Komplett salgsoppgave

Gjestadtoppen 28

5 490 000 kr
97 m²
3 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Gjestadtoppen 28
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Gjestadtoppen 28
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Attraktiv og stor 4-R (117 BRA) endeleil. i 3. et. | To p-plasser | Innglasset balkong - 16 kvm | Vv. og fyring inkl

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 980 kr
 • Omkostninger
  138 420 kr
 • Totalpris
  5 631 400 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  97 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  5 605 kr
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor, attraktiv og moderne 4-roms endeleilighet med gjennomgående god standard og mange gode løsninger - kvalitetene og størrelsen til en enebolig uten å ha vedlikeholdet. Innholdsrik leilighet med store og gode rom, meget god planløsning, godt med vindusflater og mye naturlig lys. Leiligheten preges av stor og åpen kjøkkenløsning mot stuen gjennomført på en god måte med god plass til stort spisebord og mange gjester. Sosial løsning med god plass, mye naturlig lys og direkte utgang til vestvendt og (innfellbare glassdører) innglasset balkong (16 m2.) som blir en naturlig forlengelse av stuen. Hovedsoverom med eget bad og utgang til balkong.
Trappefri adkomst via heis til garasjeanlegg med to p-plasser. Godt med lagring i innvendig bod og kjellerbod på ca. 5 kvm.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjestadtoppen 28, 2050 JESSHEIM
Kommunenummer 3209, gårdsnummer 135, bruksnummer 89, seksjonsnummer 41, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 117 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Bruksareal:
Leilighet 117 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 97 kvm: Entré/gang, to bad, tre soverom, stue med åpen kjøkkenløsning
Sekundærrom:
Leilighet:
3. etasje 20 kvm: Innglasset balkong, innvendig bod.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca 5 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over fem etasjer samt kjeller med boder og felles garasjeanlegg. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med fasadeplater, betong og utfyllende felter i treverk. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Bad ved entré: Det er sprekk i veggflis i hjørne til høyre for toalettkasse. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade bør utbedres. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 25 mm. Det er ikke oppbrett av membran ved terskel. Dette kan føre til skader på tilliggende konstruksjoner ved en eventuell lekkasje.
- Bad ved soverom: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade.
- Kjøkken: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik(manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget) bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser videre:
- Lekkasje i avløps slange til oppvaskmaskin August 2022. Utbedret sept/okt 2022.
- Fukt i garasje, er rettet opp i dette. Under det betydelige regnværet i Juli/Agust i år var ingen lekkasjer i garasje.
- Gardermovegen 29,31 og 33 er regulert for utbygging.
- Tvist om vei rettighet mot utbygger.
- Det er montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Dette ble installert høsten 2022 i forbindelse med utbedring av vannlekkasje. Utført av Frøiland Bygg AS

Standard

Stor, attraktiv og moderne 4-roms endeleilighet med gjennomgående god standard og mange gode løsninger - kvalitetene og størrelsen til en enebolig uten å ha vedlikeholdet. Innholdsrik leilighet med store og gode rom, meget god planløsning, godt med vindusflater og mye naturlig lys. Leiligheten preges av stor og åpen kjøkkenløsning mot stuen gjennomført på en god måte med god plass til stort spisebord og mange gjester. Sosial løsning med god plass, mye naturlig lys og direkte utgang til vestvendt og (innfellbare glassdører) innglasset balkong (16 m2.) som blir en naturlig forlengelse av stuen. Hovedsoverom med eget bad og utgang til balkong.
Kjøkken:
Praktisk og moderne kjøkken i åpen kjøkken- og stueløsning, leilighetens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater og god romfølelse. Her har du god plass til stort spisebord og mange gjester. Kjøkkeninnredning med slette fronter i høyglans grå utførelse og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter på vegg og belysning under overskap. Nedfelt keramisk platetopp og innebygget stekeovn. Integrert oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget.
Bad ved entré:
Delikat bad med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Servantskap med skuffer i matt hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Speilskap og belysning på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget.
Bad tilknyttet hovedsoverom:
Praktisk bad med inngang fra hovedsoverom. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Servantskap med skuffer i matt hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Speilskap og belysning på vegg over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget.
Trappefri adkomst via heis til garasjeanlegg med to p-plasser. Godt med lagring i innvendig bod og kjellerbod på ca. 5 kvm.

