takbjelker. Utgang til terrasse på ca. 53 kvm.
  Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Vegghengte skap i tilsvarende utførelse ved servant. Underskap og høyskap i tilsvarende utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Frittstående badekar med veggmontert hånddusj. Belegg på gulv, våtromsplater på vegger og malt himling. Tilgang til wc-rom.
  Wc-rom: Servant over servantskap. Gulvstående toalett. Belegg på gulv, våtromsplater samt malte vegger og malt himling.
  Entré/gang: Trappegang til 2. etasje. Laminat på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Tilgang til trappegang til kjeller.
  2. etasje
  Gang: Skyvedørsgarderobe i hvit og profilert utførelse. Trappegang til 1. etasje. Laminat på gulv, malt panel på vegger og panel i himling. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke.
  Soverom 1: Skyvedørsgarderobe i glatt utførelse. Laminat på gulv, malt panel på vegger og panel i himling. Tilgang til bod.
  Soverom 2: Laminat på gulv, malt panel på vegger og panel i himling.
  Soverom 3: Laminat på gulv, malt panel på vegger og panel i himling. Tilgang til bod.
  Generelt om boligen: Begge pipene er rehabilitert med nytt innvendig rør i senere tid. Høiax 282 liters varmtvannsbereder fra 2016, plassert i kjellerbod. Sikringsskap med skrusikringer, plassert i bod (2. etasje).
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Wc-rom: Manglende ventilasjonsspalte mellom dør/terskel, toalettet har en løs overdel, flottør tetter ikke tilstrekkelig og stedvis noe større spalte/glippe mellom våtromsplater (vegger).
  - Øvrige rom: Laminatgulv bærer preg av noe manglende håndverksmessig utførelse, stedvis meget kort avstand mellom endeskjøter og stedvis knirk i gulv.
  - Rom under terreng (kjeller): Bruk av gnagersikring i himling ved trapp (indikerer problematikk med gnagere/skadedyr) og stedvis riss samt sprekker (vegger).
  - Loft (innredet): Noe synlige nedbøyninger i takets konstruksjoner, noe glipper/spalter mellom gulvbordene (soverom 2 og 3) og utstrakt bruk av gnagersikring i bod på soverom 3 (indikerer problemer med gnagere/skadedyr).
  - Loft (uinnredet/råloft): Synlige nedbøyninger i takets konstruksjoner, manglende dampsperre og begrenset undersøkelse av loft.
  - Innvendige trapper (trapp mellom 1. etg og 2. etg): Kun rekkverk/håndløper på en side, for lav rekkverkshøyde, for store åpninger i rekkverket, trapp har stedvis for liten fri ganghøyde og for små inntrinn iht. krav.
  - Innvendige trapper (trapp mellom 1. etg og kjeller): Kun rekkverk/håndløper på en side, for store åpninger i rekkverket, for store åpninger i trapp, trapp har stedvis for liten fri ganghøyde og for små inntrinn iht. krav.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling i boligen.
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis preg av noe manglende vedlikehold.
  - Dører og vinduer: Ikke tilfredsstillende løsning med vannbrett/beslag over og under enkelte vinduer samt hovedinngangsdør har slitt tettelist/pakning.
  - Yttertak: Ikke helt tett mellom taktekking/beslag, tegn til svekkelser på takkonstruksjon, skjevheter samt svanker, tak er kun inspisert fra toppen av stigen, kan ikke verifisere om det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims, mangelfull utførelse på tettedetaljer i overgang tak/vegg og renner samt nedløp mangler på siden av boligen (vendt ut mot hovedveien).
  - Grunnmur: Riss/sprekker på grunnmur.
  - Drenering: Takvann har kun utkast (ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren), stedvis fall mot grunnmur (terreng på fremsiden av bygget) og dreneringen er nedgravd samt skjult (tilstand vurdert ut i fra alder).
  - Stikkledninger og tanker: Ukjent alder samt ingen dokumentasjon på septiktank og ingen dokumentasjon på oljetank.
  - Vann- og avløpsledninger: Vannledning av ukjent årstall (ukjent alder).
  - Frittstående byggverk (uthus med carport/garasje): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. krypkjeller uten inspeksjonsmulighet (risikokonstruksjon), se rapport for nærmere detaljer.
  - Frittstående byggverk (lysthus): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. relativt høy slitasjegrad med råteskader og svikt i gulv, se rapport for nærmere detaljer.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Bad: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje og registrerte avvik, se rapport for nærmere detaljer.
  - Rom under terreng (kjeller): Forhøyede fuktverdier samt fuktvandring i konstruksjonen, ukjent konstruksjonsoppbygging og indikasjoner på råte samt symptomer på fukt.
  - Loft (uinnredet/råloft): Manglende tilstrekkelig ventilering av kaldtloftet og musefeller samt en død mus på loftet (indikerer problematikk med inndriv av gnagere/skadedyr).
  - Ildsteder/skorsteiner innvendig: Riss/sprekker i pipeløp (kjellerbod) og innkledde teglsteinspiper i 2. etg.
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 34 mm i soverom 1.
  - Teknisk anlegg, VVS anlegg: Tilbakeslag i avløpsrør (vurdert til at avløpet er tett eller annen funksjonssvikt) og lufteledningen for avløpssystemet er ikke ført til det fri.
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999), deler av anlegget er gammelt (risiko) og ikke fremlagt dokumentasjon på utført el-kontroll.
  - Brann: Utgått brannslukkerutstyr.
  - Terrasse: Slitasjeskader, noe skjevheter, slitasje på overflatebehandlingen, råteskader, korrosjon på beslag og ufagmessig utførelse på deler av bærekonstruksjonen.
  - Forstøtningsmurer: Noe skjevheter, overflateslitasje og råteskader på konstruksjonen.
  - Vann- og avløpsledninger: Avløpsrør av betongrør tilkoblet privat septikanlegg - sett i sammenheng med feil ifbm. tilbakeslag i kjeller.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder mikrobølgeovn, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.
  Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Luft-til-luft varmepumpe i spisestue (1. etg). 2 frittstående peisovner i spisestue (en vedovn og en kombinert vedovn/parafinovn - 1. etg). Frittstående peisovn og frittstående vedovn i uinnredet kjellerrom (kjeller). Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Eiendommen har en nedgravd glassfibertank på 1.200 liter. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Sigdal kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen i deres arkiv. I henhold til tilstandsrapporten for eiendommen, er boligen fra år 1949.
  Megler anfører at det ikke foreligger godkjente byggetegninger på boligen i kommunens arkiv, av den grunn finnes det ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det er da usikkerhet vedrørende innredning av rom for varig opphold er bruksendret/omsøkt og godkjent av kommunen. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det er gitt byggetillatelse for oppføring av garasje datert 18.06.1982, i tillegg er det godkjente byggetegninger for garasjen datert 18.06.1982. Tegningene samsvarer ikke med hvordan uthuset/garasjen fremstår i dag. Tegningene synes å være speilvendte, dvs. at der hvor det er tegnet garasje er det i dag bod/vedskjul, og der hvor det er tegnet bod/vedskjul er det i dag carport.
  Det har blitt etablert et frittstående lysthus. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 1866
  Tinglysningsdato: 09.07.1948
  Servitutten omhandler: Eiendommen fikk tillatelse til å legge vann/kloakkledning under hovedveien, og bestemmelser om eventuelle vedlikeholdsarbeider på ledning.
  Dagboknummer: 1867
  Tinglysningsdato: 09.07.1948
  Servitutten omhandler: Bestemmelse om avkjørsel til hovedveien med betingelser fra Vegvesenet om grøfter, stikkrenner m.v.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Diverse

  Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangels klage etter kjøp av tvangssalgsbolig. Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.
  Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.
  Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger inntil RV287 cirka en kilometer fra Prestfoss sentrum.
  Prestfoss har cirka 500 innbyggere og i sentrum finner du bla. samfunnshuset med bla. svømmehall og bygdekino. I sentrum finner du også Sigdalsenteret med dagligvarebutikk, outlet-butikk og kafe. Ellers finner du i sentrum videre kommunesenteret, bibliotek, kirke, skoler, bensinstasjon og butikker av forskjellige slag. 100 meter fra eiendommen som selges finner du Hageland. Kort vei til marka med flotte turområder sommer som vinter. Kort vei til Kråkefjorden som går over i Soneren, sammen byr de på muligheter for båtliv, fiske og bading.
  I Prestfoss idrettspark er det fotballbane, akebakke og skatepark.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er barnehager og skoler i gangavstand fra boligen.
  1. - 7. klasse: Prestfoss skole med cirka 110 elever ligger 2,5 kilometer fra eiendommen. Skolen har skolefritidsordning.
  8. - 10. klasse: Sigdal ungdomsskole med cirka 130 elever ligger ca. 1,7 kilometer fra eiendommen.
  Videregående skoler finner du på Åmot (26 km) og Hokksund (40 km).
  Sigdal kommune opplyser på sine nettsider at de har full barnehagedekning. Kommunen tilbyr barnehageplasser for barn i alderen 1-6 år fordelt på 4 barnehager. Barnehagene er foreldredrevet og heter: Eggedal barnehage, Enger barnehage, Nerstad barnehage, Prestfoss barnehage. Prestfoss barnehage er den nærmeste, og ligger 1,7 kilometer fra eiendommen som selges.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på ca. 1 196 kvm. Skrånende tomt med noe plenarealer og diverse beplantninger.
  Deler av opparbeidet innkjørsel langs Sigdalsveien eies av Statens Vegvesen (i tilknytning til veien), se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 10-30 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

