Komplett salgsoppgave

Sundsrudveien 6

1 550 000 kr
206 m²
4 soverom
Flott opparbeidet tomt!
Flott opparbeidet tomt!
Kart
Del
Rømskog
Familiebolig med utsikt over Rømsjøen på romslig tomt! Stort potensiale. Kun 35 minutter fra Bjørkelangen!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  1 550 000 kr
 • Omkostninger
  39 750 kr
 • Totalpris
  1 589 750 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  296 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1946
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte før kl 10 samme dag som visning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sundsrudveien 6, en familiebolig over tre plan med moderniseringsbehov. Eiendommen ligger i et landlig boligområde på Rømskog i Aurskog-Høland med utsikt over Rømsjøen. Fra boligen er det ca. 35 minutter til Bjørkelangen, 1t til Lillestrøm og foretrekker du en svenskehandel, er kun ca. 25 minutter å kjøre til Töcksfors shoppingsenter. På Rømskog er det svært gode oppvekstsvilkår for barn i tillegg til et rikt kulturliv. Fra eiendommen er det skolebussordning til både barneskole på Rømskog og ungdomsskole på Bjørkelangen.
Noen høydepunkter:
- Idyllisk beliggenhet på vestsiden av Rømsjøen
- Romslig tomt opparbeidet med plen og busker
- Mulig med rask overtakelse om ønskelig
- Svært barnevennlig boligområde
- Godt med oppbevaringsplass i kjeller
- Innredet uthus på ca. 28 kvm

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sundsrudveien 6, 1950 RØMSKOG
Kommunenummer 3226, gårdsnummer 267, bruksnummer 33, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 296 kvm
Totalt primærrom: 206 kvm
Primærrom:
Kjeller 12 kvm: Gang.
1. etasje 120 kvm: 2 Entrè, gang, kjøkken, spisestue, stue, soverom og wc-rom.
2. etasje 74 kvm: Loftstue, bad, gang, hobbyrom og 3 soverom.
Sekundærrom:
Kjeller 87 kvm: 5 boder.
2. etasje 3 kvm: Bod.
Uthus: 28 kvm: Stue, soverom og kjøkken.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.08.2023 utført av Faglig Bistand AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vi gjør oppmerksom på at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen, kun godkjente bygningstegninger over tilbygg på tak fra 12/06-71, og vi derfor ikke vet hva rommene i boligen opprinnelig var bygget som.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur med liggende kledning av trepanel, saltaksform tekket med takplater og vinduer med 1+1-lagsglass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bygningsdeler med TG2, hovedsakelig grunnet alder og høy bruksslitasje:
- Grunnmur/fundamenter - sprekk/riss.
- Taktekking og beslag
- Piper/ildsteder
- Etasjeskiller/gulv på grunn
- Innvendige trapper
- Øvrige rom
- WC-rom
- VVS
- Elektrisk anlegg og samsvarserklæringer
Bygningsdeler med TG3:
- Drenering: Det ble registrert funksjonssvikt på drenering og fuktsikring av grunnmuren. Noen indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur.
- Rom under terreng: Flere rom under terreng har symptomer på sopp på overflatene. Høy luftfuktighet samt indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur.
- Yttervegger/fasader: Det er registrert tørkesprekker og stedvis råte i kledning.
- Vinduer/dører: Eldre vinduer som er modne for utskiftning. Enkelte vinduer har punkterte og/eller knuste glass og det er stedvis råteskader på karmer. Skader og manglende vedlikehold.
- Sørvendt balkong: Terrasse/veranda har synlige skader. Svekkelser og slitasje både konstruksjonsmessig og på overflatene.
- Takkonstruksjon/loft: Noe mangelfull lufting av takkonstruksjon. Isolasjon er noe komprimert og det er stedvis manglende isolasjon. Stedvis svertesopp. Svai i takkonstruksjonen samt høy luftfuktighet på loftet. Tilløp til råte i taktro og på taksperrer er avdekket.
- Overflater bad: Sprekk i vinylbelegg på gulv samt høy slitasjegrad.
- Membran, tettesjikt og sluk på bad: Avdekket symptomer på svikt i tettesjiktet på befaring i tillegg til høy slitasjegrad og alder.
- Sanitært utstyr og ventilasjon på bad: Eldre og modent for utskiftning.
- Kjøkken: Høy slitasjegrad på kjøkkeninnredning.
- Uthus: Slitasje og stort etterslep på vedlikehold. Råte i konstruksjonen og muggsoppvekst.
- Garasje: Bygget er konstruksjonsmessig svekket og videre bruk frarådes.
Megler har blitt opplyst om at sprekk/riss i grunnmur antas å ha utviklet seg etter befaring og tilstandsrapport fra takstmann datert 22.08.2023.
Les mer om overnevnte i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