Løsøre og tilbehør

Veggmontert TV medfølger ikke. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.03.2015. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Som vilkår på tillatelsen skal ansvarlig foretak for uavhengig kontroll av brannkonsept gjennomføre kontroll av samtlige analyser knyttet til brannkonseptet som ikke er blitt kontrollert, og sende dokumentasjon på dette til kommunen innen 1 uke fra denne tillatelsen er gitt.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 900120/900121, tinglyst: 22.09.1928 type: Avtale.
Det er gravd en brønn i "Jæstadhagen" med pumpeverk og felles hovedledning. Annlegget bekostes og drives sammen. Utgiftene fordeles 1/3 mellom hver av partene.
Kontrakten er tinglyst på alle 3 eiendommer.
Dagboknr. 992, tinglyst: 04.08.1937 type: Bestemmelse om veg.
Jessheim Arbeiderssamfund, eier av eiendommen "Folkets hus" med gnr. 135 bnr. 89, har fått veivesenets tilltaltelse til å føre privat avkjørsel fra Gardermovegen. Betingelser fastsatt ved veidirektørens rundskrivelse til fylkesmennene av 16.08.1935.
Dagboknr. 1715, tinglyst: 31.07.1948 type: Bestemmelse om veg.
Ullensaker kommune skal ha rett til veiadkomst til sin eiendom Gjestadhagen, gnr. 135 bnr, 213, over Arbeiderssamfunds eiendom "Samly". Fremtidig vedlikehold over denne vei ordnes etter veilovens alminnelige regler.
Dagboknr. 1716 , tinglyst: 31.07.1948 type: Rettigheter ifgl. skjøte
Ullensaker kommune skjøter og overdrar parsellen "Gjestvang 2" gnr. 135, bnr. 294, til Lars Nygaard for kr. 597,-. Bebyggelse skal på forhånd anmeldes Ullensaker kommune. Det samme gjelder vann-, kloakk, lys-, eler telefonledning. Det er forbudt å drive fabrik eller annen industriell virksomhet på eiendommen, eller virksomheter som generer røyk, støy, lukt eller lignende. Kommunen har rett til at den høye skogen på tomten helt eller delvis hugges. Det skal i fremtiden være lavbeplantning, ikke over 4 meters høyde på tomten. Kjøperen har gjerdeplikt mot kommunenens tomt.
Dagboknr. 2415, tinglyst: 04.05.1968 type: Bestemmelse om gjerdet.
Servitutten er rekvirert, men ikke mottatt. Statens Kartverk har opplyst at servitutten ikke er å finne i deres arkiv.
Dagboknr. 6729, tinglyst: 10.08.1994 type: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Eier av eiendommen gnr. 135 bnr. 89, samtykker i at Ullensaker kommune anlegger vann- og avløpsledning med nødvendige kummer på nevnte eiendom. Kommunen skal ha fri og uhindret adkomst til traseen til senere ettersyn, vedlikehold og reparasjon av sine ledninger. Grunneier må ikke uten kommunen samtykke bygge nærmere ledningene enn 4 m. Eiendommen må ikke benyttes slik at ledningsnettet utsettes for fare eller skade. Trær eller annen beplatning som er til hinder for fremdriften av anlegget kan fjernes av kommunen. Erstatning for skader og ulemper anlegget måtte føre med seg, eller ved senere ettersyn/vedlikehold skal søkes ordnet i minnelighet mellom grunneier og kommunen.
Dagboknr. 4857. tinglyst: 05.05.2003 type: Vegrett
Eiere og hjemmelshavere til eiendommene gnr/bnr 135/605, 135/213/, 135/89, og 293, gir vegrett over eiendommen til eiendommene innerst i Gardermovegen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet på Jessheim i Ullensaker kommune. Ønsker du å bo sentralt i en nyere og moderne bolig med kort vei til sentrum - kan denne boligen være noe for deg.
Gangavstand til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange spennende spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter.
Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Oslo Lufthavn Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 37 min. Parkering prioritert for pendlere.
I umiddelbar nærhet finner du Langelandsfjellet, som ofte er omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper.
For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet en oase i byen vår!
Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 15-20 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skiannlegg og mange gode fiskevann!
Tidsavstander med bil
Oslo Lufthavn: ca. 10 minutter
Lillestrøm: ca. 22 minutter
Oslo sentrum: ca. 35 minutter

