Komplett salgsoppgave

Jernbanegaten 1B

4 900 000 kr
79 m²
2 soverom
Her er det gang, innvendig bod, 2 baderom hvorav et med opplegg for vaskemaskin/tørk, 2 soverom og lekker stue/kjøkkenløsning med utgang til flott uteplass.
Her er det gang, innvendig bod, 2 baderom hvorav et med opplegg for vaskemaskin/tørk, 2 soverom og lekker stue/kjøkkenløsning med utgang til flott uteplass.
Kart
Del
Tønsberg sentrum
Lys og delikat leilighet i 5. etg. med 2 soverom, 2 bad og flott, solrik uteplass på 34 kvm. Supersentralt!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Omkostninger
  1 000 kr
 • Totalpris
  4 901 000 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  84 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  79 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  5 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  34 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 206 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og delikat leilighet i Farmand Terrasse borettslag som inneholder gang, innvendig bod, 2 baderom hvorav et med opplegg for vaskemaskin/tørk, 2 soverom og lekker stue/kjøkkenløsning med utgang til flott uteplass. I tillegg har leiligheten innvendig bod i fellesområde. Borettslaget har en felles takterrasse, leilighet som kan leies for gjester som skal overnatte og fellesrom til møtevirksomhet og sosiale lag. Ingen andel fellesgjeld.
Fra en fredelig tilværelse i det hyggelige leilighetskomplekset som ligger til et atrium med felles uteplass for sosialt samvær og uteaktiviteter er det kun en heistur ned til alt hva Tønsberg sentrum har å by på. Her kan man gå tørrskodd på handlerunden for det meste man har behov for i tillegg til bussholdeplass og togstasjon like i nærheten.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jernbanegaten 1B, 3110 TØNSBERG
Kommunenummer 3905, gårdsnummer 1002, bruksnummer 582, seksjonsnummer 35, ideell andel 1/1
Andelsnummer 14, Farmand Terrasse Borettslag, organisasjonsnummer 991864296

Innhold

Totalt bruksareal BRA: 84 kvm
BRA-i:
Boligbygg med flere enheter:
5. etasje 79 kvm: Gang, bod, 2 bad, 2 soverom og stue/kjøkken
BRA-e:
Boligbygg med flere enheter:
5. etasje 5 kvm: Bod
Åpent areal:
Boligbygg med flere enheter:
5. etasje 34 kvm: Terrasse
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.2024 utført av Hedlund Takst og Byggkontroll AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres oppmerksom på at boligens eksterne bod tilhører borettslagets fellesareal, og at boden således ikke eies av den enkelte andelseier. Dette medfører at borettslaget i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for boden. Borettslaget kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet og disponering av bodarealet kan dermed opphøre.  
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Andelsleilighet hvor bygget er bygget med hovedkonstruksjon av betong i vegger og etasjeskiller. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Rapporten omhandler i hovedsak vurderinger av innvendige overflater i leiligheten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne (ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring). Gjelder hovedbad og bad/vaskerom.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Selger opplyser at det har vært lekkasje i balkong til nabo over, og ned på terrassen til denne leiligheten. Blir utbedret mai/juni 2024.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

Moderniseringer og påkostninger

Tak og veggflater er malt opp på nytt før salg våren 2024.

Standard

Lys og delikat leilighet med fin planløsning. Her er det heisadkomst fra kjøpesenteret eller fra bakkeplan ved bussterminalen. Via fellesgang kommer man inn i leiligheten.
Leiligheten inneholder gang med inngang til leilighetens innvendige bod og det ene baderommet. Baderommet har flislagte gulv, veggene har malte slette flater og taket er malt. Rommet har nedstøpte elektriske varmekabler og innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Videre er det et praktisk garderobeskap for å henge fra seg yttertøyet. Leiligheten har to soverom hvorav det ene har inngang til hovedbad. Begge soverommene har praktiske garderobeskap. Hovebad har flislagte vegger og gulv, taket er malt med innfelte spotter og det er nedstøpte elektriske varmekabler i gulvet. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Lekkert kjøkken ligger i åpen løsning med stuen som har en gasspeis som gir en lun og koselig stemning i vinterhalvåret. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplaten er av stein. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp, micro, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Fra stuen er det utgang til en fantastisk uteplass på hele 34 kvm. Her er det plass til både spisemøbler og loungemøbler. En praktisk markise sørger for skygge på de varmeste dagene.
Leiligheten har i tillegg en bod i fellesområde.
Borettslaget har en felles takterrasse, leilighet som kan leies for gjester som skal overnatte og fellesrom til møtevirksomhet og sosiale lag.
Flytt rett inn og nyt en lettvint tilværelse!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer medfølger, men vi gjør oppmerksom på at disse er av eldre dato.