De fleste bygningsdelene er av eldre dato/opprinnelig byggeår. Boligen fremstår som et moderniserings-/oppussingsobjekt og påkostninger må beregnes.
G A N G
Romslig trappegang med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Eiendommen har i tillegg to entréer samt en mellomgang i andre enden av huset med egen inngang.
K J Ø K K E N
Lyst og romslig kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkenet har integrert ventilator og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøle-/fryseskap. Ellers heltre skrog med profilerte fronter og beslag benkeplate.
S T U E
Boligen har to stuer av god størrelse i 1. etasje. Begge stuer har hvert sitt ildsted som gir ekstra komfort på kalde høst- og vinterkvelder. Flere møbleringsmuligheter og god plass til både sofa- og spisegruppe i tillegg til annet ønsket møblement. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys.
I 2. etasje har du en god loftstue som kan innredes etter behov. Fra stuen er det utgang til en balkong på 13 kvm med herlig utsyn over nærområdet og Rømsjøen.
S O V E R O M
Boligen har fire soverom og et hobbyrom. Et av soverommene er plassert i 1. etasje og har tilgang på eget baderom. Resterende 3 soverom ligger i 2. etasje og er av god størrelse. Her har du plass til både dobbeltseng og garderobeløsning. Videre er det et hobbyrom i 2. etasje som kan innredes etter behov.
B A D E R O M
Eldre baderom med flis på gulv og brystning på vegg med våtromsplater. Malt panel i himling. Forøvrig badekar, gulvstående toalett og vegghengt servant.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet via elektrisitet (panelovner) og vedfyring. Det er flere ildsteder i boligen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1946. 
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette er ikke unormalt mtp. byggeåret.
Eneboligen er ihht. matrikkel datert 09.08.2023 tatt i bruk. Garasjen står også som tatt i bruk. ihht. oversiktskart fra kommunen foreligger det enebolig og to skur/dukkehus på tomten og dette stemmer med dagens situasjon.
Det foreligger godkjente fasade tegninger fra tilbygget datert og godkjent 12.06.1975. Kommunen opplyser at det ikke foreligger flere byggetegninger.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 334, tinglyst 03.02.1962, type heftelse: Bestemmelse om vannledning - Vannverket har rett til å legge ledninger over eiendommen.
Dagboknr 539741, tinglyst 13.05.2019, type heftelse: Erklæring/avtale - Rettigheter til legging av fibernett med tilhørende kummer og konstruksjoner.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Etter befaring av Nedre Romerike Brann- og redningsvesen 30.09.2016 ble det gjort en anmerkning: Jøtul vedovn i kjeller er sprukket/rustet og i dårlig forfatning. Dette medfører at ovnens støpegods (ytterflate) vil overstige godkjent normaltemperatur ved bruk av vedovn. Når de var på befaring 16.08.2022, ble det ikke feiet.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.
Boligen er vasket før salg, og vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Sundsrudveien 6, beliggende i et landlig boligområde på Rømskog i Aurskog-Høland kommune. Boligen ligger idyllisk til på vestsiden av Rømsjøen.
Kommunen har over 100 sjøer og tjern med rike fiskemuligheter, og jaktmuligheter på blant annet elg, rådyr og gaupe. Vakre Rømsjøen ligger sentralt i kommunen, og her finnes flere fiskeslag, de vanligste er abbor, gjedde og mort. Ved Rømsjøen er det flere badeplasser.
Det er gode oppvekstsvilkår for barn og et rikt kulturliv. Det er skolebussordning til både barneskole (1-7 klasse) på Rømskog og ungdomskolen (8-10 klasse) på Bjørkelangen. På Bjørkelangen finnes det to videregående skoler. Rømskog barnehage finner du ved skolen. Av lag og foreninger på Rømskog finnes blant annet: Rømskog barnegospel og Rømskog Idrettslag (Ski- og O-Gruppe. Fotballgruppe. Motorsportgruppe og trimgruppe). På vinterstid er det flotte skiløyper i kommunen.
Verdt å få med seg er Kurøen bygdetun, som ble kåret til Rømskog kommunes tusenårssted og ligger vakkert til på solsiden av Rømsjøen. I sommermånedene, fra juni til august, serveres det rømmegrøt og spekemat på stedet hver lørdag og søndag. Det er mulig å leie lokaler på Kurøen til private arrangement og lignende i sommerhalvåret.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Rømskog, som ligger ikke langt unna skolen. Ved den gamle Joker butikken, står fremdeles bensin pumpe - så her kan du fylle bensin.
Det er totalt 5 ulike turstier på Rømskog som er enkle å finne, merket blå. Langs de blåmerkede løypene ligger det fra 1. mai til 1. oktober en bok i en postkasse i hver løype. Denne kan du skrive navnet ditt i, og til høsten trekkes det ut 1 vinner i hver bok som får et gavekort på kr. 500,-. Ett tellende besøk per bok per dag. En populær sykkeltur er "Rømsjøen rundt" som er ca. 40 kvm. Samme løype blir brukt under det årlige "Unions maraton" arrangementet, der start og mål er idylliske Kurøen.
Haukenesfjellet brannvakttårn - ble bygget i 1909 for å hindre større skogbranner. Tårnet ligger 348 moh og er høyest i Østfold. Brannvakttjenesten opphørte fra midten av 1970-tallet, og tårnet er idag et fint utsikttårn, hvor man på klare dager har utsikt til Sverige, Marker og Aurskog-Høland.
Rømskog Spa & Resort ligger like i nærheten og er kjent for sin idylliske beliggenhet. Hotellet ble bygget i 2008 og har en unik beliggenhet ved sjøen Vortungen. Hotellet tilbyr et meget flott og tiltalene spaanlegg – med alle fasiliteter for din bekvemmelighet, med saltvannsbasseng, kaldkulp, steambadstu, tradisjonell sauna, utendørs varm bad for å nevne noe. I juli 2018 åpnet de en ny aktivtetspark som er bygget av Høyt og Lavt. Ta turen opp en søndag, nyt dagen med bading eller i aktivitetsparken, etterfulgt av en lunsj.
Fra Bjørkelangen tar det ca. 35 minutter med bil, og til Lillestrøm rett over timen.
Foretrekker du en svenskehandel, er kun ca. 25 minutter å kjøre til Töcksfors. Töcksfors shoppingsenter har litt over 30 butikker og restauranter. I tillegg til Töcksfors shoppingsenter finnes Töcksfors handelspark med dagligvarehandel, samt et koselig sentrum.
Velkommen til vakre Rømskog!