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 4 550 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, sittegrupper og asfalterte internveier.

Parkering

Leiligheten disponerer to garasjeplasser i felles underliggende garasjeanlegg. Mulighet for montering av ladeboks.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Folkets hus, Jessheim" med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 02.04.2013.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Eiendommen grenser inntil reguleringsplan for "Gang/sykkelveg langs RV. 174, Trondheimsvegen Gjestadteie" vedtatt 02.11.1992, "Jessheim videregående skole" vedtatt 10.12.2012, "Gjestvang og Gjestadteie" vedtatt 09.05.2017 og "Dølivegen 4 og Gardermovegen 36" vedtatt 12.11.2019.
Kommunen informerer om at det er varslet oppstart av regulering naboeiendommene Gardermovegen 29B-33 med gnr. 135/bnr. 213, 400, 605, 836, samt deler av gnr. 208 / bnr. 13. Området er ca. 12.5 DA stort og avsatt til bolig. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for fremtidig boligutbygging i 4-8 etasjer og med en BYA på opptil 40%. Krav til utearealer og parkering vil være i tråd med Byplanen.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 11 156,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 5.605,- pr. mnd. og inkluderer: Renter, avdrag, løpende vedlikehold, felles bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, grunnpakke kabel-tv/internett.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-TV internett.
Boligen er tilknyttet Atech alarmselskap som er inkludert i felleskostnadene. Abonnement medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 380 415,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 969 494,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4.958,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 2.980,- pr. 31.12.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 107.261,- pr. 04.09.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 6,25%
Lånets løpetid: 03.06.2019 - 30.06.2024
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.628.420.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.631.400,-Av dette beløpet utgjør kr 2 980,00 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ronny Tande og Marianne Birgitte Tande

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet G27 Boligsameie, med sameiebrøk 899/52915.
Sameiet består av 70 boligseksjoner fordelt på tre boligblokker.
Forretningsfører er BORI Boligbyggelaget Romerike.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt under forutsetning av at seksjonseier aksepterer sameiets regler for dette. Beboere med dyr skal sørge for at det ikke er til sjenanse. Hunder skal alltid holdes i bånd.
Foretatt påkostninger de senere år: Leilighetene ble bygget i 2015 og har ikke hatt behov for store vedlikeholdskostnader. Beiset utvendig i 2019.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Sameie har pågående saker knyttet til lekkasjer i garasjeanlegg, opparbeiding av pålagte p-plasser iht reguleringsplan. Utbygger har forpliktet seg til å utbedre disse. De har benyttet Advokatfirmaet Økland i forbindelse med juridisk vurdering/rådgivning i boligsameiets dialog med Eiendomsgruppen Oslo AS.
Enkelte eiere har i fellesskap tatt ut stevning mot utbygger med påstand om at baderommene ikke er levert i henhold til krav og standarder. Sameiet som sådan er ikke part i saken. Vi kan heller ikke si noe om resultatet og ev. konsekvenser for nåværende og kommende eiere før etter at saken er behandlet i rette.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 31.290 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0188/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23188

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2024 kl. 21:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.