Oppvarming

Leiligheten har gasspeis i stuen (gasstilførsel via felles tank i bygget) og panelovner. Det varmekabler på baderommene.
Leiligheten har balansert ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 19.06.2017. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik på fyringsanleggene.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.04.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 10776, tinglyst 04.08.2005, type heftelse: Kjøpekontrakt. Rett for kommunen til å leie tilbake det areal som er beskrevet i bilag 2 for fremleie m.v.
Dagboknr 1229, tinglyst 24.01.2007, type heftelse: Urådighet. Forbud mot bygge og gravearbeider uten tillatelse fra forurensningsmyndigheten ( Tønsberg Kommune).
Dagboknr 15855, tinglyst 18.10.2007, type heftelse: Seksjonering. Borettslagets eiendom har snr. 35, formålet er bolig og sameiebrøken er 4740/58816.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Prisene for utleie av gjesterommene er 300 kr for første natt, 100 kr for påfølgende netter og aktivitetsrommet 400kr grunnet renhold.
Mål på fellesområder i borettslaget:
Fellesstue målt til 40 kvm. (5.etasje)
Solstue ca. 20 kvm. (7.etasje).
Felles takterrasse på ca. 65 kvm. (7.etasje).

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger optimalt til på "byens tak", med direkte heisadkomst til et av Vestfold's største kjøpesenter. Her finner man alt av forretninger og tilbud. Være seg fersk mat, frukt og grønt, varme bakervarer, vinmonopol, klær, frisør og hudpleie, trening og kafeteriaer. Buss befinner seg i byggets 1. etasje og det er få meter til tog. Leilighetsanlegget ligger rundt det felles atriet, hvor det er flott tilrettelagt med solrike og lune uteplasser, plass til uteaktiviteter og sosialt samvær. Fra leiligheten kan du spasere til byens mange kulturtilbud, parker, Slottsfjellet, Torvet og de mange spisestedene på Brygga.

Adkomst

Adkomstmuligheter via heis, fra Jernbanegaten og direkte fra kjøpesenteret (sistnevnte i åpningstiden). Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Byskogen skolekrets. Det er flere barnehager i området.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 644,8 kvm som tilhører borettslaget. Leilighetsanlegget ligger rundt et felles atrium, hvor det er tilrettelagt med hyggelig beplantning rundt gangveier og solrike sitteplasser - et sted for sosialt samvær og uteaktiviteter. Borettslaget har også en trivelig takterrasse som beboerne kan benytte.

Parkering

Leiligheten har ingen egen parkeringsplass, men det er mulighet for leie i parkeringshuset via Aimo Park. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Annet kombinert formål (Rutebilstasjon/Forretning/Bolig/Parkering) i henhold til reguleringsplan Jernbanegaten 1 datert 04.02.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 04.02.2024.
I henhold til kommuneplan datert 03.04.2024 er området avsatt til Andre støysoner, forhold som skal avklares og belyses, ras- og skredfare og sentrumsformål- nåværende.
Andre relaterte planer er Slagenveien 16 med flere, planID 3905 20150115.
Borettslaget informerer om at de våren 2023 mottok nabo-varsel om planlagt bygg i Stoltenbergsgate/Telenorbygget. Fra før var de også kjent med planer om bygg på Beiruttomta/passasjen. Styret er oppmerksom på og besvarer de bygg-anmeldelser som kommer. 
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.206,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, bygningsforsikring, strøm fellesområder, TV-anlegg/bredbånd, drift og vedlikehold og forretningsførerhonorar, samt á konto gass (utgjør ca. 760,-). Gass avregnes en gang i året mot faktisk forbruk/beløp.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2024. Husleien ble økt med 5% fra august 2023 og med 20% fra januar 2024.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 1 052 216,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 3 998 420,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Leiligheten har ingen andel fellesgjeld.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 27.688.808,- pr. 31.12.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,55% flytende
Lånets restløpetid: 23 år og 8 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 500,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 500,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.901.000,-.
Dersom kjøper ikke er medlem av boligbyggelaget, må det påregnes en innmeldingsavgift og årlig medlemsgebyr pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 8.250,- for andelsboliger med andelsnr.    

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Wenche Nyhus

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Farmand Terrasse Borettslag. Borettslaget består av 48 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
Dugnadsavgift (200 kr) for beboere som ikke deltar på dugnad. Alle ønskes velkomne til dugnad, uavhengig av fysisk evne, og oppmuntres til å være til stede for det sosiale og hyggelige fellesskapet.
Dyrehold er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: kledd inn sykkelstallen og forsterket døren til sykkelboden og malt i utgangspartiet i fjerde etasje. Snø og kulde forårsaket vannlekkasje fra rør i garasjetaket. Dette ble reparert og det er lagt inn varmekabler på aktuelle steder for å forebygge ny frost.
Planlagte påkostninger: mange har opplevd ustabilt nettverk og fibernett vil bli installert i løpet av vår/sommer 24.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Dette er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring(unntatt fritidsbolig) - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende primærbolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 37.500,-
Tilrettelegging fra kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 25.500,-
Visninger: inkludert i vederlag
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0104/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.24104

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.