Adkomst

Adkomst fra Oslo: Følg E6 mot Trondheim. Ta av mot 159 Lillestrøm, og kjør gjennom Rælingstunnelen. I rundkjøringen etter Rælingstunnelen, ta andre avkjørsel over brua, og følg deretter 159 Fetsund. Følg denne veien frem til første rundkjøring. Ta opp på Riksvei 22 mot Fetsund. Følg Riksvei 22 helt frem til du kommer over Fetsundbrua. Videre følg skilt mot Bjørkelangen på Fv170. Når du kommer til Bjørkelangen, ta til venstre for å følge Fv170. Fortsett veien og videre inn på Fv21. Når du kommer inn til Rømskog, er det ca. 11 km til avkjørsel.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
1-7 kl. Rømskog skole
8-10 kl. Bjørkelangen skole
Kjelle videregående skole
Bjørkelangen videregående skole
Barnehager:
Rømskog barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1.437 kvm. Tomten er pent opparbeidet med plen og busker. Gårdsplass med plass til flere biler.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Gjøres oppmerksom på at foran Sundsrudveien, går det en vei - Kollbergveien, deler av veien eies av Sundsrudveien 6.
Garasjen står på naboens tomt per dags dato, og det er enighet mellom naboen og Sundsrudveien 6, om at det skal endres tomtegrense. Eiere av Sundsrudveien 6 er i dialog med kommunen, om å justere tomtegrensen og de venter på ny oppmåling.
Kjøper overtar risiko for avviket. 

Parkering

Parkering i garasje eller på egen gårdsplass. Garasjen står på naboens tomt per dags dato, og det er enighet mellom naboen og Sundsrudveien 6, om at det skal endres tomtegrense.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet privat vannverk, Ertevann Vannverk SA.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunal kloakk, det er septiktank. Det ble vedtatt 11.06.2015 at boliger skal tilkobles kommunalt trykkavløp og vil bli ett krav til ny eier. Ny eier må bekoste stikkledningen fra eiendomsgrensen, montering av pumpestasjon og elektrikerarbeid for strøm til pumpestasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i planprogram kommuneplan for Aurskog-Høland kommune 2023-2035 avsatt til: Boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.231,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen er p.t. tilknyttet Ertevann Vannverk SA (privat vannverk) og har årlig kostnad på 3.200,-. Vannverket informerer om at de er i prosess med kommunal overtakelse, men at dette uansett ikke vil øke årlig kostnad for eiendommen.
Eiendomsskatten er kr 3.992 for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 998 717,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 595 382,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.589.750,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 17.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sonja Marit Ramstad, Aud Marwell Myrvang og Hege Syversen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 24.900,-
Visninger pr. stk: kr 2.500,- utover første
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0200/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.23200

Dato

Sist oppdatert: 21. juli 2024 kl. 22:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte før kl 10 samme dag som visning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.