  Parkering

  Parkering i carport/garasje i uthuset. Forøvrig er det godt med biloppstillingsplasser på egen gruset gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen ligger til Sigdalsveien som er en offentlig vei (fylkesvei).
  Eiendommen har vann fra privat borehull på eiendommen. Iflg. opplysninger mottatt fra kommunen er borehullsdybde 66 meter og den ble etablert i 1997. Eier er selv ansvarlig for borehull og private stikkledninger til boligen.
  Eiendommen har privat septiktank med synke-/spredegrøfter, tanken ligger på den andre side av fylkesveien. Iflg. opplysninger mottatt fra kommunen er anlegget fra 1989. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. Eier er selv ansvarlig for private ledninger til septiktank.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen for Sigdal datert 22.03.2018. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Naboeiendommen på andre siden av veien (gnr. 34/bnr. 2 - Sigdalsveien 2174, eies av en privat person), er per dags dato ubebygd og består av skogsareal. Iht. kommuneplanen datert 22.03.2018 er området avsatt til boligbebyggelse. Det vites ikke om det er mottatt nabovarsel og det er heller ikke kjent om det foreligger eventuelle utbyggingsplaner for eiendommen. Se vedlagt kommuneplankart i salgsoppgaven.
  Det gjøres oppmerksom på at naboeiendommen gnr. 34/bnr. 1 (grensende til denne eiendommen) er avsatt til fremtidig næringsvirksomhet iht. kommuneplanen datert 22.03.2018. Det vites ikke om det er mottatt nabovarsel og det er heller ikke kjent om det foreligger eventuelle utbyggingsplaner for eiendommen. Se vedlagt kommuneplankart i salgsoppgaven.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Eiendommen har vann fra privat borehull på eiendommen. Det må påregnes vedlikeholdskostnader i tilknytning til vannpumpen.
  Avløpsanlegg (septiktank med synke-/spredegrøfter): kr 903,- pr. tømming - kostnaden er årsprognose på eiendommen for 2023 (min. hvert 2 år), tømmefrekvens er avhengig av bruken av anlegget.
  Anleggstype: Slamavskiller, totalt 4 m3. Det må i tillegg påregnes kostnader til årlig tilsyn av tanken, dette koster kr 350,- pr. år - kostnaden er årsprognose på eiendommen for 2023.
  Kommunestyret har vedtatt en forskrift om utslipp av sanitært avløpsvann fra bolighus, hytter mv. Her gis det hjemmel for å kreve oppgradering av eksisterende avløpsanlegg.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standardløsning, 2023.
  Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring, tv, internett m.v.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, tv/internett, bygningsforsikring og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 506 231,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 1 822 431,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten utgjør kr 2.679,- pr år (2023).

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.938.420,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Buskerud Tingrett

  Overtakelse

  Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

  Boligselgerforsikring

  Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring ved tvangssalg da kontraktspart er Tingretten og salget skjer etter reglene i tvangsfullbyrdelsesloven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i regelverket og lese salgsdokumentasjonen nøye før bud inngis. Det gjøres oppmerksom på at kjøpers muligheter for reklamasjon er redusert ved kjøp av bolig etter tvangsfullbyrdelsesloven.

  Boligkjøperforsikring

  Det kan ikke tegnes Boligkjøperforsikring ved tvangssalg.

  Budgivning

  Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post. 
  Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Salget av denne eiendommen er et tvangssalg gjennom medhjelper, og selges etter
  Tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 11.
  Dette innebærer at kjøper har begrensede muligheter til å fremsette eventuelle mangelskrav.
  Mangel kan foreligge hvis eiendommen ikke svarer til gitte opplysninger om vesentlige forhold, eller det er forsømt å gi opplysninger om vesentlige forhold som medhjelper måtte kjenne til, eller den er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med. Manglende/feil opplysninger må ha innvirket på kjøpet. Det vises til tvangsfullbyrdelseslovens §11-39 for nærmere informasjon og alle vilkår. Dersom eiendommen har mangler, kan det kreves prisavslag, men kjøpet kan ikke heves. Det kan også forekomme at boligen overleveres uten normal rydding og rengjøring, samt at nøkkelsett ikke er komplett. Omkostninger må i så tilfeller dekkes av kjøper.
  Vi viser til "Orientering om tvangssalg ved medhjelper" i vedlagte budskjema. Kontakt gjerne megler dersom du har spørsmål. 

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 6.115,- samt dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0328/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23328

  Dato

  Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:06

  Dokumenter

  Kommuneplankart
  PDF 764 KB
  Energiattest
  PDF 686 KB
  Tilstandsrapport
  PDF 776 KB
  Grunnkart
  PDF 845 KB
  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Privatvisninger avholdes fortløpende. Meld deg på til visning ved å trykke på lenken visningspåmelding eller ved å kontakte megler på mobil.
  Lurer du på noe?

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.